Cara Nggunakake Analytics Journey Pelanggan Kanggo Ngoptimalake Upaya Pemasaran Generasi Panjaluk

Cara Nggunakake Analytics Journey Pelanggan Kanggo Ngoptimalake Upaya Pemasaran Generasi Panjaluk

Kanggo ngoptimalake generasi panjaluk upaya pemasaran kanthi sukses, sampeyan butuh visibilitas ing saben langkah lelungan lan sarana kanggo nglacak lan nganalisa data kanggo ngerti apa sing dadi motivasi saiki lan mbesuk. Kepiye carane sampeyan nindakake? Untunge, analitik lelungan pelanggan nyedhiyakake pemahaman sing penting babagan pola lan pilihan prilaku pengunjung ing kabeh lelungan pelanggan. Wawasan kasebut ngidini sampeyan nggawe pengalaman pelanggan sing luwih apik sing menehi motivasi kanggo pengunjung supaya tekan titik pungkasan ing corong penjualan sampeyan.

Apa sejatine analisis lelungan pelanggan, lan kepiye cara nggunakake kanggo ngoptimalake strategi pemasaran generasi timbal? Ayo goleki.

Apa Analytics Perjalanan Pelanggan?

Analisis lelungan pelanggan minangka aplikasi sing kanthi eksplisit nganalisa lelungan pelanggan. Aplikasi iki kalebu nglacak lan nganalisa cara pelanggan nggunakake macem-macem saluran kanggo sesambungan karo merek sampeyan. Analisis kabeh saluran - digunakake saiki lan ing mbesuk - sing langsung disentuh pelanggan.

Saluran kasebut bisa uga kalebu:

  • Saluran kanthi interaksi manungsa, kayata call center
  • Saluran interaksi rong arah, kayata pariwara
  • Saluran sing kanthi otomatis, kayata piranti seluler utawa situs web
  • Saluran operasi pihak katelu, kayata toko ritel independen
  • Saluran sing nawakake pitulung pelanggan langsung, kayata navigasi situs gabungan utawa obrolan langsung

Napa Aku Perlu Analytics Perjalanan Pelanggan?

Sanajan lelungan pelanggan wis saya rumit, para pelanggan saiki ngarepake interaksi bisnis karo merek sampeyan - ing pirang-pirang saluran - padha karo pimpinan CX kayata Amazon lan Google. Yen lelungan pelanggan ora lancar, dheweke bakal dadi ora marem lan cepet pindhah menyang pesaing. Kosok baline, panliten nuduhake yen pengalaman pelanggan positif ndorong pertumbuhan pendapatan.

Studi uga nuduhake manawa investasi ing manajemen umpan balik pelanggan ora cukup kanggo nambah level CX. Gagal iki disebabake amarga umpan balik umume mung dijaluk ing poin sajrone lelungan. Sayange, iki tegese mung sawetara lelungan pelanggan sing dijupuk, nyalahake pengalaman umum para pelanggan.

Data sing ora lengkap iki nyuda kemampuan sampeyan kanggo entuk gambaran lengkap lan pemahaman sing akurat babagan kinerja strategi pemasaran. Sampeyan uga bakal menehi kerugian nalika nambah pengalaman pelanggan lan naleni pengalaman pelanggan kanggo asil bisnis sing nyata.

Analitik lelungan pelanggan minangka jembatan antarane prilaku pelanggan lan asil bisnis sampeyan. Program analitik lelungan pelanggan ngidini bisnis sampeyan nglacak, ngukur lan nambah pengalaman pelanggan ing sawetara titik tutul lan wektu, kalebu kabeh lelungan pelanggan.

Nggunakake analisis lelungan pelanggan nggawe pamimpin pemasaran generasi panjaluk supaya njawab pitakon rumit, kayata:

  1. Apa sing nyebabake tumindak para pelanggan?
  2. Apa interaksi utawa lelungan kepungkur sing ditindakake para konsumen sing nuntun dheweke menyang kene?
  3. Cara apa sing ditindakake para pelaku?
  4. Apa asil sing paling bisa ditrapake kanggo saben pelanggan utawa lelungan?
  5. Kepiye perjalanan lan asil kasebut bakal mengaruhi asil bisnis?
  6. Apa sing dadi target para pelanggan?
  7. Kepiye tujuane selaras karo target bisnis?
  8. Kepiye cara nambah nilai kanggo saben pelanggan lan nambah pengalaman pelanggan?

Apa Keuntungan Analytics Perjalanan Pelanggan?

