Singkatan: Apa sing diarani MATI lan DITO?

teknologi

Aku wis ngembangake, nemtokake, nggabungake lan ngramal proyek luwih saka sepuluh taun. Sawise makarya karo atusan perusahaan uga karo pirang-pirang perusahaan pangembangan internal lan perusahaan konsultasi eksternal, aku mesthi gumun yen industri kasebut salah nggawe perkiraan rampung lan tenggat wektu rampung. Akibate, aku duwe komputasi DEAD lan DITO sing anyar kanggo ngira lan ngrampungake proyek. Mangkene:

MATI: Estimasi Pangembangan lan Tenggat wektu:

  1. Manajemen Penjualan: Pangarepan klien bakal ditindakake 25% luwih suwe dikembangake tinimbang proyek nyata sing dijanjeni Salesman.
  2. Syarat Fungsional: Syarat fungsional sing sampeyan jelasake ora bakal bisa digunakake. Tambah 25% luwih akeh wektu ngrencanakake kanggo njamin syarat fungsional sing bisa ditrapake adhedhasar arsitektur sistem lan antarmuka aplikasi.
  3. Syarat Fungsional: Syarat fungsional sing sampeyan jelasake ora bakal dikembangake kaya sing sampeyan ngarepake. Ana gegayutane karo alangan basa Klingon vs. Inggris (utawa kosok baline) ing antarane Pangembang lan Product Manager. Tambah 25% luwih akeh wektu pangembangan kanggo proyek sampeyan, pra-rilis supaya bisa dikembangake miturut sarat sampeyan.
  4. Manajemen Proyek: Pangembangan nyata bakal ditindakake 25% luwih suwe dikembangake tinimbang perkiraan proyek nyata.
  5. Gunakake Kase: Kasus panggunaan bisnis sing sampeyan jelasake mung kalebu 25% kasus panggunaan nyata sing bakal ditindakake. Tambah 50% luwih akeh wektu pangembangan kanggo proyek sampeyan, kirim rilis, kanggo nyetel panggunaan nyata vs. Iki kalebu fungsi uga kinerja.

MATI Diterapake:

  1. Proyek kira-kira lan didol nganti 10 dina kerja rampung.
  2. Bener butuh 12.5 dina kanggo ngrampungake kaya sing dijanjekake.
  3. Bener butuh wektu 15.625 dina kanggo njlentrehake masalah kanthi syarat sing salah utawa ora kejawab.
  4. Bener butuh wektu 19.53125 dina kanggo ngrampungake proyek kaya sing wis ditemtokake kanthi bener.
  5. Dadi… proyek rampung sajrone ~ 20 dina.
  6. Sawise diluncurake, butuh 10 dina maneh kanggo mbenerake masalah sing luar biasa.
  7. Total wektu Proyek yaiku 30 dina.

DITO: Pangembang Insomnia lan Take Out.

Untunge, perusahaan kita duwe faktor kompensasi DITO kanggo aplikasi, nyimpen proyek, lan kutipan proyek sabanjure.

DITO Diterapake:

  1. Pengembang sing luar biasa sing sampeyan nyewa pancen insomniak lan asring bisa nggayuh 8 jam kerja dadi luwih akeh, kalebu akhir minggu. Bathi produktivitas 100%: ~ 10 dina. Saiki kita mung telat 10 dina.
  2. Kanthi programmer cajoling karo panganan Take-Out, sampeyan bisa entuk akhir minggu lan ngatasi panganan. (Pangembang iku wong lanang sing cerdas nanging aku kepengin ngerti kenapa programer $ 75 / jam bakal kerja sajrone sakjam makan siang kanggo $ 10 pizza ... sapa ngerti ?!). Ngirit: ~ 25%. Saiki kita mung telat 5 dina.
  3. Nalika tenggat wektu lan kliwat dadi nesu, sampeyan kudu nambah God Mountain menyang Take-Out, nanging iki bakal nyebabake pemrograman langsung 24 nganti 36 jam. Solusi sing diasilake bakal diluncurake, kanthi kewan omo (kadhang amarga remuk kerak pizza ing keyboard) tepat waktu.
  4. DITOasil pasca rilis sing ditrapake ngirit 5 dina kanggo tambahan pasca rilis.

Nggabungke ing KERANGAN lan DITO pitungan ngasilake 1.5 macem-macem sing gampang kanggo ngrampungake proyek. Tindakake luwih dhisik 50% wektu kanggo ngrampungake proyek tinimbang sing sampeyan ngarepake.

CATETAN: Akronim KERANGAN ditrapake amarga Pangembang bakal mati rata-rata 25% luwih cepet tinimbang karyawan umum amarga komplikasi amarga ora turu, tekanan darah tinggi, diabetes lan masalah bobot saka Pizza, Donat, God Mountain, lan Kopi sing dituku Pengusaha. DITO ditrapake amarga wong Sales sampeyan bakal ngetrapake estimasi asli ing proyek sabanjure sing didol.

3 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Urip sing sedhih (utawa kudune dakkandhakake ... "ora ana urip") programer. Sampeyan kudu nambah talak lan selibat. Nanging sampeyan nyabet kuku ing sirahe. Apamaneh menehi eksekutif amunisi kanggo ngowahi produk ing wektu sing cendhak. Utawa malah luwih elek ... didol sadurunge dikandhut !!! Kita seneng banget. Mbesuk yen proyek kudu digawe, priksa manawa rep sales wis kasedhiya… kabeh wektu proyek kasebut rampung. Ana sing kudu golek kopi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.