CrowdSPRING: Pembunuh Agensi?

logo spring wong akeh

Sampeyan bisa uga mikir yen aneh yen wong sing ngluncurake agensi online anyar kanggo promosi alternatif kanggo makarya karo agensi kabeh ... nanging sing bakal daklakoni. Aku yakin bakal entuk surat sengit saka kanca desainer sing ngirimake iki. Aku ora apa-apa. Aku bakal nerangake sebabe ... mung delengen video sing nerangake crowdSPRING pisanan:

Argumentasi ing industri nglawan CrowdSPRING yaiku sistem sing nyengkuyung panggunaan karya spekulatif mbutuhake bakat sing mbutuhake pirang-pirang taun kanggo nggawe lan dadi komoditas. Ana kabeh ORA! Gerakan SPEC, nyatakake:

Kampanye NO! SPEC minangka wahana kanggo nyawiji wong-wong sing ndhukung pemahaman manawa spek kerja bakal nyuda potensial desain lan pungkasane nggawe gangguan marang klien.

Apa sing diarani spek?

Spek wis dadi formulir cekak kanggo apa wae sing ditindakake kanthi spekulatif. Kanthi tembung liya, apa wae panjaluk sing dijaluk, sing ragad sing cukup lan cukup ora bisa disepakati, luwih becik nulis.

Ana apa salah iki?

Singkat, spek mbutuhake desainer kanggo nandur modal wektu lan sumber daya tanpa jaminan pambayaran.

CrowdSPRING pribadi ngrasakake panase - diserang saka Kampanye CrowdSINK. Sawetara karya ing CrowdSPRING ditemokake minangka salinan karya saka desainer liyane.

Kanthi pambocoran lengkap, aku bubar nyoba layanan lan mbayar $ 200 kanggo desain spanduk kanggo situs sing bakal dak priksa (Kalkulator Pay). Sampeyan bisa mriksa pengiriman lan ndeleng macem-macem bakat lan gaya sing dikirim adhedhasar rincian proyekku.

Pramila aku ngerti apa sing ditindakake CrowdSPRING:

  1. Desain apik lan kemampuan interpretasi deskripsi proyek menyang prototipe final bakal menang. Sing nyedhiyakake desainer sing apik tanpa dukungan agensi utawa sejarah klien gedhe kanthi kesempatan kanggo entuk karya sing apik lan klien sing hebat. Kanthi tembung liyane, desainer hebat sing melu bakal entuk hadiah kanggo pakaryan kasebut.
  2. Desain sing apik bisa nyedhiyakake situs web kanthi kebutuhan supaya bisa maju bisnis, nanging tanpa akses menyang desainer sing terjangkau, perusahaan kepeksa ngethok sudhut lan duwe desain sing asring ora cocog karo kualitas karyane. Nuwun sewu para desainer, dudu kabeh babagan sampeyan!
  3. Desain sing apik ora nggawe agensi. Desain minangka salah sawijining aspek strategi umum. Aku ora bisa ngandhani yen wis pirang-pirang kali aku ndeleng agensi sing mbukak lan mbukak proyek sing mbuwang $ 30,000 sing ora entuk asil - banjur nonton jaminan kanggo klien lan goleki korban sabanjure. Aku wis weruh jejak luh nalika makarya "Ora Spesifik".
  4. Mbayar kinerja nggawe para pemain sing luwih apik. Mbayar wektu desain ora njamin kinerja. Yen aku entuk nyewa nggawe situs web lan ora bisa digunakake, aku ora entuk bayaran. Yen ana wong sing ngirim desain sing ala (mesthine ana sawetara proyek CrowdSPRING), mula ora bakal diganjar.
  5. Mbayar kinerja bisa nguntungake luwih akeh desainer sing hebat. Aku ora ngerti manawa proyek sing dakkarepake butuh wektu 10 menit utawa 30 jam kanggo desainer rampung. Aku ora preduli. Iki tegese desainer bisa dibayar kanthi apik kanggo proyekku. Uga, aku bakal ngarep-arep bisa kerja bareng karo artis kasebut mbesuk supaya bisa kerja lan kualitas ing proyek sabanjure.
  6. Napa perusahaan kudu dihukum kanthi mbayar desain sing kurang apik? Napa desainer ora kudu ngirim ide supaya bisa nggawe desain sing cocog karo kepinginan perusahaan? Desainer paling apik sing dakkarepake mesthi nginterpretasikake syarat kanthi bakat gedhe lan uga menehi teken ing proyek kasebut. Desainer hebat ora duwe wedi karo karya Spesifik.