Analitik lelungan pelanggan minangka bahan penting ing program manajemen lelungan pelanggan sing efektif. Iki minangka bagean sing nganalisa data lengkap lan ngasilake wawasan sing bisa ditindakake. Wawasan sing dipikolehi saka jinis program manajemen pelanggan iki migunani kanggo para pelanggan lan bisnis. Mangkene carane.

  • Pengalaman Pelanggan sing Dioptimalake (CX) - Wawasan sing dipikolehi liwat analisis efektif lelungan pelanggan supaya sampeyan bisa ngoptimalake saben langkah kanggo pengalaman umum sing apik.
  • Asil Kinerja sing Bisa Diukur - Kajaba iku, analitik sing aktif ngidini sampeyan terus-terusan ngukur kinerja inisiatif pemasaran generasi permintaan ing macem-macem saluran lan netepake KPI sing cocog kanggo ngukur saben lelungan.
  • Analisis Data Saka Saluran lan Timefram sing Akeh - Yen sampeyan ndeleng lelungan pelanggan ing pirang-pirang saluran lan jangka wektu, poin rasa sakit otentik bakal nyata. Ngenali titik nyeri iki, sampeyan bisa tumindak lan menehi pengaruh positif marang lelungan pelanggan.
  • Kepiye Cara Ngoptimalake Analytics Perjalanan Pelanggan? - Analitik lelungan pelanggan biasane dioptimalake para pimpinan layanan pelanggan, analitik, pemasaran lan CX. Pemimpin kasebut nggunakake platform analytics lelungan pelanggan kanggo nambah strategi pemasaran generasi permintaan lan kemampuan ngukur kinerja.

Tim kasebut ngoptimalake analitik lelungan pelanggan menyang:

  • Ngumpulake data lelungan pelanggan
  • Ngatasi identitas pelanggan multi-saluran
  • Nganalisa interaksi sing ora bisa dietung sajrone lelungan salib sing ora kaetung
  • Ngenali poin nyeri CX lan panyebabe
  • Verifikasi dandan lelungan pelanggan sing potensial
  • Quantify ROI investasi CX

Pemetaan Perjalanan Pelanggan vs. Analytics Perjalanan Pelanggan

Minangka pemasar generasi permintaan, sampeyan bisa uga wis ngetrapake pemetaan lelungan pelanggan lan rumangsa menehi pemahaman sing padha karo analitik lelungan pelanggan. Sayange, iki ora kedadeyane. Nalika pemetaan lelungan fokus ing wawasan kualitatif, analitik lelungan pelanggan luwih kuantitatif lan nggabungake ruang lingkup sing luwih gedhe.

  • Snapshot Statis vs. Detail Lengkap - Pemetaan perjalanan mung nyedhiyakake jepretan statis saka sawetara lelungan pelanggan lan ora duwe detail sing dibutuhake kanggo makili akeh pelanggan lan prilaku sing unik.
  • Data Statis vs. Dhasar Wektu - Analitik lelungan pelanggan didhukung dening data adhedhasar wektu, supaya sampeyan bisa ndeleng kepiye lelungan pelanggan ganti saka wektu. Kemampuan kanggo ngukur terus-terusan lelungan multi-kanal lan titik tutul ing sadawane lelungan mbantu para pemasar prédhiksi sukses lelungan pelanggan.
  • Nyoba lan Kesalahan vs. Tes Nyata-Nyata - Tanpa visibilitas data sing paling anyar ing saben interaksi ing saindhenging lelungan pelanggan, bisnis tetep nyoba karo paningkatan anyar ing kabeh lelungan pelanggan. Iki ora mung bisa mbuwang wektu lan sumber daya, tegese para pemasar bakal ngenteni asil gabungan sing ora bisa ditemokake ing endi masalahe.

Analitik lelungan pelanggan nyedhiyakake visibilitas para pemasar kanggo ndeleng kepiye pelanggan nanggapi perbaikan sajrone sawetara titik tutul lan wektu. Kajaba iku, aplikasi iki ngidini para pemasar nyoba lan nglacak sukses perbaikan interaksi pengalaman pelanggan kanthi nyata.

Didhukung dening pembelajaran mesin lan AI, analitik lelungan pelanggan ngidini para pemasar ngenali titik rasa sakit sajrone kabeh lelungan pelanggan sing kena pengaruh negatif marang CX. Wawasan kasebut ngidini bisnis sing didhukung data dadi prioritas kesempatan kanggo optimalisasi lelungan pelanggan lan ndorong pertumbuhan pendapatan.

Pengin ngasilake pipa luwih akeh 30-50% sajrone 90 dina?

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.