Retensi Pelanggan: Statistik, Strategi, lan Petungan (CRR vs DRR)

Pandhuan kanggo Infographic Retensi Pelanggan

Kita cukup nuduhake babagan akuisisi nanging ora cukup babagan penylametan pelanggan. Strategi pemasaran sing apik ora gampang banget, kayata uga ngarahake petunjuk sing bener. Pelanggan sing njaga mesthi dadi bagean paling murah kanggo entuk sing anyar.

Kanthi pandemi kasebut, perusahaan mudhun lan ora agresif entuk produk lan layanan anyar. Kajaba iku, rapat dodolan lan konferensi pemasaran bisa ngganggu strategi akuisisi ing umume perusahaan. Nalika kita pindhah menyang rapat lan acara virtual, akeh kemampuan perusahaan kanggo dodolan anyar dadi beku. Iki tegese ngiyatake sesambetan utawa uga pelanggan sing saiki dadi penting banget supaya bathi tetep lan perusahaan kasebut tetep tetep.

Kepemimpinan ing organisasi sing tuwuh kanthi akeh meksa supaya luwih nggatekake retensi pelanggan yen kesempatan akuisisi saya suda. Aku ora ragu-ragu arep ngandhani yen ana kabar apik… pancen dadi pelajaran sing jelas banget kanggo akeh organisasi yen kudu ngupayakake lan nguatake strategi retensi pelanggan.

Statistik Retensi Pelanggan

Ana akeh biaya sing ora bisa dideleng kanthi penylametan pelanggan sing kurang. Mangkene sawetara statistik sing bisa nambah fokus ing retensi pelanggan:

  • 67% of pelanggan bali mbuwang luwih akeh ing taun katelu tuku saka bisnis tinimbang ing nem wulan kapisan.
  • Kanthi nambah tarif retensi pelanggan 5%, perusahaan bisa nambah bathi kanthi 25 nganti 95%.
  • 82% perusahaan setuju yen biaya retensi pelanggan luwih murah tinimbang akuisisi pelanggan.
  • 68% pelanggan ora bakal bali menyang bisnis sawise duwe pengalaman ala karo wong-wong mau.
  • 62% pelanggan rumangsa merek sing paling setya durung cukup ganjaran kasetyan pelanggan.
  • 62% pelanggan AS wis pindhah menyang merek liyane ing taun pungkasan amarga pengalaman pelanggan sing ora apik.

Ngitung Tingkat Retensi (Pelanggan lan Dolar)

Ora kabeh pelanggan nggunakake dhuwit sing padha karo perusahaan sampeyan, mula ana rong cara kanggo ngitung tingkat retensi:

  • Tingkat Retensi Pelanggan (CRR) - persentase pelanggan sing tetep relatif karo nomer sing sampeyan duwe ing wiwitan periode (ora ngetung pelanggan anyar).
  • Tingkat Retensi Dolar (DRR) - persentasi saka pendapatan sing sampeyan lakoni relatif karo penghasilan sing ana ing wiwitan periode (ora ngetung bathi anyar). Cara kanggo ngetung iki yaiku segmen pelanggan kanthi kisaran penghasilan, banjur ngitung CRR kanggo saben rentang.

Akeh perusahaan sing duwe bathi banget bisa duwe penylametan pelanggan kurang nanging penylametan dolar dhuwur amarga ganti saka kontrak sing luwih cilik menyang kontrak sing luwih gedhe. Secara umum, perusahaan iki luwih sehat lan duwe bathi sanajan kelangan akeh pelanggan cilik.

Pandhuan Ultimate Retensi Pelanggan

Infographic iki saka M2 Ditahan rincian statistik retensi pelanggan, kenapa perusahaan kelangan pelanggan, cara ngetung tingkat retensi pelanggan (CRR), cara ngetung tingkat retensi dolar (DRR), uga rincian cara kanggo njaga pelanggan:

  • Surprises - pelanggan kaget karo penawaran sing ora dikarepake utawa uga cathetan tulisan tangan.
  • Pangarepan - Pelanggan sing kuciwa asring teka saka netepake pangarepan sing ora nyata.
  • Satisfaction - ngawasi indikator kinerja utama sing nyedhiyakake pemahaman babagan kepuasan pelanggan.
  • Komentar - njaluk saran babagan kepiye pengalaman pelanggan bisa ditambah lan ngleksanakake solusi sing paling gedhe pengaruhe.
  • Komunikasi - komunikasi kanthi terus-terusan babagan perbaikan lan nilai sing sampeyan tambahake wektu suwe.

Pelanggan sing mung marem ora bakal cukup kanggo nggayuh kasetyan. Nanging, dheweke kudu nemu layanan luar biasa sing pantes kanggo bisnis mbaleni lan rujukan. Ngerteni faktor sing nyebabake revolusi pelanggan iki.

Rick Tate, Panganggit saka Pro Layanan: Nggawe Pelanggan sing Luwih Apik, Cepet, lan Beda

Infographic Retensi Pelanggan

Pengungkapan: Aku nggunakake link afiliasi Amazon kanggo buku Rick Tate.

3 Komentar

  1. 1
  2. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.