Singkatnya, aku yakin manawa sistem kaya CrowdSPRING mbukak kesempatan kanggo para desainer trampil golek dhuwit kanthi menehi desain apik lan nyegah desainer sing ora apik. Uga, aku yakin nyedhiyakake kesempatan kanggo bisnis entuk desain sing terjangkau lan berkualitas sing ora bisa diakses sadurunge.

Apa aku empati karo pendukung NO! SPEC? Mesthi wae aku! Aku wis nggawe rencana proyek, piranti lunak, proposal, rapat, telpon konferensi, pidato, artikel, sesi brainstorming… dhaptar terus-terusan kanggo karya 'Spek' sing wis dakraih sing ora nate dibales kanthi resmi. Yen aku ora dadi Mark Mark, aku ora bisa mangan saiki ... lan aku bakal ngguyu saben rapat sing dakalami.

Sejatine, muga-muga ana sistem kaya CrowdSPRING sing kasedhiya kanggo makarya! Aku bakal nemtokake strategi lan ide babagan agensi utama ing saben dinane! CrowdSPRING dudu pembunuh Agensi, minangka pasar anyar kanggo para desainer.gambar 2260935 10648149

54 Komentar

  1. 1

    Bojoku nembe ngrampungake proyek crowdSRPING kanggo logo kanggo bisnis seni & kerajinan cilik. Dheweke entuk tanggapan saka kabeh penjuru jagad. Sawetara pancen ora target, lan liyane pancen nggumunake. Dheweke nampa udakara 50 total pengiriman lan kangelan milih saka telung "finalis". Yen dijaluk ngganti rincian, kayata warna, font, lsp., Kabeh desainer responsif banget. Dheweke uga mbayar $ 200 lan kaget banget, wis ngrencanakake alat tulis lan situs web nggunakake crowdSPRING. Kanggo akeh! SPEC, aku kudu ujar "Sugeng rawuh ing tatanan anyar / jagad anyar", sing pesaing sampeyan bisa saka 130 negara liyane. Nuwun sewu, nanging interferensi ora bisa dicegah, cukup takon karo agen perjalanan "profesional".

  2. 3
  3. 4

    "Desain sing apik lan kemampuan kanggo interpretasi deskripsi proyek menyang prototipe pungkasan bakal menang. Iki nyedhiyakake desainer sing apik tanpa dukungan agensi utawa sejarah klien gedhe kanthi kesempatan kanggo entuk karya sing apik lan klien sing hebat. Kanthi tembung liyane, apik perancang sing melu bakal diganjar kerjane "

    Kanthi hormat, pratelan iki pancen ora bener. Ing Crowdspring, panuku ngarahake proyek desain meh kabeh, mesthine saka feeback awal, lan banjur liwat umpan balik (sing asring banget ora ana). Malah ana kurang saka barometer desain sing "hebat" tinimbang biasane - pendapat subyektif ing wektu sing paling apik. Ora ana kriteria babagan apa sing nggawe desain "apik", lan pembeli asring milih karya sing dudu desain sing "hebat", nanging luwih milih "disenengi" (kaya sing dikarepake) nanging ora ana jaminan apa-apa kanggo "apik" "desain bakal diganjar, utawa malah bakal diweruhi (kajaba desainer liyane). Ing saben kontes crowdSPRING, mung desainer sing menang sing dibayar, sanajan uga ana sawetara desain "hebat" ing kontes, sawetara desainer "hebat" ora duwe "hadiah" kanggo pakaryane.

