Strategi sing Didhukung Data Nggawe Iklan Sosial Tingkat Jedi

Jedi Knight

Star Wars nggambarake Pasukan minangka soko sing mili liwat kabeh perkara. Darth Vader ngandhani supaya ora ngremehake lan Obi-Wan ngandhani Lukas yen ngiket kabeh perkara. 

Nggoleki alam semesta pariwara media sosial data sing ngubungake kabeh perkara, nyebabake kreatif, pamirsa, olahpesen, wektu lan liya-liyane. Mangkene sawetara piwulang kanggo mbantu sampeyan sinau babagan pengaruh babagan kekuwatan kanggo nggawe kampanye sing luwih kuat lan pengaruh.

Pelajaran 1: Fokus karo Tujuan sing Cetha

Fokus sampeyan nemtokake kasunyatan sampeyan.

Qui Gon Jinn

Fokus minangka elemen paling penting kanggo kampanye sing sukses lan kekurangan fokus minangka penyebab paling gedhe saka kegagalan. Tujuan sing jelas lan bisa diukur penting lan uga bakal nemtokake kasunyatan sampeyan.

Sawise sampeyan milih target kampanye, gunakake poin data ing situs web lan saluran sosial kanggo ngerteni manawa bisa digayuh.

  • Fokus karo tujuan sampeyan: Entuk 1,000 alamat email prospek.
    • Review data situs web: Adhedhasar data kepungkur, kita butuh 25 wong sing ngunjungi formulir iki kanggo entuk siji alamat email. 
    • Temtokake target lalu lintas web: Yen 25 wong = 1 alamat email, butuh 25,000 klik menyang kaca web kasebut kanggo entuk 1,000 alamat email.
    • Jalanake skenario sosial: Umume platform iklan sosial duwe alat proyeksi sing nuduhake kira-kira kesan, klik utawa konversi. Lebokake anggaran sampeyan menyang alat kasebut kanggo ndeleng manawa tekan 25,000 hits situs web bisa ditindakake.
    • Netepake lan kalibrasi: Yen target sampeyan cocog karo anggaran sampeyan, apik! Yen cukup, atur tujuan sing luwih realistis utawa tambahake anggaran kampanye. 

Pelajaran 2: Pilih Path Sampeyan Kanthi Ati-ati

Wedi kapitunan yaiku dalan menyang sisih peteng.

yoda

Akeh banget pemasar sing nggawe keputusan adhedhasar ide manawa ora nyebarake pariwara menyang sudhut pamirsa, mula bakal kalah karo kompetisi kasebut. Ing kasunyatan, nemokake tengen pamirsa kaya nemokake jarum ing tumpukan jerami galaksi lan data bakal mbantu sampeyan nyedhaki dheweke kanthi luwih efisien lan hemat biaya.

Saiki sampeyan bakal duwe ide babagan pamirsa sing pengin sampeyan pariwara, nanging sampeyan kudu nemtokake wektu lan papan sing paling apik kanggo nggayuh. Mangkene carane supaya data mutusake:

  • Play kanggo kekiyatan jaringan: Saben jaringan sosial duwe kekuwatan tartamtu sing ngidini sampeyan nggayuh pamirsa kanthi macem-macem cara. Contone, LinkedIn, cocog banget kanggo target judhul kerja, mula yen pamirsa utamane engineer, sampeyan bisa kanthi gampang mbangun pamirsa LinkedIn kanggo nggayuh. Nanging, yen kampanye sampeyan fokus ing teknologi rekayasa tartamtu (ujar yen lelungan cepet), sampeyan bisa uga nambah iklan Twitter sing ngidini sampeyan target adhedhasar obrolan sing dienggo wong ing teknologi kasebut amarga wis melu topik iki. .
  • Ing pariwara sosial, ukuran ora prakara: Ing Kakaisaran Serangan Bali, Yoda kondhang ngandhani Lukas yen "ukuran ora preduli”Nanging ing pariwara, ukuran iku kabeh. Umume, kolam pamirsa sing luwih gedhe ngidini jaringan iklan sosial bisa ditemokake liwat algoritma data dhewe kanthi luwih efisien kanggo mbantu ngenali wong sing paling bisa nanggapi iklan sampeyan. Pemirsa sing luwih sithik nyedhiyakake data kurang kanggo algoritma kasebut, nanging luwih larang regane lan bisa mbantu sampeyan nindakake perkara kaya target perusahaan utawa industri. Saben kampanye beda, mula jaringane utawa jaring sing beda bakal beda-beda.
  • Nindakake para pamirsa saingan: Sampeyan duwe macem-macem opsi penargetan sosial sing kalebu dhaptar pelanggan sing ana, pamirsa keterlibatan lan demografi / kapentingan. Saiki aja mung ngandelake siji kapal kanggo mbukak blokade pemasaran, mbukak luwih cepet, pamirsa sing ditarget lan bisa ngerti endi sing paling efektif banjur ganti arah mengko adhedhasar kinerja. 

