Cara Ngleksanakake Klompok Khusus Google Analytics karo Google Tag Manager

klompok konten

Ing artikel sadurunge, aku nuduhake cara ngetrapake Google Tag Manager lan Universal Analytics. Iki minangka pamula sing cukup dhasar supaya sampeyan ora bisa mbukak, nanging Google Tag Manager minangka alat sing fleksibel (lan kompleks) sing bisa digunakake kanggo puluhan strategi sing beda.

Nalika aku ngerti sawetara pangembangan bisa nyuda sawetara kompleksitas implementasi iki, aku luwih milih manual nganggo plugin, variabel, pemicu lan tag. Yen sampeyan duwe cara sing luwih apik kanggo ngetrapake strategi iki tanpa kode - kabeh nuduhake komentar!

Salah sawijining strategi yaiku kemampuan kanggo manggon Pengelompokan Konten ing Universal Analytics nggunakake Google Analytics. Artikel iki bakal dadi gabungan saka masalah, masalah sing kudu dingerteni, lan pandhuan langkah-langkah kanthi khusus kanggo ngetrapake Pengelompokan Konten kanthi nggunakake Plugin Google Tag Manager DuracellTomi kanggo WordPress, Google Tag Manager lan Google Analytics.

Google Tag Manager Rant

Kanggo alat sing luar biasa rumit, Google ndhukung artikel sing nyedhot. Aku ora mung merengut, aku jujur. Kabeh videone, kayata ing ndhuwur, yaiku video sing cerah lan warna iki sing bisa ditindakake kanthi ora ana video langkah demi langkah, ora ana screenshot ing artikel, lan mung informasi level paling dhuwur. Mesthi, kabeh kalebu kabeh pilihan lan keluwesan sing sampeyan duwe nanging sampeyan ora duwe rincian babagan nyebarke.

Sawise 30 versi masang tagku, puluhan suntingan ing Google Analytics, lan sawetara minggu liwat pangowahan kanggo nyoba… Aku ngleksanani latihan iki pancen mumetake. Iki minangka rong platform sing kudu bisa digunakake kanthi lancar nanging pancen ora ana integrasi sing diproduksi ing njaba lapangan kanggo prepopulasi.

Rant Pengelompokan Konten Google

Nalika kategorisasi lan menehi tag wis ana sajrone dasawarsa, sampeyan ora bakal bisa nemokake babagan kemampuan Nglompokake Konten. Mbok menawa aku nerbitake kiriman kaya iki sing ngemot pirang-pirang kategori, selusin tag, tangkapan layar, lan video. Apa apik banget kanggo irisan lan mbatalake informasi kasebut nggunakake Google Analytics? Semoga sukses, amarga kemampuan sampeyan nggawe grup konten diwatesi. Ora ana cara kanggo ngirim macem-macem kategori, tag, utawa karakteristik menyang Google Analytics. Sampeyan pancen tetep 5 lapangan teks diwatesi saben variabel.

Asile, aku wis ngrancang Pengelompokan Konten kanthi cara ing ngisor iki:

  1. Judhul Konten - Supaya aku bisa ndeleng artikel kaya "kepiye" lan artikel liyane sing umume judul.
  2. Kategori Konten - Supaya aku bisa ndeleng kategori utama lan ndeleng sepira populer ing saben kategori lan kepiye kinerja konten ing jero.
  3. Panganggit Konten - Supaya aku bisa ndeleng penulis tamu lan ndeleng endi sing ndorong keterlibatan lan konversi.
  4. Jinis Konten - Supaya aku bisa ndeleng infografis, podcast, lan video kanggo ndeleng kinerja konten kasebut dibandhingake karo jinis konten liyane.

Liyane tutorial iki adhedhasar kasunyatan sing wis sampeyan lakoni ndhaptar Google Tag Manager.

