Dell EMC World: 10 Syarat Ngowahi Teknologi Informasi

Terminologi Transformasi TI

Wah, minggu suwene! Yen sampeyan wis ngerteni aku ora asring nulis, amarga aku wis nyoba metu Dell EMC World ing ngendi Mark Schaefer lan aku duwe kewajiban ngewawancarai kepemimpinan ing perusahaan-perusahaan Teknologi Dell Podcast luminaries. Kanggo nggawe perspektif konferensi iki, aku mlaku 4.8 mil dina pisanan lan rata-rata 3 mil saben dina sawise… lan tetep ngaso terus golek pojokan kanggo ngrampungake. Aku bisa mlaku kaping pindho kanthi adoh lan isih ora kejawab konten lan presentasi.

Nalika konferensi fokus ing teknologi, penting banget yen teknolog pemasaran ngerti apa sing bakal kedadeyan ing cakrawala teknologi informasi. Perusahaan wis ngandelake teknologi ing meh kabeh aspek bisnis - lan mbesuk nggawa kemampuan kanggo ngowahi saben aspek liyane.

Sadurunge ndeleng sawetara terminologi tartamtu, kudu ngerti apa Transformasi IT ditegesi minangka lan kepiye perusahaan bisa ngevaluasi dhewe maturit transformasiy.

Ngowahi IT diwiwiti kanthi nyetel pendekatan organisasi sampeyan babagan infrastruktur. IT kudu dianggep minangka pendhukung kanggo nggayuh tujuan bisnis, ora njaga lan njaga lampu. Pusat data modern dirancang kanggo nyepetake asil.

Kanthi tembung liyane, kita kabeh dadi teknologi perusahaan Lan perusahaan sing nggawe modern platforme, nyewa tenaga kerja sing pas, lan njamin keamanan minangka inti nalika ngerteni tabungan sing luar biasa sing mbukak anggaran sing ngluncurake produk lan layanane. Mangkene sawetara istilah sing kudu sampeyan pahami lan pikirake babagan cara ngganti perusahaan lan ekspektasi pelanggan ing wektu sing cedhak:

  1. manunggal - infrastruktur sing gabung (CI) nggabungake aspek inti pusat data - komputasi, panyimpenan, jaringan, lan virtualisasi. Ora ana konfigurasi individu maneh, mung platform sing gampang diukur karo asil kinerja sing diarepake.
  2. Konvergensi hiper - nyawiji kanthi kuat patang aspek, nyuda kabutuhan keahlian lan integrasi lan nyuda risiko kesalahan utawa downtime kanthi signifikan.
  3. Virtualisasi - Nalika sistem virtualisasi wis ana sajrone rong dekade, kemampuan kanggo virtualisasi ing saindenging sistem wis ana ing kene. Perusahaan wis berkembang ing lingkungan virtual lokal utawa panggung sing bakal dadi produksi yen dibutuhake. Piranti lunak virtualisasi mbutuhake konfigurasi sing sithik lan sithik lan dadi luwih cerdas nalika ngawasi lan menehi reaksi marang panjaluk.
  4. Memori sing terus-terusan - komputasi modern gumantung saka panyimpenan uga memori, kanthi komputasi bisa mindhah data bolak-balik. Memori terus-terusan ngowahi komputasi kanthi njaga panyimpenan ing memori supaya bisa diitung. Sistem operasi server bakal dioptimalake kanggo ngerteni kaping pindho nganti kaping sepuluh kacepetan server wingi.
  5. Cloud Computing - Kita asring ndeleng awan minangka tartamtu kanggo piranti lunak, panyimpenan, utawa sistem serep sing ana ing pusat data. Nanging, ing maya mbesuk bisa dadi cerdas lan nggabungake awan ing omah, cedhak, utawa produksi ing endi wae.
  6. Kacerdhasan gawéyan - nalika para pemasar ngerti AI minangka kemampuan kanggo piranti lunak mikir lan ngasilake piranti lunak dhewe. Sanajan kedaden medeni, pancen nyenengake. AI bakal nyedhiyakake kesempatan kanggo infrastruktur TI kanggo ngukur, nyuda biaya, lan mbenerake masalah tanpa intervensi.
  7. Processing Language Natural - perusahaan kaya Amazon, Google, Microsoft, lan Siri maju ing NLP lan kemampuan sistem kanggo bereaksi lan nanggapi prentah sing gampang. Nanging supaya maju, sistem iki bakal malih lan nanggapi kanthi cerdas (utawa bisa uga luwih apik) tinimbang manungsa.
  8. Komputasi Utilitas - nalika sampeyan pasang menyang stopkontak, sampeyan ora mikir babagan panjaluk, kothak, ampere, utawa cadangan sing dibutuhake kanggo njamin listrik ing piranti. Iki arah piranti seluler, laptop, lan infrastruktur server. Akeh cara, kita wis ana, nanging saiki wis dadi kasunyatan.
  9. Reality Mixed - kekuwatan komputasi sing lagi dibahas ing kene tetep ora bisa ngukur apa wae sing bisa kita bayangake, saengga bisa nutupi jagad sing ditambah karo kasunyatan sing nyata. Saiki ora bakal adoh banget sadurunge kita sesambungan karo jagad iki ngluwihi iPhone utawa Google Kacamata, lan uga duwe implan sing bisa dilebokake sing nggabungake kasunyatan nyata karo informasi sing dikumpulake kanggo nambah saben urip.
  10. Internet iku - kanthi biaya plummeting, panyusutan perangkat keras, bandwidth ngembangake, lan komputasi dadi utilitas, IoT saya terus berkembang. Nalika ngobrol karo para ahli ing Dell Technologies, kita ngerti babagan upaya IoT babagan kesehatan, pertanian, lan meh kabeh aspek eksistensi liyane.

Salah sawijining conto sing diandharake yaiku panggunaan IoT lan tetanen ing endi sapi produksi susu ditanem karo piranti sing ngawasi asupan panganan lan nutrisi kanggo nambah koagulasi sing dibutuhake kanggo produksi keju. Iki minangka level inovasi lan efisiensi sing lagi dibahas karo teknologi kasebut. Wah!

Ora mung salah sawijining teknologi sing nulungi kita, nanging uga kombinasi kabeh kanthi cepet menyang pasar. Kita ndeleng akselerasi teknologi sing durung dingerteni wiwit diluncurake Internet lan eCommerce. Lan, kayata karo evolusi kasebut, kita bakal ndeleng akeh perusahaan sing entuk pangsa pasar liwat adopsi lan akeh liyane sing ketinggalan. Pelanggan bakal nggunakake, adaptasi, lan ngarepake manawa perusahaan sampeyan wis nandur modhal ing teknologi kanggo nulungi pengalaman karo merek sampeyan.

Saben perusahaan bakal dadi perusahaan teknologi.

Pengungkapan: Aku dibayar dening Dell kanggo nekani Dell EMC World lan nggarap podcast Luminaries. Nanging, dheweke ora nulungi nulis kiriman iki dadi bisa uga ateges deskripsiku rada ora aktif. Aku seneng teknologi, nanging ora ateges aku ngerti tenan babagan kabeh aspek kasebut!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.