Napa Sampeyan lan Pelanggan Sampeyan Kudu Tumindak Kaya Pasangan Ing 2022

MarTech Customer Vendor Marriage

Penylametan pelanggan apik kanggo bisnis. Nurturing pelanggan proses luwih gampang saka narik kawigaten anyar, lan pelanggan wareg adoh luwih kamungkinan kanggo nggawe tumbas baleni. Njaga hubungan pelanggan sing kuwat ora mung entuk manfaat saka dhasar organisasi sampeyan, nanging uga negate sawetara efek sing dirasakake saka peraturan anyar babagan pengumpulan data kayata Larangan Google kanggo cookie pihak katelu.

Tambah 5% ing retensi pelanggan hubungane karo paling ora 25% kenaikan bathi)

AnnexCloud, 21 Statistik Retensi Pelanggan sing Ngagetake Kanggo 2021

Kanthi nahan pelanggan, merek bisa terus ngembangake data pihak pertama sing larang regane, (adhedhasar cara konsumen sesambungan lan nggunakake produke) sing banjur bisa digunakake kanggo nggawe pribadi interaksi ing mangsa ngarep karo pelanggan lan prospek sing wis ana. Alasan kasebut, ing taun 2022, para pemasar kudu luwih fokus kanggo njaga lan njaga hubungan pelanggan sing wis ana, padha karo sing bakal ditindakake karo pasangan.

Dadi ing sesambetan njupuk care lan manungsa waé - sampeyan ora nglirwakake partner sanalika sesambetan wiwit. Tuku coklat utawa kembang sing paling disenengi pasangan sampeyan kaya ngirim email pribadi menyang pelanggan - nuduhake yen sampeyan peduli karo dheweke lan hubungan sing dienggo bareng karo sampeyan. Sing liyane gaweyan lan wektu sampeyan cumadhang kanggo sijine kanggo mbangun sesambetan, liyane loro-lorone bisa gain saka iku.

Tip kanggo Nahan Pelanggan

Terus kenalan. Hubungan dibangun ing dhasar sing kuat, mula, nggawe lan njaga kesan sing apik bisa dadi penting banget.

  • Onboard - Nggawe kampanye nurture onboarding, ing ngendi sampeyan mbukak jalur komunikasi langsung, mbantu nggawe bisnis sampeyan minangka mitra, ora mung vendor kanggo pelanggan anyar sampeyan. Komunikasi langsung iki uga ngidini sampeyan cepet lan dipercaya ing respon nalika pelanggan teka karo pitakonan utawa masalah, sing penting kanggo mbangun kapercayan. Sampeyan uga kudu nggunakake aplikasi kasebut kanggo mriksa-in lan entuk umpan balik supaya bisa nambah pengalaman. Sawise kabeh, komunikasi minangka kunci ing sesambetan.
  • Marketing Automation - Mupangat otomatisasi pemasaran. Otomatisasi pemasaran ora mung nyederhanakake proses nurturing, nanging uga bisa mbantu sampeyan ngumpulake lan nggunakake data penting babagan pelanggan. Pemasar bisa ngetung wawasan kalebu produk utawa layanan apa sing dikarepake, cara nggunakake produk utawa layanan sampeyan, utawa yen wis browsing situs web sampeyan. Data iki ngidini para pemasar ngenali produk utawa layanan pelanggan ngirim nggunakake, menehi kesempatan kanggo upsell pelanggan kanthi nyukupi kabutuhan. Minangka sampeyan mbayar manungsa waé kanggo partner kanggo antisipasi apa padha pengin utawa perlu, padha kudu rampung kanggo pelanggan, minangka mbukak lawang kanggo bathi tambahan.
  • SMS Marketing – Go seluler karo marketing SMS. Iku mung ndadekake pangertèn sing marketing SMS ing munggah karo prevalensi smartphone saiki. Pemasaran seluler menehi perusahaan saluran pipa langsung menyang tangan pelanggan, lan nuduhake cara sing efektif kanggo ngirim informasi penting lan relevan. Pesen SMS bisa ngemot tawaran promosi, cathetan apresiasi pelanggan, survey, pengumuman lan liya-liyane, kabeh supaya pelanggan tetep melu lan seneng. Kaya sampeyan mlebu karo pasangan utawa nuduhake rincian dina liwat SMS, sampeyan uga kudu nuduhake informasi karo pelanggan, liwat saluran sing efisien lan efektif.

Merek sing nggunakake teknologi kanggo nggawe hubungan sing jero karo para pelanggan, kanthi konsisten menehi nilai liwat olahpesen sing dipersonalisasi, lan njaga komunikasi sing mbukak bakal nggawe hubungan sing migunani karo para pelanggan. Sing kuwat kemitraan antarane loro pihak dadi, liyane saben bisa metu saka iku - kaya hubungan karo pasangan.