Gaya CSS kanggo Kode ing Blog sampeyan

css

Ana kanca sing takon kepiye cara nggawe kode wilayah ing entri blog pungkasan. Aku sejatine 'palsu' wilayah kode sing nggunakake gaya. Ing Blogger, sampeyan bisa ngowahi template sampeyan. Aku nambahake gaya ing ngisor iki:

p.code {font-family: Courier New; ukuran font: 8pt; gaya wates: inset; ambane wates: 3px; bantalan: 5px; warna latar mburi: #FFFFFF; dhuwur garis: 100%; wates: 10px}

Langkah sabanjure yaiku nyunting tagku ing mode 'Sunting html'. Aku mung nuduhake gaya anyar kanthi nggawe label. Voila! Ngeculake gaya:

  • Setel font menyang Courier New… katon kaya editor kode umum
  • Setel ukuran font dadi 8pt supaya katon bener
  • Setel gaya wates paragraf menyang 'inset'. Iki nurun kaya apa tampilan textarea ing kaca kasebut.
  • Setel jembaré wates menyang 2 utawa 3 piksel. Iki nggawe gaya tapel wates inset katon bener.
  • Padding nyetel jarak antarane wates lan teks ing njero.
  • Werna latar mburi… setel dadi putih (#FFFFFF)
  • Dhuwur garis - Aku nyetel iki dadi 100% amarga sawetara gaya liyane ing tema blogger nggawe dhuwur garis udakara 200%
  • Setel wates nganti 10 px. Iki mindhah paragraf (p tag) 10 piksel adoh saka kabeh.

Iku mung ana uga! Siji cathetan: Editor sing kasedhiya karo Blogger ora bisa ditampilake kaya sing bakal katon ing blog sampeyan. Nanging bisa digunakake lan katon apik banget!

Siji cathetan liyane… sawise sampeyan diowahi menyang tag, editor Blogger seneng nggunakake acak ing papan liya ing postingan sampeyan. Rasane rada ngganggu! Saran kula yaiku nulis kabeh postingan banjur sunting saksampune.

Siji cathetan pungkasan… sampeyan kudu nggunakake Entitas HTML kanggo nampilake simbol! Sawetara conto:

  • Kutipan (") yaiku"
  • > yaiku>
  • > yaiku>

Seneng Coding!