    Nggumunake, wong sing padha negesake manawa para desainer ora entuk bayaran kanggo pakaryane, kayane rumangsa yen pembeli duwe desain murah. Ora kabeh babagan desainer, nanging minangka persamaan bisnis kanthi sisi loro. Layanan kaya crowdSPRING mbatalake salah sawijine persamaan bisnis kasebut. Lan aku bakal luwih kesengsem karo alfabetisme mestine crowdSPRING yen ora ngisi biaya 15% saben proyek. Dheweke kayane percaya MEREKA duwe hak golek dhuwit adhedhasar 'penawaran bisnis'. Aku kepengin ngerti kenapa sampeyan, lan dheweke, padha ora seneng ndeleng desainer kanthi cahya sing padha.

    "Mbayar kinerja nggawe para pemain sing luwih apik."

    Iki komentar sing rada aneh ing postingan blog sing nganjurake layanan sing ora mbayar paling akeh desainer. Umume wong sing duwe crowdSPRING ora nggawe sen kanggo desain lan nggunakake logika, tegese dheweke dadi pemain sing apik banget. Gagasan manawa ora mbayar desainer apa-apa, mung duwe pengarep-arep yen bisa entuk bayaran kanggo pakaryane, nggawe perancang sing luwih apik iku ora sopan. Nyatane, logika kasebut ora bakal bisa digunakake karo pakaryan apa wae, bisa trampil utawa ora.

    Aku uga nemokake video crowdSPRING sing aneh banget. Miturut pratelan misi sing dipratelakake dhewe, dheweke kabeh bakal mbantu "bocah cilik" kasebut. "Ati-ati para underdogs" minangka salah sawijining frase sing aku percaya. Anehe, siji-sijine "wong cilik" sing digambarake ing video kasebut minangka kompetisi crowdSPRING, minangka target crowdSPRING minangka agensi gedhe sing digambarake kanthi lampu sing kedhep. Miturut video kasebut, crowdSPRING arep mbukak "wong cilik" siji-sijine uga ora duwe bisnis. Aku ora takon manawa dheweke njupuk sikap kasebut - iku sifat kompetisi - nanging mesthine bakal menehi bathi kanggo peran sing diproses dening crowdSPRING kanggo "leveling lapangan" kanggo "underdog" sing padha. Lan kaya posisi "pilihan bebas" (crowdSPRING kanthi semangat mbela "hak" para desainer supaya bisa digunakake, gratis, kanggo perusahaan, lan perusahaan entuk 15 poin saka ndhuwur) yaiku babagan crowdSPRING ngowahi bathi. Ora ana sing salah, nanging paling ora kita sebut apa sejatine.

    Sampeyan bisa uga pancen bener amarga akehSPRING dadi "Agensi Killer" nanging dheweke bakal trample kanthi akeh desainer ijo, naif lan ora kerja (32k lan saya gedhe) sadurunge kanthi bangga ngangkat judhul kasebut ing mantel.

    • 5

      Matur suwun kanggo perspektif babagan iki. Minangka 'pembeli', aku ora preduli karo komisi 15% sing ditindakake CrowdSPRING kanggo ngaktifake pasar iki. Dheweke ngopeni lan ngaktifake lan entuk ganti rugi. Iki minangka program sukarela - para pembeli ora kudu ana ing kono, uga para desainer ora prelu.

      Minangka 'desain hebat' ... pungkasane, keputusan kudu ana ing tangan wong sing mbayar layanan kasebut, apa ora?

      • 6

        Sejatine, aku kudu setuju karo versi desain "hebat" Bryan ing kene. Doug, aku ngerti sampeyan wis ndeleng akeh conto ing para internet marketer / SBO sing durung pengalaman nglarani awake dhewe utawa katon bodho, tinimbang ngrewangi perusahaane. Mangkene uga kanggo desain, nanging bisa uga luwih.

        Keputusan kasebut kudu ana ing tangane pembeli, ya, nanging akeh pembeli uga butuh manfaate profesional desain kanggo nuntun proses keputusan lan mikir - sanajan dheweke ora ngerti yen butuh pitulung.

