20 Komentar

  1. 1

    Aku ora setuju ing sawijining titik, @robbyslaughter, lan mbantah liyane. Biasane butuh wektu luwih suwe kanggo klien web kanggo njupuk email tinimbang klien desktop. Umume pangguna ora melu infrastruktur bandwidth sing dhuwur, nanging klien web ngerti!

    Klien web kanggo Google Apps luwih cepet nggoleki email tinimbang klien desktop amarga cara data diindeks lan kekuwatane server sing lagi dideleng. Yen nggoleki karo desktop, bisa njupuk sawetara detik kanggo entuk asil, nanging Google Apps iku cepet.

    Aku setuju babagan paranoia. Aku seneng bisa ngakses email tanpa sambungan Internet.

  2. 2

    Apike, bener manawa klien web bisa njupuk maneh email luwih cepet tinimbang klien desktop, amarga sampeyan wis ngandharake babagan infrastruktur bandwidth gedhe. Nanging sampeyan isih kudu ngirim email kasebut nganggo pipa alon menyang browser sampeyan, mula dakkira ora luwih cepet! (Yen ana apa-apa, mesthine luwih alon amarga kabeh overhead web ekstra.)

    Sampeyan bener yen telusuran GMail luwih cepet tinimbang, ujar, Telusuri Windows kanggo Outlook. Iki amarga hardware luwih cepet, nanging uga amarga algoritma sing luwih apik. Aku ujar manawa sampeyan nyambungake telusuran Google Desktop menyang klien email lokal, luwih cepet tinimbang Gmail.

    Ditambah maneh, sampeyan isih duwe masalah yen pesen ditemokake karo infrastruktur GMail, sampeyan kudu ditampilake liwat sambungan sing alon.

    Oalah, sampeyan isih bisa entuk paling apik kaloro jagad. Yen sampeyan pengin nggunakake kacepetan maya kanggo ngonfirmasi email wis ditampa, mlumpat karo klien web sampeyan. Yen sampeyan pengin nggunakake daya komputasi awan kanggo nggoleki telusuran kanthi cepet, klien desktop mesthine kudu nggunakake.

    Email desktop menang, tangane mudhun!

  3. 3

    Mirip karo Doug, aku kudu setuju lan ora setuju.

    Pisanan, aku mung pengin ujar yen entuk ing endi wae sing ora bisa ditrapake minangka argumen amarga sampeyan isih bisa nggunakake email nalika adoh, desktop ora mbatalake.

    Pro desktop - Aku duwe 3 akun sing aktif ngawasi lan akeh liyane sing kadang dak priksa. Aku mung nggunakake klien desktop kanggo 1 wong lan iku akun klompokanku, nanging mung amarga ana gangguan karo IMAP. Nanging yen ora luwih becik kabeh kudu 3 ing sak panggonan. Aku wis nggunakake Thunderbird biyen lan pancen ora apa-apa, nanging ora nate rumangsa bener.

    Yen sampeyan ngatasi akeh wektu / kahanan offline, luwih becik yen duwe email, nanging kanggo aku, aku arang banget ora ana hubungane lan nalika aku dadi perkara terakhir sing arep daklakoni yaiku liwat email. Kanggo lelungan sing akeh banget (pra wifi ing langit) iki pancen kudu dilakoni, kaya prekara sing diinstal kanthi lokal supaya bisa terus kerja.

    Web pro - Telusuran cepet banget ing Gmail, nanging liyane ora apik. Webmail groupwise nyedhot babagan iki lan kaping pirang-pirang aku mung bakal ngandhani wong sing bakal ngenteni nganti bisa kerja dina esuk kanggo nemokake email lawas. Nanging kanthi gmail iku paling cepet sing dakdeleng karo email kanggo nggoleki apa wae. Aku uga seneng ngobrol nalika ngobrol uga ora 100% relevan.

