Telung Bahaya Pemasaran Afiliasi lan Cara Ngindhari

affiliate Marketing

Industri afiliasi bernuansa bernuansa. Ana akeh pemain, lapisan, lan bagean sing obah. Sanajan sawetara nuansa iki sing nggawe model afiliasi unik lan terkenal, kayata nyambungake ganti rugi karo asil, ana liyane sing ora dikarepake. Apa maneh, yen perusahaan ora ngerti, dheweke bakal risak bakal ngrusak merek.

Supaya perusahaan bisa nggunakake kesempatan kanthi cepet lan ngasilake investasi sing bisa ngasilake program afiliasi, dheweke kudu ngerti lan ngenali aspek lan nuansa tartamtu ing industri kasebut. Ing ngisor iki telu sing kudu diwaspadai:

Afiliasi sing Ora Nggawe Nilai

Afiliasi minangka mitra pemasaran. Iki kalebu blogger konten, situs review, sekolah, lan organisasi, kanggo sawetara jeneng, lan bisa dadi efektif banget kanggo promosi produk, lan layanan merek. Umume wong duwe reputasi tinggi lan terus-terusan ndamel penjualan tambahan sing sah kanggo merek. Nanging, ana uga sing ora.

Ing pemasaran afiliasi, konsep "tambahan" umume nuduhake sales sing ora bakal dipikolehi pariwara tanpa kontribusi afiliasi. Kanthi tembung liya, afiliasi nyopir pelanggan anyar menyang perusahaan.

Yen dadi bernuansa yaiku nalika perusahaan nganggep manawa kabeh afiliasi ing program kasebut nggawe penjualan pelanggan anyar, nyatane, ana sing utamane entuk bathi saka upaya afiliasi utawa saluran liyane.

Contone, sawetara afiliasi (kita bakal ngarani "afiliasi pungkasan") ngrancang model bisnis kanggo nyoba lan nyekel pelanggan sing wis ana ing proses tuku utawa ing keranjang belanja. Kanthi nindakake iki, dheweke uga bisa menehi pengaruh negatif marang afiliasi sing nyengkuyung nilai paling apik kanggo merek lan pelanggan anyar liwat blog, saluran media sosial, situs review, lsp.

Kanthi nyegat pelanggan nalika niat tuku wis dhuwur utawa tepat sadurunge didol, afiliasi pungkasan iki asring entuk kredit kanggo transaksi sing ora ditindakake kanggo miwiti utawa ora menehi rega tambahan. Akibate, perusahaan banjur mbayar komisi substansial pungkasan ing afiliasi kasebut.

Kanggo nyegah kegiatan sing murah lan ora ana regane ing program, penting ora nampa asil kanthi nilai nominal. Coba taktik afiliasi sampeyan kanggo ngerti tenan carane promosi merek lan nimbang pambentuk model atribusi eksternal supaya ora menehi prilaku.

Afiliasi Ora Etis

Nalika umume afiliasi minangka mitra etika sing nyebabake nilai penting kanggo perusahaan, apel ala, sayangé. Pemasar sing ora sopan iki ora kudu bingung karo afiliasi sing bisa uga ora nambah angka tambahan. Ora, jinis afiliasi iki luwih elek. Dheweke sengaja melu kegiatan pemasaran sing nipu kanggo nglumpukake komisi.

Contone, ing pungkasan artikel, Dr. Mehmet Oz nyritakake babagan kepiye sawetara afiliasi lan pemasar online sing etang-etungan nggunakake paralelane kanggo adol lan promosi produk berry acai lan produk liyane - kabeh ora ana idin saka dheweke. Dadi ala banget mula nggawe merek lan integritas ing resiko. Kanggo menehi perhatian marang masalah sing nyebar iki, Dr. Oz wis darmabakti pirang-pirang episode acara televisi ing topik kasebut, malah nggawe penyidik ​​pribadi kanggo ngerti sapa sejatine individu pemasaran lan ndhidhik masarakat kepiye cara diapusi kanthi sengaja.

Sawetara perusahaan ngerti apel ala iki nanging ora bisa ndeleng amarga taktik pemasaranane ngasilake bathi. Perusahaan liyane ora ngerti manawa jinis afiliasi kasebut ana ing program utawa promosi merek kanthi cara ilegal utawa ora etis. Ora preduli, ora ana skenario sing nuduhake perusahaan utawa nduduhake program sing sukses.

Mirip karo cara sampeyan supaya ora menehi ganti rugi afiliasi sing ora menehi rega apa wae, supaya afiliasi sing ora etis mlebu program sampeyan kudu mriksa saben mitra kanthi ati-ati, duwe wawasan transparan babagan apa sing ditindakake kanggo promosi lan makili merek lan monitor kagiyatan yen ditampa ing program sampeyan.

Insentif sing Disalahake

Kanggo umume sejarah industri afiliasi, jaringan wis makili afiliasi lan pedagang ing siji transaksi lan ngisi "biaya kinerja" kanggo nindakake. Sanajan struktur iki ora nyenengake utawa ilegal, ora bakal ana cek kanggo kir lan saldo sing tepat, mula insentif terus-terusan diselehake. Insentif sing salah uga wis nyebabake masalah serius, kalebu penipuan, penawaran merek dagang, lan isian cookie.

Saiki, sanajan industri kasebut wis berkembang lan mateng, sawetara insentif sing ora cocog isih ana amarga entuk manfaat kanggo akeh pemain ing rantai nilai; mateni prilaku kasebut bisa uga kurang duwe bathi. Untunge, ana perusahaan sing dadi luwih ngerti sapa mitra. Dheweke uga mulai mbanting mitra sing ora duwe bokong, sing ora makili merek kanthi integritas, lan sing nampa kickback. Iki minangka sikap sambutan lan bakal mbantu model afiliasi tekan papan sing saben wong duwe kesempatan kanggo unggul lan bisa kerja bareng kanthi produktif.

Nuansa ana ing saben industri. Sawetara nyebabake kauntungan kompetitif sing liyane bisa nggawe merek. Kanthi milih mitra kanthi ati-ati, nuntut transparansi, lan nggawe manawa ana hubungan sing jelas antara asil sing bakal dipikolehi lan jumlah dhuwit sing dibayar, sampeyan bakal bisa ngasilake hadiah sing ditawakake program afiliasi bernuansa .

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.