Deduplikasi: Praktik Paling Apik Kanggo Ngindhari Utawa Mbenerake Data Pelanggan Duplikat

Praktek Deduplikasi Data Paling Apik kanggo CRM

Data duplikat ora mung nyuda akurasi wawasan bisnis, nanging uga kompromi kualitas pengalaman para pelanggan uga. Sanajan konsekuensi data duplikat diadhepi dening kabeh wong - manajer IT, pangguna bisnis, analis data - pengaruh paling ala kanggo operasi pemasaran perusahaan. Minangka pemasar makili penawaran produk lan layanan perusahaan ing industri, data sing ora apik bisa ngrusak reputasi merek kanthi cepet lan bisa ngasilake pengalaman pelanggan sing negatif. Data duplikat ing CRM perusahaan kedadeyan amarga sawetara sebab.

Saka kesalahan manungsa nganti pelanggan menehi informasi sing beda-beda kanthi beda ing wektu sing beda ing basis data organisasi. Contone, konsumen nyathet jenenge Jonathan Smith ing salah siji bentuk lan Jon Smith ing sisih liyane. Tantangan kasebut bakal nambah dening basis data sing saya akeh. Administrator asring angel banget kanggo nglacak DB lan uga nglacak data sing relevan. Tansaya tantangan kanggo mesthekake manawa DB organisasi tetep akurat ”.

Natik Ameen, Pakar Pemasaran ing Pemasaran Canz

Ing artikel iki, kita bakal ndeleng macem-macem jinis data duplikat, lan sawetara strategi sing migunani sing bisa digunakake para pemasar kanggo nyuda database perusahaan.

Jinis Data Duplikasi sing Beda

Data duplikat biasane dijelasake minangka salinan asli. Nanging ana macem-macem jinis data duplikat sing nambah kompleksitas masalah iki.

  1. Duplikasi sing pas ing sumber sing padha - Iki kedadeyan yen cathetan saka siji sumber data ditransfer menyang sumber data liyane tanpa nimbang teknik sing cocog utawa gabungan. Tuladhane yaiku nyalin informasi saka CRM menyang alat pemasaran email. Yen pelanggan langganan buletin, mula cathetan kasebut wis kasedhiya ing alat pemasaran email, lan ngirim data saka CRM menyang alat kasebut bakal nggawe salinan duplikat saka entitas sing padha. 
  2. Duplikasi sing pas ing macem-macem sumber - Duplikat sing tepat ing macem-macem sumber biasane muncul amarga ana inisiatif cadangan data ing perusahaan. Organisasi cenderung nolak kegiatan pembersihan data, lan gampang nyimpen kabeh salinan data sing ana ing tangan. Iki nyebabake sumber sing beda-beda sing ngemot informasi duplikat.
  3. Ngowahi duplikat ing macem-macem sumber - Duplikat bisa uga ana macem-macem informasi. Biasane kedadeyan nalika klien ngalami pangowahan ing jeneng mburi, judhul kerja, perusahaan, alamat email, lsp. Lan amarga ana prabédan penting ing antarane cathetan lawas lan anyar, informasi sing mlebu dianggep dianggep minangka entitas anyar.
  4. Duplikat sing ora pas ing sumber sing padha utawa pirang-pirang - Duplikat sing ora pas yaiku yen nilai data tegese padha, nanging diwakili kanthi macem-macem cara. Contone, jeneng Dona Jane Ruth bisa disimpen dadi Dona J. Ruth utawa DJ Ruth. Kabeh nilai data nggambarake bab sing padha, nanging yen dibandhingake kanthi teknik pencocokan data sing sederhana, bisa dianggep ora cocog.

Deduplikasi bisa dadi proses sing rumit banget amarga konsumen lan bisnis asring ngowahi data kontak kanthi suwe. Ana macem-macem cara ngetik kabeh bidang data - saka jeneng, alamat email, alamat omah, alamat bisnis, lsp.

Mangkene dhaptar 5 praktik paling apik data sing bisa digunakake pemasar saiki.