  4. 7

    Muni kaya akeh wong sing seneng nglumpukake gaji tinimbang ora meksa awake dhewe. CrowdS Spring mujudake wawancara kerja gedhe kurang luwih. Kirimake karya lan ide sampeyan lan yen luwih apik tinimbang wong liya, sampeyan bakal oleh hadiah lan bisa uga ngubungi utawa mbaleni bisnis ing mbesuk. Tom Watson ora mung tampil kanggo keprok lan mriksa ing Terbuka Inggris minggu kepungkur. Dheweke meksa supaya bisa bersaing karo pemain sing luwih enom lan luwih apik lan dheweke diganjar. Bayangake yen Tur PGA mbayar kabeh wong padha kanggo tampil lan hadiah mung piala. Iku bakal luwih mboseni lan nyenengake tinimbang saiki, sing ujar 🙂

  5. 8

    @chris "Muni kaya akeh wong seneng nglumpukake gaji tinimbang ora meksa awake dhewe."

    Tengen Sedulur. BENAR!

    Waca, iki prekara. Putriku bakal nikah mengko musim panas lan sampeyan kerja ing perusahaan fotografi perkahwinan. Durung rampung ing fotografer, lan nalika wis ana akeh desainer desain, bisnis desain grafis saya sithik. Ora yakin apa aku bisa tuku tarif perusahaan sampeyan - apa, $ 3995 kanggo "Paket Ultimate" lan babagan apa, wolung atus dolar kanggo fotografer?

    Ngomong opo. Tampilake fotografer kanggo aku, njaluk dheweke moto, mbuwang Paket Ultimate kanggo spek lan yen aku lan Mrs seneng karo apa sing sampeyan lakoni, kita bakal mbayar sampeyan apa sing wis ditemtokake. - udakara $ 700. Oh ya, bakal ana rong puluh liyane fotografer pernikahan ing kana, saingan kanggo manggung, nanging aja padha sumelang. Anggere sampeyan meksa dhewe, kabeh kudu bisa ngrampungake kabeh groovy.

    Pikirake minangka jinis wawancara kerja, ora mung cek sing mbayar. Muga-muga kerja sampeyan paling apik, amarga kita kepengin menehi proyek kasebut marang perusahaan sampeyan. Ya, yen gaweyane luwih apik tinimbang wong liya, mesthi wae.

    Iki uga bonus - yen Ibu seneng banget karo sing sampeyan lakoni nalika pesta, dheweke bakal mikir yen bakal menehi sampeyan, Ron lan Elizabeth kanggo manggung liyane. Carane bakal kelangan?

    Halo Chris? Apa sampeyan ora pengin dadi kaya wong lanang golf sing sampeyan omong. Sampeyan ngerti, meksa dhewe?

    Chris?

    • 9

      Steve,

      Aku wis ndeleng iki rampung karo fotografer sekolah. Putriku entuk paket apa sing dak pesen utawa ora. Yen seneng potret, kita mbayar. Yen ora, kita kirim maneh. Aku sejatine ketemu karo fotografer dina iki - nanging nyewa dheweke mbiyen lan aku ngerti yen dheweke bakal nindakake tugas sing apik - mula aku ora njaluk kerja SPEC saka dheweke. Yen iki pertama kaline lan aku ora kenal, mesthine beda-beda!

      Doug

  6. 10

    Aku rumangsa yen sampeyan ora ngerti intine gerakan NO SPEC. Babagan para freelancer lan desainer solo sing dipinggirake dudu agensi. Agensi njupuk Gamble yen karya spek bakal ngidini level sing luwih dhuwur sing bisa ditagih.

    Kanggo takon marang wong sing wis ngasah katrampilan sajrone pirang-pirang taun, njupuk $ 200 kanggo desain (ujar yen iklan spanduk) bisa uga wis ngentekake sedina kanggo nyampurnakake, lan mung yen dipilih, bakal ngrusak profesi kasebut.

    Apa sampeyan bakal njaluk panulis nindakake perkara sing padha? Aku sangsi manawa akeh panulis bakal tundhuk undian kaya ngono.

