5 Tantangan Layanan Pelanggan Top (Lan Cara Ngatasi Iki)

customer Service

Isih akeh perusahaan sing yakin layanan pelanggan lan pemasaran minangka fungsi sing beda ing organisasi kasebut. Sayange, loro departemen kasebut asring beda-beda ing siji organisasi. Layanan pelanggan saiki duwe elemen umum sing bisa mengaruhi - lan malah ngrusak - reputasi perusahaan, ngganggu kemajuan sing ditindakake para pemasar.

Sanajan ana transformasi digital ing sektor layanan pelanggan, nyedhiyakake pengalaman pelanggan sing tetep penting banget kanggo bisnis ing macem-macem industri. Mangkene tantangan layanan pelanggan utama saiki lan kepiye cara ngrampungake kanggo nyedhiyakake pengalaman pelanggan sing apik tenan.

Perusahaan kaya Dell, klien, nindakake kanthi apik, nyedhiyakake kabeh karyawan babagan latihan babagan cara nggabungake media sosial menyang kegiyatan uga nyedhiyakake sumber daya pelanggan langsung sing bisa njaluk panjaluk umum. Metodologi iki njamin supaya para pelanggan ditangani kanthi efektif tanpa preduli karo sapa sing diajak guneman lan ing endi pacelathon kasebut kedadeyan.

Sparkle Training ngembangake infographic iki, ing 5 Tantangan Layanan Pelanggan Paling Dhuwur ing taun 2010 lan Apa Sing Babagan Babagan Sampeyan.

  1. Personalisasi Perjalanan Pelanggan - akeh bisnis gagal nggawe personalisasi interaksi pelanggan, saengga tingkat rega sing dhuwur, tingkat kepuasan pelanggan sing luwih sithik, lan loyalitas sing mudhun.
  2. Duwe Tampilan Holistik saka Pelanggan - yen personel duwe akses cepet menyang informasi penting babagan prospek lan penjualan, dheweke duwe kesempatan luwih apik kanggo nutup kesepakatan kasebut utawa paling ora nulungi wong kasebut lan menehi kesan sing ora bisa dilalekake.
  3. Mesthekake Efisiensi Operasional - Pendekatan sistematis lan efektif kanggo saben interaksi pelanggan kritis. Iki mbutuhake saben sistem lan proses dilancarake lan dikoordinasi kanthi nyata.
  4. Ndhukung Touchpoint Pelanggan sing Beda - pelanggan saiki duwe opsi kanggo sesambungan karo merek liwat macem-macem saluran kayata email, teks, telpon, ngobrol, lan media sosial. Sampeyan manawa sampeyan nawakake.
  5. Melu Pelanggan Kuciwo - Pangarepan pelanggan luwih dhuwur tinimbang saiki lan penting banget manawa perwakilan layanan pelanggan duwe kemampuan, kacepetan, lan otonomi supaya pelanggan sing kuciwa dadi seneng.

Sanajan limang tantangan kasebut katon gampang, bisa mbutuhake pirang-pirang taun kanggo nggabungake sentuhan pelanggan kanthi nyata liwat sistem manajemen hubungan pelanggan lan nyedhiyakake sales, marketing, lan tim layanan pelanggan informasi sing dibutuhake.

Tantangan Layanan Pelanggan

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.