"Pelanggan Pertama" Kudu Mantra

Pisanan Pelanggan

Nggunakake kekuwatan teknologi pemasaran canggih sing kasedhiya minangka langkah sing apik kanggo bisnis, nanging mung yen sampeyan ngelingi pelanggan. Wutah bisnis gumantung karo teknologi, iki minangka kasunyatan sing ora dibantah, nanging sing luwih penting tinimbang piranti utawa piranti lunak apa wae sing sampeyan adol.

Ngenalake pelanggan yen dudu wong liya, ana masalah, nanging volume data sing bisa digunakake tegese para pemasar sing cerdas bisa entuk gambaran sing luwih jembar tinimbang sadurunge. Nelusuri metrik sing bener lan nganakake analisis media sosial sing bener ngenali pelanggan asli luwih gampang saka sadurunge lan mbantu nambah pangerten babagan basis pelanggan sampeyan.

Kepiye Pangowahan lan Jasa Pelanggan Wis Diganti

Pelanggan wis dadi luwih pinter babagan cara ngakses merek, utamane kanthi tuwuhing media sosial. Lan, sabanjure, iki ateges pangarep-arepe dadi luwih nuntut. Panjaluk iki ora kudu katon negatif dening merek amarga iki minangka kesempatan luwih suwe kanggo nawakake layanan lan pengalaman pelanggan sing apik, lan nuduhake kualitas perusahaane.

Layanan pelanggan wektu nyata wis dadi norma, kanthi siji survey nyaranake manawa 32% pelanggan ngarepake wangsulan saka merek sajrone 30 menit, kanthi 10% luwih ngarepake apa-apa maneh sajrone 60 menit, yaiku sajrone "jam kerja" utawa ing wayah wengi utawa akhir minggu.

Piranti alat martech canggih sing kasedhiya kanggo nglumpukake lan nganalisa data uga wis mbantu, karo analitik situs web terintegrasi bebarengan karo pelacakan keterlibatan sosial, database CRM, lan statistik sing ana gandhengane karo unduhan utawa nomer dhaptar. Volume jinis data sing beda-beda ngidini akurasi kanggo nemtokake target target lan mbentuk kampanye sampeyan.

Iki akeh sing kudu dikelola lan tetep penting, lan bisa dingerteni manawa merek bisa uga angel supaya kabeh bisa diatur. Pramila investasi ing teknologi sing bener pancen penting lan ngapa nggunakake alat intelijen sosial lan piranti lunak sing penting. Kanggo mbantu nggampangake manajemen data kanggo mupangat para pelanggan, unsur-unsur ing ngisor iki kudu dadi bahan inti.

Analisis saingan

Ngerti apa sing ditindakake pesaing sampeyan utamane nemokake hak lan kesalahan ing industri sampeyan. Sampeyan bisa nyetop pesaing kanthi mung ngetutake kasuksesan lan kegagalan kanthi rapet lan nuli seneng lan ora disenengi anggota pamirsa.

Pelacakan lan benchmarking pesaing ngidini sampeyan nemokake posisi ing industri lan ngupayakake nambah yen dibutuhake. Sampeyan bisa nganalisa metrik sing padha saka kegiatan sosial pesaing kaya sing sampeyan lakoni dhewe, ngimbangi metrik kesombongan karo data sing bisa ditemokake sing bisa ditemokake.

Target Pemirsa Target

Kanthi akeh informasi babagan pamirsa sing kasedhiya, ora ana alesan kanggo ora nggawe pribadi konten lan ngirim pengalaman pelanggan sing luar biasa. Ing conto sandhangan lan homeware, Sabanjure sampeyan bisa ndeleng kepiye ngerteni minat para pelanggan bisa mbantu ngrancang kampanye mbesuk.

Target Pemirsa Target

Data iki bisa uga katon acak, nanging ora ana. Nalika ndeleng data Sotrender, nuduhake Sabanjure kanthi tepat ing endi kampanye lan topik apa sing bisa narik kawigaten para pamirsa kanthi efektif. Informasi kasebut penting banget kanggo ngrencanakake kampanye mbesuk lan ngewangi manawa posisi kasebut paling apik kanggo level keterlibatan sing luwih dhuwur.

Product Development

Apa sing dikarepake pelanggan? Sampeyan bisa uga ngerti apa sing pengin dikembangake nanging apa sing dikarepake? Malah umpan balik sing ora dijaluk liwat media sosial bisa digunakake kanthi positif ing pangembangan produk lan sampeyan bisa milih langkah luwih maju lan melu pelanggan ing pangembangan produk.

Coca Cola nindakake iki karo Merek VitaminWater kaya mangkene makarya karo fanbase Facebook kanggo golek wong sing bisa nulungi rasa anyar. Pemenang diwenehi $ 5,000 kanggo bisa kerja bareng karo tim pangembangan kanggo nggawe rasa anyar lan ngasilake level keterlibatan sing gedhe karo luwih saka 2 yuta penggemar Facebook VitaminWater melu proses pangembangan produk.

Identifikasi lan Target Target

Ing saben sektor saiki wis ana pengaruh utama sing duwe rasa hormat lan perhatian ing komunitas online. Merek kasebut nyoba nyambung karo para pengaruh kasebut, mbuwang wektu akeh lan uga investasi finansial kanggo gawe uwong yakin para influencer kanggo promosi lan pembelaan produke.

Kanthi pengaruh makro lan mikro sing dikarepake, bisnis sampeyan kudu golek wong sing bisa menehi saran kanggo bisnis sampeyan lan paling cocog karo target pelanggan. Kanthi mantra 'pelanggan dhisik' sampeyan kudu nggolek pengaruh sing duwe pengaruh kanggo pamirsa lan bisa dadi tambahan sing penting kanggo upaya pemasaran, tinimbang mung "sapa wae" sing duwe jeneng lan jumlah pengikut sing pantes. Ngenali pengaruh sing bener kanggo merek sampeyan pancen penting banget kanggo sukses ing seni halus kasebut marketing influencer.

Sampeyan pengin nggawe merek sampeyan minangka merek sing bangga kanggo para pamrentah, nanging kanggo entuk pembelaan, sampeyan kudu fokus marang pelanggan. Gampang banget kanggo nggawe teknologi lan lali karo aspek pemasaran manungsa. Teknologi kasedhiya kanggo mbantu lan mbantu nyedhiyakake pengalaman pelanggan sing paling apik.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.