Umume ngarani aku Doug, saiki bapak

seniorKanthi jujur, aku ora ngrancang wektu kiriman iki. Nanging, ana kebeneran sing kudu dakcritakake karo sampeyan kabeh.

Fred Saiki akeh wong sing bingung nalika takon babagan umur lan pengaruhe ing bakat wirausaha. Kalebu ing reaksi kasebut yaiku Dave Winer, Scott Karp, Steven Hodson, lan liya-liyane Nyuwun pangapunten.

Aku ora duwe akeh sing bakal ngomong babagan topik kasebut, mula komentarku gampang. Aku seneng ing papan makarya sing beda-beda ing ngendi para remaja lan pengalaman uga ana. Wong enom cenderung ora nggatekake wates saengga tampilan sing seger lan ora wedi menehi resiko yen bisa nemokake solusi sing apik. Ironis, aku seneng nganggep aku isih enom 39 lan asring ora ngucapake lan golek alternatif sing paling apik kanggo norma kasebut. Pengalaman, ing sisih liyane, cenderung ngimbangi risiko karo asil - asring ngindhari bencana.

Minangka Manajer Produk, risiko sing dakkirim ora mung karo perusahaanku. Risiko sing dakkira ditularake menyang 6,000 klien sing nggunakake piranti lunak lan liya-liyane menyang perusahaane. Iki piano sing apik banget sing digantung ing atap, mula aku priksa manawa tali wis aman lan simpul tali kabeh diikat sadurunge kita mutusake pindhah menyang panggonane.

Oke, bapak!

Dina iki beda. Nalika aku nemtokake sawetara wates saiki babagan sumber daya lan proyek, aku ngadhepi wong kanthi sindiran, "Oke, Pa!". Sanajan tujuane nyenyamah, aku sejatine ngeculake kanthi tenang. Yen ana siji perkara sing paling aku banggaake ing sajrone uripku, aku mesthi dadi Bapak sing hebat.

Aku duwe anak loro sing seneng, ojo kesusu .. karo siji ditampa ing kuliah kanthi beasiswa lan liyane sing paling anyar menang "Ghandi Award" ing sekolahane. Loro-lorone bakat musik - siji nyanyi, nyipta, lan nyampur musik… lan liyane aktris lan penyanyi sing hebat.

Dadi, rekan kerja sing luwih enom ing kantor mesthine duwe ide sing beda karo "Bapak". Aku seneng istilah "Bapak". Yen aku kaya "Bapak", bisa uga amarga aku ngatasi kahanan sing ngelingake kudu disiplin bocah. Cukup ironis, aku jarang ngalami kahanan kasebut karo anakku dhewe.

Umur lan Bisa

Apa iki ngganti pendapat babagan umur, bisnis, lan wirausaha? Pancen ora. Aku isih yakin manawa kita butuh rasa ora wedi karo para mudha supaya bisa mbatesi apa sing bisa dipikolehi. Aku do percaya manawa akeh profesional dadi luwih sabar nalika umur lan cenderung pesisir ing wates sing wis ditemtokake. Aku seneng banget karo pendapat sing beda, sanajan aku isih percaya marang bab, tanggung jawab, lan wates.

Piwulang sing dakwulangake yaiku supaya aku wis ana ing papan sadurunge, aku wis nggawe kesalahan, lan ngarep-arep menehi kawicaksanan sing wis dakkerteni. Nanging ora ateges dheweke kudu ngetutake lakuku. Aku seneng kasunyatan manawa putriku ana ing panggung nalika mbutuhake pirang-pirang taun supaya bisa percaya dhiri. Aku seneng kasunyatan manawa putraku budhal menyang College nalika aku lunga kanthi tanpa tujuan kanggo gabung karo Angkatan Laut. Dheweke kaget saben dina! Bagean kasebut amarga dheweke ngerti watesan, dheweke ngajeni aku, lan dheweke ngerti yen dheweke duwe kebebasan kanggo nindakake apa sing bakal disenengi (yen ora nyebabake dheweke utawa wong liya).

Muga-muga "bocah" ing papan kerja bisa sinau bab sing padha! Aku ora sangsi manawa dheweke bakal bisa ngejutake perusahaan kasebut lan menehi pengaruh gedhe, nanging luwih dhisik… kenal lan hormati pengalaman sing ana ing kono lan ngerti batasane. Sawise rampung, kaget kabeh wong kanthi mbukak jejak anyar ing arah sing durung nate dipikirake. Aku bakal mbantu sampeyan tekan kana! Sawise kabeh, apa sing diarani "Bapak"?

PS: Taun ngarep, aku pengin kertu Dina Bapak ... lan bisa uga dasi.

One comment

  1. 1

    Sampeyan katon kaya wong sing ngerti cara muter kanthi pukulan. Minangka kepala departemen, aku ngerti manawa ana wong sing kerja miturut aku ngapresiasi kualitas sampeyan. Muga-muga, selamat kanggo prestasi bocah.

    Good luck.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.