    Uga aku mikir manawa overhead sing sampeyan omongake ora bener-bener bener. Yen sampeyan pengin ngemot JS / HTML lan sing mbukak situs kasebut, mesthine sampeyan ora mbutuhake wektu amarga komputer bakal maca saka cache lan yen sampeyan ana ing komputer wong liya bakal luwih ala kanggo njupuk klien desktop 🙂 Nanging nggunakake conto webcafe, laptop sampeyan isih duwe barang webmail ing cache supaya ora dadi masalah gedhe. Nalika entuk email kanthi nyata, gmail bakal ngirim versi sing apik (bisa uga json) liwat email sing akeh banget karo header lan liya-liyane.

    Uga klien desktop (bisa uga sampeyan ora bisa nindakake iki, nanging ora nate diputer cukup karo setelan) bakal ndownload lampiran kanthi otomatis, dadi sampeyan bisa uga dikunci ngenteni gambar 10 Meg sing diterusake saka kulawarga sampeyan nalika Gmail ora ana kepeksa nyekel yen nalika mbukak lan ndeleng apa sing bisa diabaikan lampiran kasebut.

    Kaya sing dakkandhakake, saiki aku mung nggunakake klien desktop GW lan kanggo 2 akun liyane nggunakake mung web. Aku seneng banget karo jagad hibrida ing ngendi aku bisa entuk mupangate kalorone dadi siji klien sing gampang digunakake nanging ora mesthi bakal enggal teka. Dadi kanggo kula Web biasane dadi pemenang sing luwih gedhe lan kayane mesthi luwih alus kanggo kula. Nanging beda-beda saben pangguna.

  4. 4

    Aku mikir bantahan kasebut ora ana ing antarane produk tartamtu sing luwih apik (GMail vs Thunderbird) nanging sing endi platform nduweni kapasitas teknis lan kegunaan sing unggul.

    Contone, cara paling cepet kanggo nelusuri email sampeyan kanthi indeks lokal sing luar biasa. Ora preduli sepira cepet banget layanan telusuran nggawe cloud, sampeyan isih kudu ngenteni browser sampeyan ndownload lan nerjemahake asil telusuran, banjur ngenteni ndownload lan menehi email individu. Sambungan browser / Internet luwih alon tinimbang sing ana ing antarane memori lan hard drive, dadi email desktop bakal luwih unggul.

    Ing babagan kegunaan, luwih akeh sing bisa sampeyan lakoni nganggo aplikasi desktop sing ana sing mlebu ing njeron kothak wedhi browser web. Mesthi, browser web saya maju saben dina. Kanthi HTML5, saiki bisa uga nindakake perkara ing browser sing mung bisa digunakake ing desktop - oh, aku ora ngerti, taun 1993 utawa luwih. Mesthi, apik banget yen iki bisa digunakake ing * komputer * apa wae sing mbukak browser, nanging ora kaya kita pancen duwe macem-macem macem-macem.

    Pungkasane, klien email desktop kaya perpustakaan pribadi ing omah sampeyan, dene klien web-mail kaya mung duwe siji buku saben-saben ngirim surat pos. Mesthi wae luwih efisien ing saben perkara yen duwe klien email desktop. Sampeyan bisa uga pengin “bali” karo klien web yen sampeyan mbutuhake amarga piranti lunak klien desktop ora gampang, mula sampeyan isih bisa entuk paling apik ing jagad iki.

  5. 5

    @robbyslaughter, aku uga ngomong babagan platform, aku mung menehi referensi kanggo aplikasi sing wis digunakake kanggo nggawe luwih jelas yen bisa uga aku ora kejawab, kabeh klien email desktop sing ngatasi sawetara masalah kasebut. Aku uga ora nganggep kasus panggunaan dhewe-dhewe lan wong liya nggunakake prekara sing beda-beda lan liyane uga duwe masalah sing beda.

    Kaping pisanan nggoleki, Ora mesthi luwih cepet ing mesin lokal, sanajan data lokal. Yen sampeyan duwe data gigs (utamane data sing kurang dikelola lan ora dioptimalake kanthi bener) mail utawa apa wae, mung amarga lokal ora ateges manawa komputer bakal bisa nggoleki kanthi luwih becik mula pesawat sing dikelola kanthi bener data kanthi kekuwatan akeh wong. Sambungan internet sing "alon" (sing mung nampa data kanthi sithik kanthi mung prekara sing sampeyan butuhake) bakal gampang nyedhiyakake apa sing sampeyan butuhake, kaya Doug uga ujar asile. Saiki yen sampeyan duwe asil telusuran, ya nggawa email sing ora apa-apa, nanging nalika mbukak email kasebut 10 detik kepungkur, nggawe klien web amarga desktop isih nggoleki mula ora dadi masalah sing penting.