    Iki dakkirim saka profesi desain menyang level adol barang-barang ing sadawane dalan ing negara katelu.

    Desainer asring asring dadi wong sing ana ing kono kanggo jangka panjang karo klien lan ora nggatekake regane yaiku ngapusi merek sampeyan kanthi sumber daya - talenta sadurunge.

    Priksa kepiye rasane aku babagan crowdSPRING ing blogku ing http://sharkyscircle.blogspot.com.

    Wicaksana wongku.

    • 11

      Hai Guy,

      Ya, aku bakal njaluk panulis nindakake perkara sing padha. Lan aku duwe! Aku bubar miwiti program konten ing Compendium Blogware lan nuntut panulis apa wae sing pengin melu nyedhiyakake kiriman blog gratis sing bakal diterbitake kanggo perusahaan sing menang kontes. Intine promosi yaiku kanggo mesthekake yen bisa nulis konten lan manawa perusahaan ngerti apa pas kasebut utawa ora.

      Aku ora ngira kualitas desain sing dakwenehake ana ing level 'trinket', apa wae. Iku desain sing luar biasa. Aku uga ora bisa ngomong suwene - suwene 15 menit… yen sampeyan ndeleng desain sing dikirimake, sampeyan bakal weruh manawa desainer ngrungokake tanggapan lan nyetel desaine - cocog karo panjalukku.

      Aku setuju karo sampeyan yen nemokake desainer sing hebat sing bisa cocog karo gaya organisasi sampeyan lan ngerti bisnis iku pengalaman sing luar biasa lan larang regane. Mula aku yakin sampeyan ora duwe masalah apa-apa. Yen bisnis saya tuwuh supaya aku bisa ndhukung desainer full-time utawa kemitraan, aku mesthi bakal pindhah menyang arah kasebut!

      Thanks!
      Doug

  7. 12

    CrowdS Spring minangka pengaturan sing cocog kanggo wong sing pengin bisa ngrampungake. Iki nyedhiyakake papan kanggo wong sing spesialis. Aku nggawe desain situs web sing ditawakake lan aku ngerti yen aku duwe papan kanggo golek gaweyan.

  8. 13
    • 14
      • 15
        • 16

          David, wawancara sing sampeyan pasang pancen wis diwaca kanthi apik - nanging kayane nulis babagan industri mobil lan kepiye mobil sing hebat - tanpa ngerti manawa ana macem-macem jinis mobil lan macem-macem jinis perusahaan mobil.

          Kasunyatan manawa desainer profesional nggawe desain sing ala ora nggawe sampeyan desainer ala miturut asosiasi. Semono uga - kasunyatan manawa pasar liyane durung nggawe perlindungan sing cocog lan ora nggatekake risiko saka kerja spekulatif, ora ateges amarga sawetara pasar ora apik - kabeh mesthine ala. Nanging - pesen sing diwenehake ing wawancara.

          • 17

            @ Ross - yen sampeyan ngapura snarkku -

            Bengi iki ing 60 Menit - "Ford Pinto. Trap pati sing njeblug". Diikuti karo "Ford Cars sing bisa uga ora bakal njeblug" lan segmen babagan "Kabeh perusahaan mobil liyane sing nggawe mobil sing bisa uga ora bakal njeblug".

            Banjur, kita bakal nampilake crita ing "Bank Robbery sing katon kaya skrip Hollywood" lan deleng "Sebelas yuta penarikan bank sing kedadeyan minggu iki tanpa kedadeyan".

            Andy Rooney mati minggu iki.

            * rempek *

          • 18
  9. 19

    Aku ora bakal nate nindakake spek. Periode Nanging yen klien ora bisa ngerti utawa ngerti prabédan antara gaweyanku lan pakaryan CrowdS Spring, kenapa ing dunya kudu mbayar premi kanggo layananku? CrowdSpring kayane perkawinan sing sampurna ing antarane klien lan desainer sing nganggep karya dhewe minangka komoditas.

