Mikir Desain: Nglamar Kegiatan Mawar, Bud, Duri menyang Pemasaran

Rose Bud Thorn

Minggu iki pancen nyenengake nalika aku kerja bareng karo konsultan perusahaan saka Salesforce lan perusahaan liyane kanggo ndeleng kepiye cara nambah sesi strategi kanggo para pelanggan. Jurang gedhe ing industri kita saiki yaiku perusahaan asring duwe anggaran lan sumber daya, kadang duwe alat, nanging asring ora duwe strategi kanggo miwiti rencana eksekusi sing cocog.

Salah sawijining aplikasi sing dituju ing meh kabeh pelanggan yaiku kegiyatan mikir desain sing diarani "mawar, tunas, eri". Kesederhanaan olahraga lan tema sing diidentifikasi nggawe metodologi sing kuat banget kanggo nemtokake kesenjangan ing upaya pemasaran sampeyan.

Apa Sampeyan Perlu

  • Anak kirik
  • Cathetan lengket abang, biru, lan ijo
  • Akeh tembok utawa papan papan putih
  • Fasilitator kanggo njaga prekara sing bener
  • 2 nganti 4 wong penting sing ngerti proses kasebut

Tuladha kanggo Aplikasi

Mbok menawi sampeyan bakal ngetrapake teknologi pemasaran anyar kanggo ngembangake lelungan otomatis kanggo pelanggan. Proyèk kasebut bisa uga mandheg amarga sampeyan ora ngerti arep miwiti rencana sampeyan. Iki minangka mawar, tunas, eri bisa digunakake.

Rose - Apa sing Bisa Digunakake?

Miwiti kanthi nulis apa sing cocog karo implementasine. Mbok pelatihan kasebut apik banget utawa gampang digunakake platform. Mungkin sampeyan duwe sumber daya gedhe ing tim utawa liwat pihak katelu kanggo mbantu. Bisa uga ana apa-apa ... cukup tulis apa sing lagi digunakake.

Bud - Apa Kesempatan kasebut?

Nalika sampeyan miwiti nyritakake babagan wong, proses, lan platform sampeyan, sawetara kesempatan bakal dadi ndhuwur. Mbok platform kasebut nawakake kapabilitas olahpesen sosial, iklan, utawa teks sing bisa mbantu target target multi-saluran kanthi luwih apik. Mungkin ana sawetara integrasi sing kasedhiya kanggo nggabungake intelijen buatan ing mbesuk. Bisa uga ana apa-apa!

Duri - Apa sing Broken?

Nalika nganalisa proyek sampeyan, sampeyan bisa ngerti apa sing ilang, frustasi, utawa gagal. Mbok manawa timeline, utawa sampeyan ora duwe data sing cukup kanggo njupuk keputusan. 

Wektu kanggo Kluster

Yen sampeyan nglampahi wektu 30 nganti 45 menit kanggo nguatake tim sampeyan kanggo ngirim cathetan lan mikirake saben kemungkinan mawar, tunas, utawa eri, sampeyan bakal entuk koleksi cathetan caket ing endi wae. Kanthi mikir kabeh babagan cathetan kode warna lan ngatur, sampeyan bakal bisa ndeleng sawetara tema sing durung nate dingerteni sadurunge.

Langkah sabanjure yaiku klompok cathetan, proses iki diarani pemetaan afinitas. Gunakake kategorisasi kanggo mindhah cathetan lan ngatur saka mawar, tunas, eri menyang proses nyata. Ing upaya pemasaran sampeyan, sampeyan bisa uga pengin duwe sawetara kolom:

  • Discovery - riset lan data sing dibutuhake kanggo ngrancang upaya pemasaran.
  • Strategy - upaya pemasaran.
  • Lampahipun - alat lan sumber daya sing dibutuhake kanggo nggawe inisiatif pemasaran.
  • execution - sumber daya, target, lan pangukuran inisiatif kasebut.
  • Optimization - sarana kanggo nambah inisiatif kanthi wektu nyata utawa mbesuk.

Nalika mindhah cathetan menyang kategori kasebut, sampeyan bakal bisa ndeleng sawetara tema gedhe sing bakal diwiwiti. Mungkin sampeyan uga bakal weruh sing luwih ijo ... ngewangi sampeyan ndeleng ing endi alangan dalan supaya sampeyan bisa nemtokake cara sukses ngrampungake.

Thinking Desain

Iki mung latihan sederhana sing digunakake kanggo mikir desain. Mikir desain minangka praktik sing luwih jembar sing asring ditrapake kanggo desain pengalaman pangguna, nanging berkembang dadi bisnis mbantu uga ngatasi masalah sing luwih gedhe.

Ana 5 tahapan mikir desain - negesake, netepake, ideate, prototipe, lan tes. Bedane antarane lan lelungan pemasaran sing lincah Aku berkembang dudu kacilakan!

Aku ngajak sampeyan kursus, nonton video, utawa malah tuku buku babagan Thinking Design, iku ngowahi cara fungsi bisnis. Yen sampeyan duwe rekomendasi, wenehake komentar!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.