Langkah 1: Nggawe Pengelompokan Konten Google Analytics

Sampeyan ora prelu duwe data sing teka ing Google Analytics kanggo nyiyapake Pengelompokan Konten. Ing Google Analytics, navigasi menyang administrasi lan sampeyan bakal weruh Pengelompokan Konten ing dhaptar:

konten-klompok-admin

Ing Pengelompokan Konten, sampeyan pengin nambahake saben klompok konten:

Tambah Pengelompokan Konten

Gatekna panah loro! Kanggo nylametake awake dhewe saka nyuwek rambut nalika data ora ditampilake ing Google Analytics, waspada banget kanggo mriksa kaping pindho slot sing cocog karo nomer indeks sampeyan. Napa iki malah dadi pilihan sing ora dakkarepake.

Dhaptar pengelompokan konten sing wis rampung mesthine bakal katon kaya iki (nalika sampeyan ngeklik ... amarga sawetara sebab Google Analytics seneng nyiksa pangguna kompulsif sing kepengin banget sing kepengin ngerti kenapa durung diurutake kanthi urutan angka. Oh… lan yen ora cukup disiksa, sampeyan ora bisa mbusak klompok konten. Sampeyan mung bisa mateni.)

dhaptar klompok konten

Weh… tampil apik. Tugas kita rampung ing Google Analytics! Urut… kita kudu nyoba lan ngirim sawetara data mengko sing bisa ditinjau.

Langkah 2: Nggawe Plugin WordPress DuracellTomi kanggo Google Tag Manager

Sabanjure, kita kudu miwiti nerbitake data sing bisa dijupuk, dianalisis, lan dipicu Google Analytics Manager. Iki bisa dadi usaha sing ora kanggo pangembang WordPress sing apik tenan ing kana. Kita seneng opsi sing kasedhiya liwat Plugin WordPress DuracellTomi. Ngatur lan didhukung kanthi apik.

Rebut ID Tag Google Tag saka Ruang Kerja ing Google Tag Manager banjur lebokake ing setelan umum plugin> kolom ID Tag Google Manager.

google-tag-manager-id

Aku nyaranake nginstal plugin kanthi nggunakake cara adat ing endi sampeyan nyelehake skrip menyang tema sampeyan (biasane file header.php). Yen ora, bisa nyebabake masalah liyane sing bakal nggawe sampeyan gila… dataLayer sing dikirim plugin menyang Google Tag Manager kudu ditulis sadurunge skrip dimuat kanggo Google Tag Manager. Aku ora ngerti logika sing ana ing kana, mung ngerti manawa sampeyan bakal narik rambut sampeyan kepengin weruh kenapa data ora dikirim kanthi bener tanpa penempatan iki.

google-tag-manager-custom

Langkah sabanjure yaiku ngatur dataLayer apa sing pengin diterusake menyang Google Tag Manager. Ing kasus iki, aku ngirim jinis kiriman, kategori, tag, jeneng pangarang post, lan judhul post. Sampeyan bakal bisa ndeleng manawa akeh opsi liyane sing kasedhiya, nanging kita wis nerangake penjelasan sing dikonfigurasi lan sebabe.

Data Google Tag Manager WordPress Layer

Ing jalur iki, plugin wis diinstal lan Google Tag Manager dimuat, nanging sampeyan sejatine durung duwe data sing dikirim menyang Universal Analytics (durung). Yen sampeyan ndeleng sumber kaca saiki, sampeyan bakal bisa ndelengLayer data sing diterbitake kanggo Google Tag Manager, sanajan:

Tampilan Kode

Elinga yen dataLayer gabung karo pasangan kunci-nilai (KVPs). Ing langkah 4 ing ngisor iki, kita bakal nuduhake sampeyan cara verifikasi kasebut tanpa ndeleng sumber kode ing kaca sampeyan. Kanggo Plugin DuracellTomi, tombol yaiku:

  • judhul kaca - Iki judhul kaca.
  • pagePostType - Iki kalebu kiriman utawa kaca.
  • pagePostType2 - Iki kalebu kiriman tunggal, arsip kategori, utawa kaca.
  • kacaKategori - Iki macem-macem kategori sing dikategorikake ing kiriman kasebut.
  • kacaAtomatis - Iki minangka macem-macem tag sing diwenehi tag kiriman.
  • pagePostAuthor - Iki panganggit utawa kiriman.