    Nalika lampiran email gedhe mlebu, sampeyan bisa ngatasi luwih gampang ing web amarga sampeyan ora kudu ndownload yen sampeyan ora prelu mbutuhake ing endi klien desktop lokal bakal ngunyah sawetara wektu lan sisane. pesen ora bakal mlebu amarga ana. Ora kudu ndownload saben lampiran bodho sing dikirim wong minangka berkah paling gedhe sing dakwenehake babagan webmail.

    Klien tipis umume bisa duwe ton mupangat gedhe saka bagean counter klien sing kenthel, luwih-luwih nalika ana data sing ana, sing bisa ngrampungake lan ngatasi kerugian sing bisa nguntungake. Aku ora ujar manawa ing saben panggunaan iki bener, nanging aku yakin iki mesthi kalebu salah sawijining. Kaya sing dakkandhakake, aku isih seneng ndeleng metode hibrida lengkap (HTML5 pancen bakal parsial) rampung sing ngidini pangguna pungkasan luwih bisa ngontrol lan kemampuan kanggo njupuk kauntungan saka kalorone, nanging akeh gaweyan sing dudu bathi gedhe banget lan wong-wong sing bakal dileksanakake bisa uga ora mbuwang-mbuwang wektu nalika ngrasakake klien wis cukup kaya.

  6. 6

    Panelusuran kudu mesthi luwih cepet ing mesin lokal tinimbang mesin remot. Sejatine manawa mesin remot sacara teoritis bisa luwih cepet (amarga bisa dadi kluster mesin), nanging faktor sing matesi yaiku bandwidth, dudu daya pangolahan.

    Minangka perbandingan, Google butuh Desktop udakara 0.19 detik kanggo nggoleki 262,000 barang. Aku ora bisa njaluk GMail kanggo nglaporake wektu telusuran, nanging saben telusuran umum Google mbutuhake paling ora 0.27 detik. Kayane miliaran entri, nanging ewonan komputer. Nanging ayo nganggep manawa asilku ora umum, lan biasane sampeyan bisa entuk, ucapake 10x kanthi cepet saka telusuran jarak jauh. Dadi, kita bakal ndeleng perbandingan 0.19 detik dadi 0.019 detik cepet.

    Transfer data jarak adoh mbutuhake wektu. Kanggo aku mindhah data ing antarane panyedhiya telusuran jarak jauh lan mesinku, ana syarat latensi lan bandwidth. Aku murub panel Timeline ing Alat Pangembang Google Chrome, lan saka ngeklik tombol "Telusuran Mail" menyang entuk wangsulan isih 0.50 detik.

    In total:

    Panelusuran Jauh: 0.50 s (latency) + 0.019 s + Rendering time = detik 0.519
    Panelusuran Lokal: 0.19 s + Rendering time = detik 0.19

    Sampeyan bakal sok dong mirsani yen ing conto, ora preduli kepiye telusuran cepet. Sampeyan bisa uga 100x utawa 1000x utawa utawa cepet, lan isih bakal luwih suwe kanggo ditransfer tinimbang kanggo nggoleki kanthi lokal.

    Aku ngerti kayane wayahe pamisah. Apa bedane antarane setengah detik lan sepuluh detik?

    Wangsulanipun: akeh.

    Pungkasan, argumen sing nyata dudu babagan klien sing kandel lan tipis, nanging desktop lawan klien web. Klien desktop dudu klien sing kandel. Contone, protokol IMAP pancen entheng. Teknologi sinkronisasi sing digunakake dening Exchange / Outlook njamin manawa sampeyan duwe salinan kothak layang lengkap minangka "file offline" nanging ngidini sampeyan ngatur pangowahan saka mbatalake. Lan klien web uga dudu klien sing tipis. Nalika sampeyan nuduhake, browser nyimpen akeh data lan bisa mbukak skrip, mula klien sing tipis ora tipis. Gmail duwe 443,000 baris kode JavaScript. Apa pancen tipis?