Strategi 1: Priksa Validasi ing Entri Data

Sampeyan kudu duwe kontrol validasi sing ketat ing kabeh situs entri data. Iki kalebu manawa data input sesuai karo jinis data, format, lan dununge antarane rentang sing bisa ditampa. Iki bisa mbantu sampeyan supaya data lengkap, valid, lan akurat. Kajaba iku, penting banget yen alur kerja entri data sampeyan ora mung dikonfigurasi kanggo nggawe rekaman anyar, nanging luwih dhisik digoleki lan temokake manawa set data ngemot rekaman sing ana sing cocog karo sing bakal mlebu. Lan ing kasus kaya ngono, mung nemokake lan nganyari, tinimbang nggawe rekaman anyar. Akeh perusahaan sing nggabungake mriksa supaya pelanggan bisa uga ngrampungake data duplikat.

Strategi 2: Nindakake Deduplikasi Nggunakake Piranti Otomatis

Gunakake layanan mandiri piranti lunak deduplikasi data sing bisa mbantu sampeyan ngenali lan ngresiki cathetan sing diduplikasi. Piranti kasebut bisa gawe standar data, temokake kanthi akurat lan ora cocog, lan uga nyuda tenaga kerja manual kanggo nggoleki ewonan larik data. Priksa manawa alat kasebut nawakake dhukungan kanggo ngimpor data saka macem-macem sumber kayata sheet excel, database CRM, dhaptar, lsp.

Strategi 3: Gunakake Teknik Deduplikasi Khusus Data

Gumantung saka sifat data, deduplikasi data ditindakake kanthi beda. Pemasar kudu ati-ati nalika nyuda data amarga bab sing padha bisa tegese beda ing macem-macem atribut data. Contone, yen rong data recorder cocog karo alamat email, mula ana kemungkinan gedhe duplikat kasebut. Nanging yen rong cathetan cocog karo alamat, mula ora duplikat, amarga rong wong sing duwe kulawarga padha bisa duwe lengganan kapisah ing perusahaan sampeyan. Dadi, manawa sampeyan kudu ngetrapake kegiatan deduplikasi, penggabungan, lan purging miturut jinis data sing ana ing dataas.

Strategi 4: Entuk Rekor Master Emas Liwat Pengayaan Data

Sawise sampeyan nemtokake dhaptar match sing ana ing basis data sampeyan, penting banget kanggo nganalisa informasi kasebut sadurunge nggawe keputusan gabungan utawa pembersihan data. Yen ana pirang-pirang cathetan kanggo siji entitas lan sawetara nuduhake informasi sing ora akurat, mula luwih becik ngresiki data kasebut. Saliyane, yen duplikat ora lengkap, penggabungan data minangka pilihan sing luwih apik amarga bakal ngaktifake data, lan data gabungan bisa uga nambah luwih akeh ing bisnis sampeyan. 

Cara liya, para pemasar kudu ngupayakake entuk siji tampilan babagan informasi pemasaran, sing diarani cathetan master emas.

Strategi 5: ngawasi Indikator Kualitas Data

Upaya sing terus-terusan kanggo njaga data tetep resik lan disuda minangka cara paling apik kanggo nglakokake strategi deduplikasi data. Alat sing nawakake profil data lan fitur manajemen mutu bisa migunani ing kene. Penting banget kanggo para pemasar kudu ngawasi manawa akurat, valid, lengkap, unik, lan konsisten data sing digunakake kanggo operasi pemasaran.

Amarga organisasi terus nambah aplikasi data menyang proses bisnis, mula kudu saben pemasar duwe strategi deduplikasi data. Inisiatif kayata nggunakake alat deduplikasi data, lan ngrancang alur kerja validasi sing luwih apik kanggo nggawe lan nganyari data data minangka sawetara strategi penting sing bisa nggawe kualitas data sing bisa dipercaya ing organisasi sampeyan.

Babagan Ladder Data

Data Ladder minangka platform manajemen kualitas data sing ngewangi perusahaan kanggo ngresiki, nggolongake, nggawe standar, deduplikasi, nggawe profil, lan memperkaya data kasebut. Piranti lunak pencocokan data terkemuka ing industri mbantu sampeyan nemokake cathetan sing cocog, nggabungake data, lan mbusak duplikat nggunakake algoritma pencocokan sing cerdas lan algoritma mesin, ora preduli ing endi data sampeyan urip lan format kasebut.

Download Uji Coba Gratis Software Pencocokan Data Ladder Data Gratis

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.