Koleksi Utang kanggo Startup eCommerce: Pandhuan Pasti

E-commerce

Kerugian adhedhasar transaksi minangka kasunyatan sing urip ing pirang-pirang bisnis, amarga chargeback, tagihan sing ora dibayar, pembalikan, utawa produk sing durung dibalekake. Boten kados bisnis utangan sing kudu nampa persentasi gedhe saka kerugian minangka bagean saka model bisnis, akeh startup nganggep kerugian transaksi minangka gangguan sing ora mbutuhake perhatian. Iki bisa nyebabake kenaikan kapitunan amarga prilaku pelanggan sing ora dicenthang, lan mundur saka kerugian sing bisa dikurangi kanthi sawetara langkah sederhana. Ing pandhuan ing ngisor iki, kita bakal mriksa kerugian kasebut, kenapa kedadeyan kasebut, lan apa sing bisa ditindakake kanggo nyuda.

Pandhuan iki bakal migunani banget yen sampeyan minangka pasar sing nangani chargebacks saka konsumen lan vendor sing tanggung jawab teknis nanging asring ora bisa mbayar utawa ora, layanan pascabayar (pariwara, SaaS, lan liya-liyane) ora bisa ngisi biaya pelanggan sing ora duwe utawa instrumen pambayaran kadaluwarsa ing file, perusahaan eCommerce lan langganan sing nangani chargebacks lan panjaluk dhuwit utawa manajemen dhuwit lan layanan finansial sing ngalami pengembalian ACH lan pembayaran liyane sing ora kejawab.

Kerugian lan Napa kedadeyan kasebut

Bisnis sing sukses duwe akeh pelanggan, lan akeh pelanggan sing mbaleni. Bisnis transaksional sing apik narik akeh pelanggan sing tuku, nampa produk lan / utawa layanan lan seneng. Nanging, saben model bisnis kena sawetara tingkat kerugian. Sanajan akeh sing bisa disengaja, paneliten nuduhake manawa persentase sing tuwuh ora.

Dinamika tuku online wis diganti kabeh sajrone dasawarsa kepungkur. Tuku online saiki wis dadi norma. Apa layanan umbah-umbah utawa buku anyar, kita wis nyimpen kertu kredit lan tuku 1 klik, kanthi kaca landas sing dirancang kanggo nyuda gesekan. Lingkungan tuku virtual iki, ditambah karo aturan chargeback sing gampang, digawe luwih gampang kanthi tuku gesekan sing sithik, nyebabake tambah akeh rasa seneng pembeli lan rumangsa yen pelanggan bisa nolak mbayar amarga bisnis bakal nampa. Panliten nuduhake yen 40% ngasilake lan chargeback amarga alasan kasebut, lan dudu amarga penipuan utawa pencurian identitas. Gampang, rasane ora mbebayani, lan ora ana guneman karo sudagar kasebut.

Gumantung saka bisnis sampeyan, sawetara kerugian bakal disebabake saka penipuan lan nyolong identitas (ing Chargeback Gurus nyedhiyakake angka kasebut kanthi paling endhek 10-15% dibandhingake penipuan grapyak). Ora umum yen bocah nggunakake kertu wong tuwa tanpa ngerti, nanging isih ana penipu sing sibuk, luwih-luwih yen penipuan kertu kredit ing donya nyata mundhak. Ing kasus kasebut, sampeyan ora bakal menehi hasil karo pelanggan nyata, nanging ana sing nggunakake rinciane.

Pira Kalah Rugi?

Bisnis adhedhasar transaksi kudu nganggep wates lan syarat panyedhiya pembayaran. Umume panyedhiya mbutuhake kurang saka 1% ing chargeback lan kurang saka 0.5% ing ngasilake ACH. Sampeyan bisa "ndhelikake" segmen sing duwe risiko dhuwur, yen volume rugi umume kurang, nanging sampeyan kudu tetep rata-rata. Ing jangka panjang, malah tingkat kerugian 1% akumulasi suwe-suwe.

Pelayanan Versus Nyegah

Ing jagad risiko transaksi, umum babagan sepira wektu sing ditindakake perusahaan kanggo nyegah lan ndeteksi sadurunge transaksi dilewati, mung kanggo nglirwakake mitigasi lan layanan sawise kerugian. 