Pelajaran 3: Gumantung Dhata, Ora Untung

Ing pengalamanku, ora ana sing diarani begja.

Obi Wan Kenobi

Jedi katon Bejo amarga latihan lan komitmen sing kuat kanggo sinau babagan mbedakake tumindak sing kudu ditindakake lan kepiye carane cocog karo Pasukan nuntun dalane. Kanggo pemasar media sosial, data nduweni peran sing padha ing saben langkah lelungan pariwara galaksi, supaya kita bisa nggawe keputusan sing didhasarake adhedhasar kasunyatan, dudu nasib.

Saiki bagean penting saka kampanye yaiku nemtokake elemen kreatif visual lan olahpesen sing bakal digunakake kanggo promosi. Asring, iki nyebabake ora setuju karo staf, nanging data bisa ngatasi. Mangkene carane:

  • Nggawe garis wiwitan: Saben elemen kreatif kudu sesuai karo standar merek, relevan karo konten sing dipromosekake lan disesuaikan karo pamirsa sing dituju. Priksa apa sing wis digunakake ing jaman biyen kanggo nyimpulake apa sing bakal sukses ing mbesuk.
  • Coba kabeh: Kerep banget, merek nyoba nyusun kampanye dadi siji gambar lan pesen. Bebayane yaiku yen bisa digunakake, sampeyan ora ngerti sebabe lan yen gagal, sampeyan ora ngerti apa sing kudu disalahake. Nanging, coba minimal patang gambar / video inti, papat versi salinan iklan, telung judhul lan rong panggilan-kanggo-tumindak (CTA). Ya, iki butuh wektu luwih suwe kanggo nyiyapake, nanging nyedhiyakake data sing ora larang regane ing elemen sing digunakake lan kenapa. 
  • Ngoptimalake kabeh: Wis suwe banget dina kampanye iklan sosial sing disetel lan dilalekake. Nalika diluncurake, sampeyan kudu nganalisa metrik kinerja saben dina kanggo minggu pisanan lan paling ora kaping pindho saben minggu sawise iku. 
    • Mbusak gambar, pesen utawa judhul sing ora apik. 
    • Ganti anggaran menyang gambar, pesen utawa judhul sing akeh banget.
    • Yen kampanye ora bisa digunakake, mateni, evaluasi data banjur coba ndandani tinimbang ora ngeculake anggaran.
    • Yen sampeyan nyopir akeh klik nanging ora ana sing ngonversi ing situs web sampeyan, evaluasi kaca kebangkrutan — apa energi lan pesen iklan kasebut kasedhiya? Apa formulir sampeyan dawa banget? Nggawe pangowahan. Eksperimen Nguripake maneh kampanye sampeyan lan priksa manawa bisa ngatasi masalah kasebut.
  • Pamirsa sing sempit: Kanggo umume kampanye, target pamirsa dikubur ing klompok pamirsa sing luwih akeh (jarum sampeyan ing tumpukan galaksi) lan tugas sampeyan narik wong metu. Salah sawijining cara sing paling apik yaiku nyaring pamirsa adhedhasar kinerja.
    • Yen negara utawa negara tartamtu ora nanggapi, mbusak saka kolam pamirsa.
    • Yen demografi tartamtu nanggapi tarif kaping pindho tinimbang wong liya, ganti anggaran kanggo ndhukung.
    • Gunakake pamirsa keterlibatan lan bangun tampilan. Contone, yen sampeyan nindakake kampanye Facebook nggunakake retarget situs web, nggawe pamirsa keterlibatan sing makili wong sing paling aktif. Banjur gunakake pamirsa iki kanggo nggawe pamirsa sing padha lan nambah asil sampeyan.

Ing papan sing peteng, awake dhewe ngerti, lan ilmu liyane isih akeh.

yoda

Penting ilmu lan kanggo media sosial Jedi, data minangka sumber ilmu sejatine. Elinga yen luwih akeh data sing sampeyan gunakake nalika nyiyapake kampanye media sosial, asil sampeyan bakal luwih apik lan bisa diprediksi.

Lan bisa uga meksa karo sampeyan, mesthi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.