    • 20

      Jon,

      Aku nganggep sampeyan utawa David Airey minangka 'desainer' bakal dadi strategi sing tim sampeyan nyedhiyakake perusahaan. Aku seneng ndeleng sampeyan njupuk SPEC mungsuh NO! SPEC ing posting! Aku ngarep-arep dina aku bisa kerja sama karo perusahaan kaya sampeyan kanggo menehi pengalaman merek sing konsisten, bisa digunakake, lan apik.

      Kayane aku nganggep kaya tuku mobil. Mung ing taun-taun pungkasan aku bisa tuku mobil sing kepenak, ayu lan andal ... Aku nggawa sawetara clunker sadurunge tekan papan sing dakkarepake. Aku seneng karo mobilku, nanging ora duwe kesempatan kanggo tuku sing dakkarepake suwene sawetara taun!

      Doug

      • 21

        Aku bakal ngandhani yen ana perbandingan sing cocog, Doug - klien sing nandur modal kanggo kerja spek kaya tuku "clunker" mobil.

        Nanging kayane rada kontradiksi karo postingan blog asline. Mbokmenawi sampeyan malih malih?

        • 22

          Hi David,

          Aku ora percaya yen aku ganti pikir - nanging bisa uga aku ora cukup seimbang ing jabatanku. Aku yakin bakal duwe perusahaan desain jangka panjang lan ngerti manawa ana ROI sing luar biasa ing model kasebut. CrowdSPRING nawakake alternatif nalika iku dudu kemungkinan. Aku seneng banget karo produk sing ditampa ing CrowdSPRING lan kesengsem karo kecanggihan lan kemudahan sing diwenehake aplikasi kanggo komunikasi lan entuk desain sing dibutuhake.

          Titik utama kula yaiku supaya wong-wong kaya sampeyan utawa Jon ora perlu kuwatir babagan CrowdSPRING amarga sampeyan ora menehi luwih saka grafis. Aku nyatakake terus-terusan - desainer sing hebat ora nate wedi karo karya SPEC (apa sejatine sampeyan nindakake).

          Mbok Ora! Panyengkuyung SPEC kudu ndhidhik komunitas bisnis babagan alternatif kasebut, tinimbang mung nuduhake kekurangane. Minangka pamilik bisnis sing isih enom, aku butuh akeh karya desain, nanging durung duwe anggaran. Yen sampeyan pengin nggawe kiriman tamu minangka teguran, aku welcome!

          Matur suwun David!

          • 23

            Ora kuwatir babar pisan, Doug.

            Dudu aku wedi karo spesifikasi, utawa kuwatir karo situs web kaya ngono, lan aku mikir Jon Arnold bakal ndhukung aku ing kene. Aku ora pengin ndeleng desainer amatir sing luwih enom mbuwang-mbuwang wektu kanggo nggarap jaminan tanpa bayaran.

            Kabeh wong kudu dibayar. Situs web spek dibayar, nanging mayoritas "karyawan" ora.

            Ana pirang-pirang yuta proyek desain ing kana, lan ora prelu para perancang ngasorake katrampilan kanthi mung "ngarep-arep" penghasilan.

            Oalah, bali menyang nulis buku, nanging sadurunge aku lunga, sampeyan luwih becik menehi tawaran tamu ing kene. Matur nuwun kanggo sing. Mbok nalika rampung tugas buku.

            Sugeng akhir minggu, Doug.

  10. 24

    Doug,

    Matur nuwun kanggo nulis babagan crowdSPRING. Aku mesthi ngerti sifat provokatif judhul artikel - nanging nalika sampeyan nulis, agensi ora mung babagan desain. Agensi nggawa akeh katrampilan sing penting ing tabel ngluwihi desain - lan akeh klien bisa entuk manfaat saka nasihat kasebut.