Supaya gampang, kita mengko bakal mbutuhake nalika nulis pemicu.

Aku ngira sampeyan duwe plugin Google Analytics sing wis dimuat utawa sampeyan wis masang Analytics tag skrip ing tema sampeyan dhewe. Tulis ID Google Analytics (katon kaya UA-XXXXX-XX), sampeyan bakal mbutuhake sabanjure. Sampeyan pengin mbusak tag skrip utawa plugin, banjur muat Universal Analytics liwat Google Tag Manager.

Langkah 3: Nggawe Google Tag Manager

Yen sampeyan panik ora nate diterbitake Google Analytics ing situs sampeyan, ayo coba cepet banget sadurunge nggawe modifikasi. Nalika sampeyan mlebu menyang Google Tag Manager, pilih Workspace:

  1. pilih Tambah Tag
  2. pilih Universal Analytics, jeneng tag ing sisih kiwa ndhuwur banjur lebokake id UA-XXXXX-XX
  3. Saiki critakake tag nalika mbukak saiki kanthi ngeklik Triggering lan milih kabeh kaca.

Universal Analytics Tambah Tag Google Tag Manager

  1. Sampeyan durung rampung! Saiki sampeyan kudu klik nerbitaké lan tag sampeyan bakal urip lan Analytics bakal dimuat!

Langkah 4: Apa Manajer Google Tag Apa sing Bisa Digunakake?

Oh, sampeyan bakal tresna sing iki. Google Tag Manager pancen duwe metode kanggo nyoba tag sampeyan kanggo mbantu sampeyan ngatasi masalah lan ndandani. Ana menu sethithik ing opsi Nerbitake sing bisa sampeyan klik - Preview.

Pratinjau lan Debug Manajer Google Tag Manager

Saiki bukak situs web sing lagi dienggo ing tab anyar lan sampeyan bakal bisa ndeleng info Tag Manager kanthi ajaib ing panel sikil:

Google Tag Manager - Pratinjau lan Debug

Apa keren iku? Sawise entuk data Nglumpukake Konten nggunakake Google Tag Manager, sampeyan bisa ndeleng tag apa sing dipecat, apa sing ora dipecat, lan data apa wae sing diterusake! Ing kasus iki, iki Tag sing dijenengi Universal Analytics. Yen ngeklik, kita bisa ndeleng informasi tag Google Analytics.

Langkah 5: Nggawe Pengelompokan Konten ing Google Tag Manager

Woohoo, kita meh rampung! Ora, tenan. Iki bakal dadi langkah sing bisa menehi sampeyan wektu angel. Nopo nopo Amarga ngetokake tampilan kaca ing Universal Analytics karo Pengelompokan Konten kudu dirampungake ing sawijining acara. Logis, iki kepiye kedadeyan:

  1. Kaca WordPress dijaluk.
  2. Plugin WordPress nampilake dataLayer.
  3. Skrip Google Tag Manager nglakokake lan ngirim dataLayer saka WordPress menyang Google Tag Manager.
  4. Variabel Google Tag Manager diidentifikasi ing dataLayer.
  5. Pemicu Google Tag Manager diidentifikasi adhedhasar variabel.
  6. Google Tag Manager mbukak tag tartamtu adhedhasar pemicu.
  7. Tag khusus dipecat sing nyurung data pengelompokan konten sing cocog menyang Google Analytics.

Dadi… yen sing pertama kedadeyan yaiku dataLayer dikirim menyang Google Tag Manager, mula kita kudu bisa maca pasangan nilai kunci kasebut. Kita bisa nindakake iki kanthi ngenali variabel sing liwati.

