Terminologi Desainer: Fon, File, Akronim lan Definisi Layout

terminologi desainer

Ana terminologi sing cukup digunakake nalika nggambarake desain lan infographic iki saka Pagemodo.

Kaya hubungan sing sampeyan lakoni, penting kanggo kalorone ngomongake basa sing padha wiwit wiwitan. Kanggo mbantu sampeyan nyepetake basa desain, kita lenggah karo para desainer profesional lan nemokake istilah sing paling asring digunakake karo klien, lan sing cenderung rada ngganggu wong rata-rata.

Infographic nyedhiyakake definisi lan deskripsi terminologi proses sing umum.

Terminologi Proses Desain:

  • Wireframes - tata letak dhasar sing durung duwe elemen desain.
  • Comps - sawise wireframe, langkah kreatif sabanjure, biasane nalika desain dadi digital.
  • prototipe - tataran mengko tegese menehi ide cedhak babagan produk sing digunakake.

Istilah Desain Grafis

  • metu getihe - ngidini desain ngluwihi pojok kaca supaya ora ana watese.
  • kothak - digunakake ing desain cetak lan digital kanggo mbantu nyelarasake elemen kanggo nggawe konsistensi.
  • Ruang pethak - wilayah sing kosong kanggo fokus ing elemen liyane ing kaca kasebut.
  • Gradient - luntur saka siji warna menyang liyane utawa saka buram dadi transparan.
  • lapis - papan ing antarane wates lan obyek ing njero.
  • wates - papan ing antarane wates lan obyek ing sanjabane.

Istilah Desain Tipografi

  • anjog - kepiye baris teks diwenehi jarak kanthi vertikal, uga dikenal minangka dhuwur garis.
  • Kerning - nyetel jarak kanthi horisontal ing antarane karakter ing tembung.
  • typography - seni ngatur unsur jinis kanthi cara sing apik.
  • font - kumpulan karakter, tandha wacan, nomer lan simbol.

Terminologi Desain Web

  • Ing ngisor lipatan kasebut - area kaca sing kudu digulung pangguna.
  • responsif - desain web sing nyetel tata letak kanggo layar ukuran sing beda-beda.
  • resolusi - nomer titik saben inci; 72dpi kanggo layar paling akeh, 300dpi kanggo dicithak.
  • Werna web - warna sing digunakake ing web, diwakili kode heksadesimal 6 digit.
  • Fon aman web - font sing umume diduweni piranti, kayata Arial, Georgia, utawa Times.

Kosakata Desainer Grafis lan Web

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.