    Nalika miwiti crowdSPRING, kita ora nate niat saingan karo agensi. Kasunyatane, kita ora ngira manawa agensi bakal kepengin nggunakake komunitas kreatif. Nanging wiwit dina kaping pisanan, agensi ngubungi kita lan njaluk supaya nggawe produk sing nyedhiyakake luwih akeh privasi lan pangguna (proyek ProSPSPRING). Produk iki diluncurake ing wulan September 2008, lan wiwit saiki, akeh agensi nggunakake komunitas desainer global. Sawetara wis mbukak kanthi terang-terangan (kayata: Omnisom's Element79, BBH, Shift Communication, lan Starcom Worldwide's Pixel IP). Wong liya milih ora nyampekano sapa sejatine nalika ngirim proyek. Sawetara nggunakake kita khusus kanggo proyek, dene liyane nggunakake tim desain normal lan nambah gaweyan karo proyek rame-rame.

    Sampeyan pancen bener manawa ana desainer sing mbantah model bisnis kita - lan semangat kanggo mbela status quo, sawetara wis ngirim sawetara pernyataan sing ora akurat babagan komunitas kita. Kita bangga bisa transparan - minangka salah sawijining sebab kita bisa narik kawigaten para desainer sing apik banget sajrone wektu sing sithik. Aku bubar nulis kiriman sing mangsuli pitulikur pitakon sing paling umum dikatutake babagan crowdSPRING - akeh sing dijawab nutupi sawetara masalah sing dikatutake masarakat nalika menehi komentar ing kiriman sampeyan. Yen durung maca, sampeyan bisa nemokake ing kene: http://blog.crowdspring.com/2009/07/14/crowdsprin...

    Pungkasane, kita yakin bakal duwe pilihan lan pasar bebas. Saben wong duwe hak kanggo ngevaluasi toleransi dhewe babagan risiko lan mutusake kepiye cara kerjane. crowdSPRING ora kanggo kabeh wong. Kita nyedhiyakake kesempatan lan main level ing endi masarakat bisa bersaing adhedhasar bakat lan ewonan desainer nemokake klien anyar ing crowdSPRING. Apa kompetisi kaya ngono ngancam industri desain? Meh ora. Pasar gratis yaiku babagan persaingan lan akeh perusahaan sing sukses sadurunge nuduhake cara: iStockphoto, Innocitive, Etsy.

    Maneh, matur suwun kanggo bagean sing dipikirake - lan matur nuwun uga amarga wis pragmatik lan nggunakake komunitas kanggo mbantu sampeyan. Sugeng ngluncurake!

    Paling apik,

    Ross Kimbarovsky
    pendhiri
    http://www.crowdspring.com

    • 25

      Ross, matur nuwun sanget amarga wis menehi wektu lan nanggapi. Aku ngira sampeyan wis nindakake tugas sing apik kanggo ngakoni bedane produk sampeyan karo karya agensi uga menehi wawasan manawa sampeyan bisa nggarap sawetara agensi kanthi transparan!

    • 26

      @ Ross - Kudu ngakoni, aku seneng banget karo Don Quixote babagan berjuang kanggo hak-hak para desainer kanggo nyuplai konsep karya seni para pembeli tanpa mbayar. Deleng, aku mesthi ngerti sebabe perusahaan kaya Crowdspring ana (tenaga kerja desain gratis - sing ora bisa nolak?) Lan kenapa para pembeli mikir yen spek kasebut asap (150 konsep logo udakara $ 200 - kepiye asile?). Kanggo uripku, aku ora ngerti sebabe para desainer melu, nanging minangka asu lawas (bagean saka "status quo", dakkira aku bakal kudu bingung kenapa para desainer profesional kayane ora kejawab) dibayar "bagean saka apa sing dadi profesional ing bidang APA. Sanajan aku mbayangake manawa akeh sing nyadari kanthi cepet, lan tingkat desainer sing ngobong situs kontes banget. Apa Crowdspring minangka entitas ngancam industri desain? Mesthi ora. Nanging konsep - para desainer ora kudu mbayar kaya wong liya - mesthine bisa uga. Katon mabur nalika nggawe "industri profesional" uga, "industri profesional". Iki ora eksklusif kanggo Crowds Spring. Uga dudu ide asli. Genesis saka sikap kasebut diwiwiti sadurunge sampeyan duwe konsep kanggo Crowds Spring, sing BTW, diangkat saka Sitepoint, sing ngangkat saka Gusti Allah ngerti sapa, wiwit taun 2001 utawa luwih, nalika Logoworks pisanan nganakake kontes desain teratur liwat backend sing situs web Arteis. Dheweke nindakake sawise nyekseni kontes logo sing kedadeyan ing saindenging jaring lan bisa uga bisa entuk tumindak kasebut. Sanajan akurasi, aku kudu ngandhani manawa Logoworks, minangka "bocah ala" ing jagad desain, paling ora mbayar SETIYA desainer sing menehi kontribusi. Aku yakin dheweke isih ngerti.