Kerugian minangka bagean saka bisnis apa wae, amarga ngoptimalake kerugian nol tegese banget nyegah - sampeyan nggawe bisnis sing apik. FraudSciences, lan panyedhiya pencegahan penipuan awal, bisa nulungi para pedagang bisnis quadruple kanthi ngasuransiake karo chargeback. Sampeyan kudu nganggep sepira bisnis sing nolak amarga kriteria sing mbatesi banget, lan apa maneh sing bisa ditindakake yen sampeyan duwe tarif kerugian sing luwih murah.

Yen sampeyan nyedhiyakake layanan lan mung mateni kanggo pelanggan sing ora mbayar, sampeyan bisa uga bakal ngalami tarif kerugian sing luwih murah. Sampeyan kudu nimbang sepira pirang-pirang pelanggan sing bisa menang kanthi nyoba ngrampungake saldo pinunjul lan dirungokake. Layanan pasca-kerugian sing apik fokus ing pengalaman pelanggan kanthi ngrampungake masalah layanan kaya yen wis entuk dhuwit sing sampeyan utangake. 

Mangkene uga kanggo kerugian penipuan. Sanajan sawetara kasus penipuan kasebut nyata, akeh minangka asil saka kesalahpahaman utawa ora setuju layanan. Kanthi nggawe aliran layanan sing fokus kanggo ngerti kekarepane pelanggan, sampeyan bakal bisa ningkatake retensi, ngajari tim sampeyan babagan cara supaya bisa nyegah kerugian kanthi luwih apik, lan entuk bayaran.

Dina Default Awal

Disaranake sampeyan supaya bisa ngrampungake kerugian ing omah sajrone sawetara minggu kepungkur. Ngatasi kerugian sampeyan dhewe duwe rong kaluwihan:

  1. Amarga nggunakake merek sampeyan kanggo ngubungi pelanggan, sampeyan luwih becik rujuk karo pelanggan sing bingung lan njaga.
  2. Nanggulangi pelanggan sing nesu bisa dadi piwulang sing penting banget babagan bisnis sampeyan, lan sampeyan ora pengin ngandelake wong liya supaya menehi tanggapan sadurunge.

Ana rong perkara sing kudu ditindakake sawise standar:

  1. Miwiti lan proses pamulihan otomatis. Yen pembayaran kertu gagal, coba coba coba ditagih maneh sawise sawetara dina. Yen pembayaran ACH gagal, coba coba maneh (struktur ragad kanggo ACH beda lan nyoba maneh luwih rumit). Yen sampeyan duwe luwih saka siji instrumen pambayaran sing dilampirake ing akun, coba coba ngisi daya biaya kasebut. Iki kudu diiringi upaya pencahayaan ringan. 
  2. Mulai perwakilan karo panyedhiya pembayaran. Suwe-suwe sampeyan bakal ngerti jinis bukti sing dibutuhake kanggo makili lan dadi luwih apik nalika nggulingake chargeback. Sampeyan bisa entuk 20-30% maneh nggunakake metode iki.

Nalika Koleksi Awal Gagal

Akeh bisnis mundur nggunakake agensi pengumpulan utang kanggo ngrampungake kerugian. Industri kasebut entuk reputasi ala kanthi terus nggunakake taktik agresif lan UX ala. Iki penting kanggo milih mitra sing cocog; makarya karo perusahaan teknologi sing duwe spesialisasi ing pangguna pangguna nglumpukake utang sejatine bisa mbantu merek sampeyan. 

Karya koleksi outsourcing bisa ndhukung merek sampeyan kanthi menehi cara pelanggan ngluncurake frustasi sadurunge mbayar. Kanggo pelanggan sing nolak ngobrol karo sampeyan, nawakake proses perselisihan sing kuat nalika njaluk pambayaran minangka outlet sing efektif kanggo ngerti sebabe dheweke mbalekake mbayare. 

Iki uga bener kanggo para korban penipuan: menehi cara sing gampang kanggo nyebutake wong liya marang pihak katelu asring mbiyantu mbedakake korban penipuan sing nyata saka para pembeli sing getun lan menehi korban perlindungan lan pangerten marang para korban apus.

Panutup Pikiran

Kerugian transaksi minangka bagean saka bisnis lan mbutuhake perhatian. Nggunakake proses ing omah sing sederhana karo mitra outsourcing sing kuwat bisa mbantu sampeyan entuk bayaran, ngerti pelanggan kanthi luwih apik, lan uga nambah retensi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.