Variabel sing Ditetepake Panganggo Google Tag Manager

Saiki sampeyan kudu nambah lan netepake saben variabel sing dilulusake ing dataLayer:

  • judhul kaca - Judhul Konten
  • pagePostType - Jinis Konten
  • pagePostType2 - Jinis Konten (Aku seneng nggunakake iki amarga luwih spesifik)
  • kacaKategori - Kategori Konten
  • kacaAtomatis - Tag Konten (sampeyan bisa uga pengin nggunakake iki saka wektu ke wektu tinimbang mung kategori)
  • pagePostAuthor - Panganggit Konten

Nindakake kanthi nulis ing Jeneng Variabel Lapisan Data lan simpen variabel:

Konfigurasi Variabel

Ing jalur iki, Google Tag Manager ngerti carane maca variabel dataLayer. Apike yen mung bisa ngirim data iki menyang Google Analytics, nanging ora bisa. Nopo nopo Amarga rangking kategori utawa tag sampeyan bakal ngluwihi watesan karakter sing disetel ing saben Pengelompokan Konten sing diidini ing Google Analytics. Google Analytics (sedhih) ora bisa nampa larik. Dadi, kepiye carane bisa ngubengi? Uh ... iki bagean sing mumetake.

Sampeyan kudu nulis pemicu sing nggoleki kategori utawa jeneng tag ing string array sing dilebokake ing variabel DataLayer. Ora apa-apa judhule, penulis, ngetik jinis amarga kabeh istilah teks. Nanging kategori ora dadi, kita kudu maneh kategori (utama) pisanan sing dilulusake ing larik. Pangecualian, yaiku yen sampeyan ora milih macem-macem kategori saben kiriman… sampeyan mung klik tombol banjur pilih Kategori Konten.

Mangkene tampilan parsial ing dhaptar Pemicu:

Pemicu miturut Kategori

Mangkene conto salah sawijining pemicu kanggo kategori Pemasaran Konten:

Sawetara Trigger Ndeleng Kaca

Kita duwe ekspresi reguler ing kene sing cocog karo kategori pertama (primer) sing dilulusake ing rangking ing dataLayer, mula kita priksa manawa iku sawijining kiriman.

Yen sampeyan kesulitan nulis ekspresi reguler, sampeyan bisa uga ora mandheg narik rambut lan miwiti Fiverr. Aku duwe asil sing apik banget ing Fiverr - lan aku biasane njaluk ekspresi uga dokumentasi babagan kerjane.

Sawise sampeyan duwe pemicu kanggo saben kategori, sampeyan siyap nggawe dhaptar tag sampeyan! Strategi kita ing kene yaiku kanggo pisanan nulis tag kabeh-Universal Analytics (UA), nanging ora dipecat yen tag kategori kasebut ora dipecat. Dhaptar sing wis rampung katon kaya mangkene:

Tag ing Google Tag Manager

Oke… iki wae! Saiki kita bakal nggawa kabeh sihir karo tag kita. Ing conto iki, aku bakal lulus Pengelompokan Konten kanggo salah sawijining postingan sing dikategorikake karo Pemasaran Konten ("konten"):

Klompok Konten Kategori

Jeneng tag sampeyan, ketik ID Google Analytics, banjur tambah Setelan liyane. Ing bagean kasebut, sampeyan bakal nemokake Klompok Konten sing pengin diketik nomer Indeks persis kaya sing sampeyan lebokake Admin Google Analytics setelan.

Mangkene bab liyane bisu ... dhawuhe kudu cocog urutan setelan Admin Analytics kanggo data kasebut. Sistem kasebut ora cukup cerdas kanggo njupuk variabel sing cocog kanggo nomer indeks sing cocog.

Amarga kategori ora dilewati (amarga kesulitan array), sampeyan kudu ngetik kategori kanggo Indeks 2. Nanging, kanggo 3 klompok konten liyane, sampeyan mung bisa ngeklik kothak ing sisih tengen banjur pilih variabel sing langsung dilewati ing dataLayer. Banjur sampeyan kudu milih pemicu lan nyimpen tag sampeyan!

Baleni kanggo saben kategori sampeyan. Banjur manawa bali menyang tag UA (catch-all) lan tambahake istiméwa kanggo saben kategori sampeyan. Pratinjau lan debug kanggo nyoba lan priksa manawa sampeyan menehi tag lan ngirim data menyang pengelompokan konten kanthi bener.