      Nalika aku durung nate dadi penggemar Logoworks, saumpama bisa uga, model bisnis sing 'wis dikritik' kayane / minangka paralel kebajikan. Dheweke nggunakake sebagian besar poin ngomong sing saiki sampeyan gunakake, meh tembung, kanthi siji prabédan penting. Dheweke nambahake prekara "kita ora mbayar akeh, nanging paling ora, kita mbayar wong kabeh". Aduh, sing pertama minangka provokasi pertama nalika perusahaan pesaing wiwit nggawe cara kanggo nyuda Logoworks. Nalika bruaha LW nggodhok, udakara taun 2004, para desainer sing ngritik Logoworks lan negesake manawa model bisnis kasebut ngumumake kedadeyan industri desain diarani barang sing padha karo para penasihat spesifikasi sing saiki diarani pangritik kasebut. Neraka, aku uga ukara "status quo" uga dibuwang. Aku ngerti LW mundur kanthi tembung bisnis cilik sing keren kaya "pengaruh" lan "keukur".

      Perusahaan kaya Crowds Spring minangka fase liyane yaiku de-evolusi perdagangan desain grafis. Ora anyar. Uga, kanthi pirang-pirang situs kontes desain sing wis aktif, sadurunge diluncurake utawa beta, mesthine bakal dadi unik. Nanging, ana pangowahan sikap, sing ditindakake dening perusahaan kaya sampeyan, desain kasebut ora kaya bisnis kreatif liyane. Iku luwih saka hobi, utawa uga acara olahraga (amatir yen). Lan 99desain, Crowds spring lan kabeh perusahaan sing apik sing bakal diluncurake saiki, bakal nambah sikap iki.

      Yen wis ngucapake kabeh, aku uga ora duwe panemu salah babagan mbesuk. Kowe kucing wis menang. Pertarungan, kajaba nangis, wis rampung. Nanging iki ma. Amarga luwih akeh perusahaan kaya Crowds Spring sing online, sampeyan bakal kepeksa bersaing. Lan amarga sampeyan ora nggawe produk kanthi langsung, sampeyan kudu menehi luwih akeh, ngisi biaya sing luwih murah sing bakal nyebabake para pembeli ngrusak desainer sing durung dibayar luwih akeh tinimbang saiki. Udakara udakara dekade kanggo industri desain grafis bisa balap nganti tekan ngisor. Bakal mbutuhake situs kontes outsourcing lan desain udakara setaun. Rong pucuk.

      Kita bisa ngupayakake kabeh sing dikarepake, nanging umume desainer nindakake kontes desain kanthi siji tujuan - kanggo menang, entuk bayaran lan muga-muga, golek dhuwit utawa suplemen sing wis ana. Sampeyan lan aku kabeh ngerti ora bakal. Nanging penting banget, supaya rekrut anyar bisa mlebu, paling ora sawetara desainer yakin bisa ana ing situs web kaya Crowdspring. Apa ana sing menehi gambaran babagan desainer ing pirang-pirang taun kepungkur? Ora tenan.

      Aku ndeleng sampeyan mbandhingake CS karo situs web liyane kayata istock. Iki perbandingan sing kesel, lan ora akurat. Apa sing disenengi utawa ora, Istock nawakake karya seni saham lan foto sing ora bisa dituku kaping pirang-pirang, dening macem-macem wong. CS nawakake karya khusus siji-sijine kanggo siji pembeli. Semono uga karo perbandingan Etsy sampeyan. Dakkira ukara sing dakgoleki yaiku "apel lan jeruk".