  7. 7

    Aku ngira yen kita ora ngomong babagan platform tartamtu? Google desktop dudu klien surat pungkasan sing dak deleng, lan sanajan iki conto sepira cepeting sawetara prekara, ora bakal diganti yen ing praktik klien desktop ora nindakake kanthi apik, kaya sing dicritakake dening kalorone pengalamanku lan Doug karo dheweke, lan aku durung nate krungu ana wong sing nindakake luwih apik. Pagelaran teoritis ora nggawe menang tangan nalika ora ana sing kepengin nggayuh.

    Lan iki mesthine minangka argumen tipis. Ora yakin kapan baris kode dadi faktor sing bisa ditemtokake manawa ana sing lancip utawa kandel amarga luwih akeh nalika ngangkat abot. Nalika klien web dadi luwih kenthel karo HTML5, ora bakal owah yen isih tipis amarga mayoritas karya isih direncanakake rampung dening sistem remot nanging saiki kanthi pitulung lokal kanthi cepet.

    Cathetan sing menarik, sanajan wektu respons Gmail saya padha karo sampeyan, Google Apps kanggo Domain sampeyan udakara 125-150ms.

    Kaya sing dakkandhani, ana pro lan kontra kanggo kalorone nanging kanggo ngucapake "Email desktop menang, tangane mudhun!" mung adoh nalika nerangake panggunaan nyata lan kasus panggunaan.

  8. 8

    Google desktop bisa digunakake kanggo nggoleki arsip surat lokal. Aku nggunakake (lan digunakake ing pangukuran ing ndhuwur) kanggo nggoleki toko suratku lan cepet banget.

    Ing pengalaman pribadi, klien desktop luwih cepet, luwih dipercaya, luwih fleksibel lan duwe fitur sing luwih apik ing meh kabeh perkara. Istiméwa mung yaiku sampeyan bisa njaluk menyang klien web saka komputer sing beda, dadi alesan sing apik kanggo njaga akses menyang surat saka salah sawijining klien lan supaya sinkronisasi ing kaloro papan kasebut.

    Aku mikir yen kanggo klien sing ora nggunakake AJAX, sampeyan bisa negesake manawa klien kasebut cukup tipis. Nanging, browser kasebut mung nggawe kaca statis, lan server jarak jauh milih apa sing bakal ditampilake. Nanging yen sampeyan lagi ngirim setengah yuta baris kode menyang komputer klien supaya bisa dieksekusi, kayane garis paling ora wiwit kabur. Iki dudu jaman biyen X Windows, sing terminal sampeyan bisa uga diarani "terminal bisu." Mesthine, akeh beban sing abot ditindakake dening browser. Iki ditampilake manawa sampeyan ora bisa mbukak Gmail ing browser lawas tanpa ngalih menyang "tampilan HTML biasa."

    Siji-sijine kakurangan sing bisa dideleng kanggo klien mail desktop (kanthi praktis lan teoritis) yaiku akses menyang email nalika ora duwe komputer. Lan amarga ora ana alesan supaya ora kasedhiya mail web yen ngono, aku iki ora bisa ngrugekake.

    Intine kirimanku yaiku nuduhake manawa jutaan wong nggunakake email adhedhasar web kanthi eksklusif, sanajan ana mupangate gedhe nalika nggunakake klien desktop minangka platform surat utama sampeyan. Kayane aku wis jelasake manawa bathi kasebut luwih gedhe tinimbang mung kaluwihan email adhedhasar web: aksesibilitas saka komputer sing diselang. Keuntungan liyane sing dirasakake, kayata telusuran lan pengambilan sing luwih cepet, mung ditemokake.