Sampeyan kudu bisa verifikasi kabeh, nanging isih kudu ngenteni sawetara jam supaya Google Analytics bisa nggayuh. Mbesuk yen sampeyan mlebu, sampeyan bakal bisa nggunakake Judhul Konten, Kategori Konten, lan Panganggit Konten kanggo ngiris lan nyuda data sampeyan ing Google Analytics!

3 Komentar

  1. 1

    Hai Douglas,

    Matur suwun amarga wis entuk wektu kanggo nggabungake artikel iki. Minangka profesional sing nggunakake akeh wektu kanggo makarya karo Google Tag Manager lan Google Analytics, aku pengin nuduhake sawetara pikirane babagan poin sing wis dikatutake.

    Aku mikir manawa ana macem-macem kelemahane karo alat kasebut; balesan iki ora bakal fokus ing perkara kasebut. Luwih becik, aku bakal menehi poin ing artikel sampeyan sing dakkira bener, lan area liyane sing ora setuju karo aku. Aku yakin dialog jinis iki sehat ing lingkungan profesional. Aku ora nyoba troll.

    "Kanggo alat sing rumit banget, Google ndhukung artikel sing pancen nyedhot"

    Aku mikir sampeyan ndeleng dokumentasi sing salah. Babagan video "tingkat dhuwur", ya - sampeyan ora bakal adoh. Dokumentasi Google pancen biasane nyedhot, nanging saiki luwih apik.

    Amarga GTM lan GA minangka alat sing mbutuhake ilmu teknis sing cukup kanggo ditrapake kanthi bener, aku pengin menehi saran supaya para pamiarsa supaya golek pandhuan pangembang kanggo produk kasebut:

    https://support.google.com/tagmanager/
    https://developers.google.com/tag-manager/devguide

    Uga, internet ora kekurangan pandhuan sing gampang diakses kanthi dhasar apa wae sing dikarepake karo GTM. Sumber ilmu paling apik yaiku:

    https://www.simoahava.com/
    https://www.thyngster.com/
    http://www.lunametrics.com/blog/

    Sejatine, apa wae sing pengin dakkandhani babagan GTM wis dijamin dening telung wong kasebut.

    Sing dakkarepake, dokumentasi AZ ora prelu asale saka Google. Komunitas pancen kuat supaya sampeyan bisa nemokake wangsulan kanthi gaweyan.

    "Iki minangka rong platform sing kudu bisa digunakake kanthi lancar nanging pancen ora ana integrasi sing diproduksi ing njaba lapangan kanggo prepopulasi."

    Aku mikir sampeyan salah paham apa sing diarani GTM. Bisa digunakake kanthi GA, luwih apik tinimbang TMS liyane. GTM ora mung kanggo masang Google Analytics. Ngandika, aku ora bakal nggunakake GA nggunakake alat liyane.

    Tag Google Analytics GTM minangka antarmuka pangguna grafis kanggo masang kode sing bakal angel dikelola kanggo akeh wong.

    Nalika nerangake klompok konten, luwih gampang kanggo aku ngisi kothak cilik ing GTM kanthi variabel tinimbang nulis

    ga ('set', 'contentGroup', ”);

    lan duweni nilai dinamis ing kolom sing diisi kanthi logika sisih server sing luwih angel dijaga tinimbang lapisan data.

    "Ora ana cara kanggo ngirim macem-macem kategori, tag, utawa karakteristik menyang Google Analytics"

    Nalika sampeyan bener manawa Google Analytics nyathet angka kanggo Pengelompokan Konten minangka senar, dudu susunan utawa obyek, iku mung terminologi teknis.

    Sampeyan pancen bisa ngirim macem-macem kategori utawa tag menyang GA. Ganti susunan sampeyan menyang string sing diwatesi lan sampeyan wis disetel.

    Variabel javascript kustom sing sederhana bakal ngowahi larik dadi senar.

    fungsi () {
    var pageCategory = {{dl - page - pageCategory}};
    kaca baliKategori.gabung (“|”);
    }

    Deleng artikel iki kanggo conto babagan cara nganalisis data kasebut: http://www.lunametrics.com/blog/2016/05/25/report-items-in-multiple-categories-in-google-analytics/

    Apa sampeyan kudu ngerti sawetara JavaScript dhasar kanggo nggunakake GTM kanthi efektif? Mesthi wae. Apa alat kasebut teka kanthi cepet? Pancen ora. Minangka TMS. Mesthi wae sampeyan kudu ngerti javascript kanggo nggunakake.

