Shopify: Cara Program Judhul Tema Dinamis lan Deskripsi Meta kanggo SEO nggunakake Cairan

Cairan Cithakan Shopify - Kustomisasi Judhul SEO lan Katrangan Meta

Yen sampeyan wis maca artikelku sawetara wulan kepungkur, sampeyan bakal weruh manawa aku wis nuduhake luwih akeh babagan e-dagang, utamane babagan Shopify. Pendhaftaran tenan wis mbangun metu Highly selaras lan terpadu Shopify Plus situs kanggo klien. Tinimbang ngentekake pirang-pirang wulan lan puluhan ewu dolar kanggo mbangun tema saka awal, kita ngobrol karo klien supaya bisa nggunakake tema sing wis dibangun lan didhukung sing dicoba lan diuji. We tindak karo Wookiee, Tema Shopify serbaguna sing nduweni kemampuan akeh.

Iki isih mbutuhake pirang-pirang wulan pangembangan kanggo nggabungake keluwesan sing dibutuhake adhedhasar riset pasar lan umpan balik para klien. Inti implementasine yaiku Closet52 minangka situs e-dagang langsung menyang konsumen ing ngendi wanita bisa gampang tuku klambi online.

Amarga Wokiee minangka tema serbaguna, salah sawijining area sing kita fokusake yaiku optimasi mesin telusur. Sakliyane wektu, kita yakin yen telusuran organik bakal dadi biaya paling murah saben akuisisi lan pembeli kanthi tujuan paling dhuwur kanggo tuku. Ing riset kita, kita nemtokake manawa wanita tuku gaun karo 5 influencer keputusan utama:

  • Gaya busana
  • Werna gaun
  • Prices saka sugih
  • free Shipping
  • Wangsul Bebas Bebas

Judhul lan deskripsi meta kritis supaya konten sampeyan diindeks lan ditampilake kanthi bener. Dadi, mesthi, kita pengin tag judhul lan deskripsi meta sing nduweni unsur kunci kasebut!

  • The tag judhul ing judhul kaca sampeyan penting kanggo mesthekake yen kaca sampeyan diindeks kanthi bener kanggo nggoleki relevansi.
  • The meta description ditampilake ing kaca asil mesin telusur (SERPs) sing nyedhiyakake informasi tambahan sing mbujuk pangguna telusuran kanggo ngeklik.

Tantangan kasebut yaiku Shopify asring nuduhake judhul lan deskripsi meta ing macem-macem template kaca - omah, koleksi, produk, lan liya-liyane. Dadi, aku kudu nulis sawetara logika kanggo ngisi judhul lan deskripsi meta kanthi dinamis.

Ngoptimalake Judhul Kaca Shopify Panjenengan

Basa tema Shopify cair lan cukup apik. Aku ora bakal ngerti kabeh rincian sintaksis, nanging sampeyan bisa nggawe judhul kaca kanthi dinamis kanthi gampang. Siji bab sing kudu sampeyan eling ing kene yaiku produk duwe varian ... dadi nggabungake varian menyang judhul kaca tegese sampeyan kudu ngubengi pilihan lan nggawe string kanthi dinamis nalika template kasebut produk cithakan.

Punika conto judhul kanggo a sweter kotak-kotak.

<title>Plaid Sweater Dress on sale today for $78.00 » Multi Knee-Length » Closet52</title>

Lan iki kode sing ngasilake asil kasebut:

{%- capture seo_title -%}
  {{- page_title -}}
    {% assign my_separator = " » " %}
    {%- if current_tags -%}{%- assign meta_tags = current_tags | join: ', ' -%}{{ my_separator }}{{ 'general.meta.tags' | t: tags: meta_tags -}}{%- endif -%}
    {%- if current_page != 1 -%}{{ my_separator }}{{ 'general.meta.page' | t: page: current_page }}{%- endif -%}
    {%- if template == "product" -%}{{ " on sale today for " }}{{ product.variants[0].price | money }}{{ my_separator }}{% for product_option in product.options_with_values %}{% if product_option.name == 'Color' %}{{ product_option.values | join: ', ' }}{% endif %}{% endfor %}{% if product.metafields.my_fields.dress_length != blank %} {{ product.metafields.my_fields.dress_length }}{%- endif -%}{%- endif -%}{{ my_separator }}{{ shop.name }}
{%- endcapture -%}
  