    Dadi, aku bakal netepi pratelanku: "Pelanggan email desktop menang tangan!" 🙂

  9. 9

    Aku setuju karo Doug, telusuran isih kurang ing Outlook (ora yakin karo sing liyane). Google kayane nduwe indeksasi lan telusuran, nanging, saben-saben aku ngaktifake indeksasi ing desktop dhewe kanthi ngarep-arep nyepetake proses telusuran, tank kinerja umum. Kayane Google bisa uga duwe kacepetan prosesor sing luwih cepet tinimbang aku, go figure. 🙂

  10. 10

    Kita saiki ing 2011, lan kabeh kajaba argumen paranoia sampeyan wis sirna:
    Kacepetan: Gmail luwih cepet tinimbang ngemot Outlook, kaya cepet ing penanganan surat
    Wektu: Gmail nawakake kabeh kemampuan sing sampeyan ujarake ilang
    Fitur: Gmail kanthi plug-in browser ActiveInbox bisa
    Pangguna bisa mencet kirim lan nerusake sadurunge upload lampiran rampung
    Bisa ngatur kanthi seret lan selehake
    Bisa menehi gendera kanggo tindakake
    Bisa nemtokake aturan
    Bisa nambah cathetan
    Bisa ndeleng utas obrolan utawa pesen individu
    etc.
    etc.

    Apa iki luwih apik tinimbang fitur email desktop? ora Apa padha lan cukup cepet kanggo ngilangi kerumitan nggunakake ruang disk lokal, lsp? Nggih

    Aku ora ngerti sebabe sapa wae sing duwe koneksi Internet terus-terusan bakal nindakake apa-apa KECUAL nggunakake sistem email browser sing kuat, kayata Gmail + ActiveInbox

    • 11

      Aku setuju banget karo kajian babagan Gmail. Klien desktopku katon kaya dinosaurus yen dibandhingake karo Gmail, utamane kanggo fitur. Nanging, aku isih luwih seneng.

    • 12

      Ana bedane antarane fitur lan watesan.

      Contone, Gmail ora duwe fitur sing diurutake. Kanggoku, pancen bodho. Nanging ora ana sebab teknis kenapa Gmail ora bisa nindakake iki. Ora ana perdebatan babagan fitur kasebut, amarga preferensi kasebut pancen nyata.

      Nanging, ana prekara sing ora bisa ditindakake kanthi apik liwat klien email adhedhasar web. Salah sawijining conto yaiku portabilitas data. Klien desktop pancen nyimpen email sampeyan kanthi lokal, sing njamin manawa sawetara panyedhiya maya ora bisa mbusak. Iki dudu "fitur" email desktop kaya watesan email adhedhasar web.

  11. 13

    @Dewahoya

    Aku sejatine karo penulis. Ayo kula nyoba ndhukung saka pandhangan taun 2011.

    1) Kacepetan.
    Sarujuk Gmail pancen wis kliwat nalika nerangake. Nanging ana cara supaya mail desktop bisa ngalahake. Internet bareng kanggo siji bab. Sanajan wis saya suwe saya langka, sampeyan bisa ngerti prabédan sing bakal ditindakake. Kajaba iku, aku bakal ujar manawa gmail luwih cepet yen sampeyan maca siji utawa loro surat sekaligus. Nanging wenehi 20 utawa 30 utawa 50 lan desktop luwih cepet. Sampeyan mung pencet mudhun lan saiki menehi tandha minangka diwaca nalika pratinjau / maca bebarengan. Kanggo siji utawa loro surat, aku kira gmail sing menang.

    2) Wektu.
    Gmail sing disetujoni wis nggawe bagean pertama dadi apik. Nanging, aku ora ngerti yen mung aku, luwih seneng pendekatan klik Send- dont care sing diwenehake desktop. Meh ana ing Gmail nanging ora cukup. Kanggo bagean offline kaloro, isih bisa digunakake kajaba sampeyan nggunakake email offline googles sing ora dakkirim. Nanging iki pancen bisa nyuda garis antarane desktop lan webmail.

    3) Fitur.
    Aku ora ngerti kepiye sampeyan ujar manawa web / gmail duwe fitur sing luwih apik. Bakal dadi pilihan miturut pendapatku

    4) Kontrol
    Ora bakal ganti (tak kira !!)

