Dhaptar SPAM Referrer: Cara Mbusak Spam Referral saka Pelaporan Google Analytics

Dhaptar Spam Referrer kanggo Google Analytics

Apa sampeyan wis mriksa laporan Google Analytics mung kanggo nemokake sawetara referensi sing aneh sing ana ing laporan kasebut? Sampeyan menyang situs kasebut lan ora ana sing nyebutake sampeyan, nanging ana akeh tawaran liyane ing kana. Kiro opo? Wong-wong kasebut ora nate nuduhake lalu lintas menyang situs sampeyan.

Wis tau.

Yen sampeyan ora ngerti kepiye Google Analytics makarya, umume piksel ditambahake ing saben kaca sing entuk ton data lan dikirim menyang mesin Google Analytics. Google Analytics banjur nemtokake data lan ngatur kanthi rapi menyang laporan sing sampeyan deleng. Ora ana sihir ing kana!

Nanging sawetara perusahaan spamming idiotik wis ngrancang jalur piksel Google Analytics lan saiki palsu jalur kasebut lan tekan conto Google Analytics sampeyan. Dheweke entuk kode UA saka skrip sing wis sampeyan lebokake ing kaca banjur, saka server, dheweke terus tekan server GA nganti bola-bali nganti miwiti laporan referensi sampeyan.

Pancen ala amarga dheweke ora nate miwiti kunjungan saka situs sampeyan! Kanthi tembung liyane, ora ana cara kanggo situs sampeyan mblokir. Aku ngubengi iki karo host kita sing sabar nerangake apa sing ditindakake terus-terusan nganti tekan tengkorak sing kandel. Diarani a rujukan memedi or referrer memedi amarga dheweke ora nate ndemek situs sampeyan kapan wae.

Ing kabeh kejujuran, aku isih ora yakin kenapa Google durung miwiti njaga database spammer rujukan. Fitur sing apik kanggo platform kasebut. Amarga ora ana kunjungan sing nyata, spammer iki ngrusak laporan sampeyan. Kanggo salah sawijine klien, spam referer kalebu luwih saka 13% kabeh kunjungan situs!

Gawe Segmen ing Google Analytics sing Blokir Spammer Referrer

  1. Mlebu menyang akun Google Analytics.
  2. Bukak Tampilan sing kalebu laporan sing pengin digunakake.
  3. Klik tab Pelaporan, banjur bukak laporan sing sampeyan karepake.
  4. Ing sisih ndhuwur laporan sampeyan, klik + Tambah Segmen
  5. Jeneng segmen kasebut Kabeh Lalu Lintas (Ora Spam)
  6. Ing kahanan sampeyan, aja nganti negesake ngilangi karo sumber cocog karo regex.

referrer-spam-segment-ngilangi

  1. Ana dhaptar spammer referrer paling anyar ing Github sing digunakake dening pangguna Piwik lan cukup apik. Aku narik dhaptar kasebut kanthi otomatis ing ngisor iki lan format kanthi bener nganggo pratelan UTAWA sawise saben domain (sampeyan bisa nyalin lan nempelake saka area teks ing ngisor iki menyang Google Analytics):

  1. Simpen segmen lan kasedhiya kanggo kabeh properti ing akun sampeyan.

Sampeyan bakal weruh akeh skrip server lan plugin sing ana ing kene kanggo nyoba lan mblokir spammer rujukan saka situs sampeyan. Aja repot-repot nggunakake… Elinga yen iki dudu kunjungan nyata ing situs sampeyan. Skrip kasebut digunakake wong sing nggawe piksel GA langsung saka servere lan ora nate sampeyan tampa!

25 Komentar

  1. 1
  2. 3
  3. 5
  4. 7
  5. 9

    Masalah spam hulu / hilir sing menjengkelake: Spammer spam banjur menehi obat - iku dugaanku.

    Apa sampeyan wis mriksa blok IP utawa apa wae kanggo ndeleng manawa ana sawetara sing bisa ditemokake?

    Gagasan liyane sing dakkarepake manawa wong liya nyoba:

    1) Aku bakal ngomong maneh cookie kanggo ngitung wektu sesi maneh minangka kunjungan, nanging bot bakal tetep ping situs kasebut. Bab kasebut kudu dianggep minangka serangan DDoS amarga cara ngilangi sumber daya fisik

    2) Gawe profil anyar lan lebokake kode anyar ing Google Tag Manager supaya kode kasebut ora gampang dilewati. Uga, nggawe akun anyar lan nggawe kaya 4 profil dadi nomer pungkasan ora rampung ing -1 minangka pertimbangan liyane. Nanging, aku kira saiki spammer ngasilake otomatis nomer UA utawa ora nggatekake nomer UA kabeh & nggunakake alat tukang url kampanye

  6. 10
  7. 12
  8. 14
  9. 15
    • 16

      Spam dadi masalah gedhe saiki. Nanging, kiriman iki dudu babagan situs sampeyan utawa wong-wong pancen spam situs sampeyan. Dheweke nggawe Google Analytics. Sampeyan ora kena pengaruh Adsense babar pisan, nanging bakal ngganggu Google Analytics.

  10. 17
  11. 19
  12. 21

    Matur nuwun kanggo artikel sampeyan Douglas. Maca gedhe. Aku sengit banget karo spam, nate nyebabake akeh masalah ing situs webku mbiyen, kadang-kadang nyebabake situs-situs wordpressku kacilakan nalika aku duwe versi wordpress sing luwih lawas.

    Mesthi bakal nuduhake artikel iki ing situsku.

    Saiki aku miwiti blog wordpress kanggo para pemasar.

  13. 22
  14. 24
    • 25

      Hi Sheena,

      Jujur pancen mumetake. Siji-sijine bathi yaiku pangguna analytics sing kurang canggih bakal golek referrer lan bisa tuku produk utawa layanane. Iki minangka cara sing murah banget lan konyol nyoba ngapusi pemilik situs sing kurang ngerti.

      Doug

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.