<title>{{ seo_title | strip_newlines }}</title>

Kode rusak kaya iki:

  • Title Page – incorporate judhul kaca nyata pisanan… preduli saka cithakan.
  • tags - nggabungake tag kanthi nggabungake tag sing ana gandhengane karo kaca.
  • Werna Kulawarga – daur ulang liwat pilihan werna lan gawe senar sing dipisahake koma.
  • Metafields - conto Shopify iki nduweni dawa busana minangka metafield sing pengin dilebokake.
  • price - kalebu rega varian pisanan.
  • Jeneng Toko – nambah jeneng toko ing mburi judhul.
  • pamisah - tinimbang mbaleni separator, kita mung nggawe tugas senar lan mbaleni. Mangkono, yen kita mutusake kanggo ngganti simbol kasebut ing mangsa ngarep, mung ana ing sak panggonan.

Ngoptimalake Deskripsi Meta Kaca Shopify Panjenengan

Nalika kita nyusup situs kasebut, kita weruh manawa kaca template tema apa wae sing diarani mbaleni setelan SEO kaca ngarep. Kita pengin nambah deskripsi meta sing beda-beda gumantung apa kaca kasebut minangka kaca ngarep, kaca koleksi, utawa kaca produk nyata.

Yen sampeyan ora yakin apa jeneng cithakan, mung nambah cathetan HTML ing Panjenengan theme.liquid file lan sampeyan bisa ndeleng sumber kaca kanggo ngenali.

<!-- Template: {{ template }} -->

Iki ngidini kita ngenali kabeh cithakan sing nggunakake deskripsi meta situs supaya bisa ngowahi deskripsi meta adhedhasar cithakan kasebut.

Mangkene katrangan meta sing dikarepake ing kaca produk ing ndhuwur:

<meta name="description" content="Turn heads in this classic hunter green plaid sweater dress. Modern updates make it a must-have: the stand-up neckline, three-quarter sleeves and the perfect length. On sale today for $78.00! Always FREE 2-day shipping and hassle-free returns at Closet52.">

Iki kode kasebut:

{%- capture seo_metadesc -%}
  {%- if page_description -%}
    {%- if template == 'list-collections' -%}
      {{ "Find a beautiful dress for your next occasion. Here are all of our beautiful dress collections." | strip }} 
    {%- else -%}
    {{- page_description | strip | escape -}} 
      {%- if template == 'product' -%}
        {{ " On sale today for " }}{{ product.variants[0].price | money }}!
      {%- endif -%}
   {%- endif -%}
  {%- endif -%}
  {{ " Always FREE 2-day shipping and hassle-free returns at " }}{{ shop.name | strip }}.
{%- endcapture -%}
  
<meta name="description" content="{{ seo_metadesc | strip_newlines }}">

Asil kasebut minangka judhul sing dinamis, lengkap lan deskripsi meta kanggo kabeh jinis template utawa kaca produk sing rinci. Obah maju, aku bakal paling kamungkinan refactor kode nggunakake statements cilik lan ngatur iku sethitik luwih apik. Nanging saiki, iki ngasilake kehadiran sing luwih apik ing kaca asil mesin telusuran.

Oalah, yen sampeyan pengin diskon gedhe… kita seneng sampeyan nyoba situs kanthi kupon diskon 30%, gunakake kode HIGHBRIDGE nalika mriksa metu.

Tuku Gaun Saiki

Pengungkapan: Aku afiliasi kanggo Shopify lan ThemeForest lan aku nggunakake pranala kasebut ing artikel iki. Closet52 minangka klien perusahaanku, Highbridge. Yen sampeyan pengin bantuan kanggo ngembangake kehadiran e-dagang sampeyan nggunakake Shopify, mangga hubungi kita.