  12. 14

    Aku uga seneng klien email desktop sanajan aku ora setuju manawa Gmail ora ngalahake klien desktop babagan fitur (ana luwih saka sing kasebut ing artikel iki, kayata integrasi karo Google Docs).

    Aku nganggep fitur klien desktop sing paling apik yaiku ngidini nggabungake kothak mlebu email saka macem-macem domain (kaya, alamat email profesional) dadi siji homogen, antarmuka sing ramah pangguna ing endi email bisa diseret ing antarane kothak mlebu lan diatur menyang folder sing padha dll. manawa email kasebut toko offline, kaya sing wis kasebut.

    Aku duwe pitakon babagan klien desktop sing ora ana sing bisa mangsuli, mula aku bakal nyoba ing kene

    - Apa bisa nyiyapake 2 klien email desktop kanthi siji alamat email?

    Amarga:

    Umpama kita duwe toko elektronik lan kalorone pengin nampa email dhukungan pelanggan ing klien email desktop, lan sejatine mung duwe siji alamat email dhukungan sing wis digawe, apa kita bisa nyiyapake karo klien desktop?

    Aku ora ngandel yen kita mung mitra bisnis ing donya sing pengin nglakoni, mula kenapa ora ana sing bisa mangsuli?

    Klien desktop kita yaiku MacMail lan Outlook 2007, yen ana prabédan. Kayane kudune ora, amarga alamat email wis disetel ing njero klien desktop lan ora ana ing panel admin e-store. Semono uga aku mikir kudu OK yen nindakake?

    Aku wis takon 'konsultan layanan pelanggan pribadi' e-store babagan iki. Dheweke teka kanthi sawetara wangsulan sing ora relevan lan saiki ujar manawa aku 'kudu takon karo Apple, utawa Microsoft kanggo fitur canggih' ... uwuh.

    Aku uga ngirim pitakon kasebut ing kene (ing Quora) lan ing Twitter kaping pirang-pirang, nganti saiki ora ana balesan.

    Aku mesthi bisa nyoba apa bisa digunakake. Nanging, rekan bisnis saya ora cerdas ing teknologi lan dikarepake bisa mbantu dheweke nggawe email ing Outlook nalika bali. Dadi, aku pengin ngerti sadurunge apa bisa nuduhake alamat email kaya sing kita karepake, mula yen ora, aku bisa menehi ide liyane sadurunge ora mung ndeleng dheweke yen ora bisa digunakake.

    • 15
      • 16

        Douglas, aku ora yakin manawa aku karo sampeyan. Apa ya, yen nggunakake IMAP tinimbang POP? Apa kita bisa nggunakake IMAP ing MacMail lan Outlook?

        Aku bisa nggunakake aplikasi apa wae. Nanging, aku luwih seneng tetep nganggo MacMail amarga aku wis biyasa lan amarga kaluwihan sing kasebut ing ndhuwur :-)

        Nanging, mitra bisnisku mung bisa nggunakake Outlook. Ngowahi app. dudu pilihan. Dheweke dadi pedagang sing trampil, berpengalaman lan uga ana gandhengane, nanging dheweke mung ndemek komputer yen kudu. Dheweke ora pengin nglampahi wektu kanggo cara nggunakake sistem sing ora pati ngerti. Dadi aku bakal nyiyapake email dhukungan ing Outlook kanggo dheweke lan antarmuka kudu 100% bisnis kaya biasane.

        • 17
        • 20

          Ps. lan aku uga kudu nampa email dhukungan uga ing klien desktopku (wis nyiyapake lan bisa digunakake kanthi sampurna) kaya sing wis kasebut, bebarengan karo akun email liyane ing antarmuka MacMail. Yaiku dhasar kanggo pitakonku.

          Mesthi wae aku bisa uga ndukung email dhukungan menyang akun gmail banjur menyang klien desktop nanging ora bakal bisa mangsuli pitakon pelanggan saka klien desktop yen ora disiyapake kanthi bener. Nanging pitakonane dudu cara nyiyapake (iku gampang) nanging bisa uga kudu nggawe 2 klien email desktop kanthi alamat email dhukungan siji.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.