Formula Pembersihan Data Umum ing Excel

rumus excel

Pirang-pirang taun, aku nggunakake publikasi kasebut minangka sumber kanggo ora mung njlentrehke kepiye carane nindakake, nanging uga nyimpen cathetan supaya bisa digoleki mengko! Dina iki, kita duwe klien sing menehi file data pelanggan sing dadi bencana. Sejatine saben lapangan salah diformat lan; asile, kita ora bisa ngimpor data. Nalika ana sawetara tambahan sing apik kanggo Excel kanggo ngresiki nggunakake Visual Basic, kita mbukak Office for Mac sing ora bakal ndhukung makro. Nanging, kita golek formula lurus kanggo mbantu. Aku ngira bakal nuduhake sawetara ing kene supaya wong liya bisa nggunakake.

Copot Karakter Non-Nomer

Sistem asring mbutuhake nomer telpon kanggo dilebokake ing formula khusus 11 digit kanthi kode negara lan ora ana tandha wacan. Nanging, wong asring ngetik data iki kanthi garis miring lan wektu. Iki formula sing cocog kanggo mbusak kabeh karakter sing ora numerik ing Excel. Formula mriksa data ing sel A2:

=IF(A2="","",SUMPRODUCT(MID(0&A2,LARGE(INDEX(ISNUMBER(--MID(A2,ROW($1:$25),1))*
ROW($1:$25),0),ROW($1:$25))+1,1)*10^ROW($1:$25)/10))

Saiki sampeyan bisa nyalin kolom sing diasilake lan digunakake Sunting> Nilai Tempel kanggo nulis liwat data kanthi asil sing wis diformat kanthi bener.

Evaluasi Multiple Fields nganggo OR

Kita asring ngresiki cathetan sing ora lengkap saka impor. Pangguna ora ngerti yen sampeyan ora mesthi nulis formula hierarkis sing kompleks lan sampeyan bisa uga nulis ukara UTAWA. Ing conto ing ngisor iki, aku pengin mriksa A2, B2, C2, D2, utawa E2 kanggo data sing ilang. Yen ana data sing ilang, aku bakal ngasilake 0, yen ora. 1. Iki bakal ngidini aku ngurutake data supaya bisa mbusak data lan ngrampungake data sing ora lengkap.

=IF(OR(A2="",B2="",C2="",D2="",E2=""),0,1)

Potong lan Lapangan Gabungan

Yen data sampeyan duwe lapangan Jeneng Pertama lan Jeneng Mburi, nanging impor duwe kolom jeneng lengkap, sampeyan bisa nggabungake lapangan kanthi rapi kanthi nggunakake Excel Function Concatenate, nanging manawa nggunakake TRIM kanggo mbusak spasi kosong sadurunge utawa sawise teks Kita mbungkus kabeh lapangan nganggo TRIM yen salah sawijining lapangan ora duwe data:

=TRIM(CONCATENATE(TRIM(A1)," ",TRIM(B1)))

Priksa alamat email sing valid

Formula sing cukup sederhana sing katon kanggo @ lan. ing alamat email:

=AND(FIND(“@”,A2),FIND(“.”,A2),ISERROR(FIND(” “,A2)))

Ekstrak Jeneng Pertama lan Pungkasan

Kadhangkala, masalah kasebut minangka sebaliknya. Data sampeyan duwe kolom jeneng lengkap, nanging sampeyan kudu ngatasi jeneng pisanan lan jeneng mburi. Formula iki nggoleki papan ing antarane jeneng pisanan lan jeneng mburi lan njupuk teks yen perlu. IT uga nangani yen ora ana jeneng mburi utawa ana entri kosong ing A2.

=IFERROR(IF(SEARCH(" ",A2,1),LEFT(A2, SEARCH(" ",A2,1)),A2),IF(LEN(A2)>0,A2,""))

Lan jeneng mburi:

=IFERROR(IF(SEARCH(" ",A2,1),RIGHT(A2,LEN(A2)-SEARCH(" ",A2,1)),A2),"")

Batesi Nomer Karakter lan Tambah…

Apa sampeyan pengin ngresiki deskripsi meta sampeyan? Yen sampeyan pengin narik konten menyang Excel banjur motong konten sing digunakake ing kolom Deskripsi Meta (150 nganti 160 karakter), sampeyan bisa nggunakake formula iki saka Pendhaftaran Spot. Iki ngresiki katrangan kanthi resik banjur nambah…:

=IF(LEN(A1)>155,LEFT(A1,FIND("*",SUBSTITUTE(A1," ","*",LEN(LEFT(A1,154))-LEN(SUBSTITUTE(LEFT(A1,154)," ",""))))) & IF(LEN(A1)>FIND("*",SUBSTITUTE(A1," ","*",LEN(LEFT(A1,154))-LEN(SUBSTITUTE(LEFT(A1,154)," ","")))),"…",""),A1)

Mesthi wae, iki ora mesthi komprehensif ... mung sawetara formula cepet kanggo mbantu sampeyan miwiti cepet! Apa formula liyane sing sampeyan gunakake? Tambahake ing komentar lan aku bakal menehi sampeyan kredit nalika nganyari artikel iki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.