    ”Oh… lan yen ora siksa, sampeyan ora bisa mbusak klompok konten. Sampeyan mung bisa mateni. ”

    KANGGO Pancen kudu ana Togel kanggo mbusak lapangan saka laporan.

    "DataLayer sing dikirim plugin menyang Google Tag Manager kudu ditulis sadurunge skrip dimuat kanggo Google Tag Manager"

    Iki masalah karo plugin. Panulis plugin nggawe wiwitan dataLayer kanthi salah lan ora nggunakake "acara" sing dadi bus olahpesen internal GTM. Aja narik rambutmu. Ora patut.

    Mlumpat menyang langkah 5 (langkah liyane katon target)

    "Amarga rangking kategori utawa tag sampeyan bakal ngluwihi watesan karakter sing disetel ing saben Pengelompokan Konten sing diidini ing Google Analytics. Google Analytics (sedhih) ora bisa nampa larik. Dadi, kepiye carane bisa ngubengi? Eh… iki bagean sing mumetake. ”

    Iki dudu masalah watesan karakter kanggo GA. Sampeyan mung kudu ngowahi larik dadi senar, yaiku regane sing diarepake ing API GA. Ukuran nggambarake babagan. Dadi senar (tembung) kaya sing diarepake.

    "Sawise sampeyan duwe pemicu kanggo saben kategori, sampeyan siyap nggawe dhaptar tag sampeyan!"

    Noooooo! 🙂 Aja ngambah dalan kasebut. Gunakake nilai sing diwatesi lan sampeyan bakal ngirit sakit sirah.

    "Mangkene perkara bisu liyane… urutane kudu cocog karo urutan setelan Admin Analytics kanggo data kasebut. Sistem kasebut ora cukup cerdas kanggo njupuk variabel sing cocog kanggo nomer indeks sing tepat. ”

    Aku ora percaya yen bener. Sajake indeks sampeyan minangka nomer, nilai kanggo indeks bakal isi tag sampeyan kanthi nilai sing bener.

    Takeaway positif utama sing dakkirim saka artikel sampeyan yaiku supaya para pamiarsa duwe cara kritis kanggo "ngiris lan ngiris" data ing GA. Iki penting banget lan ana plugin gratis kanggo WordPress sing bakal ngidini dheweke nindakake.

    Ing babagan ngatur pangumpulan data kanthi luwih canggih, fungsi IT pancen penting kanggo nyedhiyakake data sing cocog karo pemasaran sing nduweni nilai bisnis. Tantangan alat kaya GTM sing wis dilebokake ing pasar (amarga adopsi sing gedhe banget) yaiku para pemasar ora mikir yen kudu ngandelake IT kanggo nglumpukake data. Dheweke nindakake. Kasus -> API GA mbutuhake string kanggo kolom Dimensi Khusus. Yen sampeyan ora ngowahi susunan dadi senar, sampeyan bakal nggawe sawetara tag sing ora masuk akal. Iki dudu solusi sing elegan, utawa malah dibutuhake.

    Muga-muga umpan balik babagan artikel sampeyan ditampa kanthi apik. Aku ora nyoba troll. Nanging, aku nyoba nambah pengalaman karo alat sing sampeyan bahas kanggo njembarake obrolan kanthi profesional lan konstruktif.

    Paling apik,

    Yoshua

    • 2

      Yoshua, apa kowe guyon? Iki dudu trolling… umpan balik sing NGAMALAKI. Pancen tresna karo saran lan keahlian sing sampeyan gunakake karo pamirsa.

      Cathetan: Aku duwe indeks sing disetel kanthi bener ing data sing dilulusake kanggo Grup Konten nanging ora bisa digunakake nalika ora ana ing urutan sing bener.

      Thanks maneh!

  2. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.