Mlaku menyang Optimisasi Cross Media

utomo

Ana sawetara sesi ing Konferensi Webtrends Melu 2009 sing ngomong babagan kekuwatan integrasi data lan pengaruh positif marang asil bisnis. Akeh perusahaan diwiwiti kanthi desain datamart sing gedhe banget lan banjur mundur - nyoba nggawe kabeh model model kasebut cocog. Iki proses sing cacat amarga proses terus diganti ... sampeyan ora bakal bisa ngetrapake kanthi sukses amarga bakal diwartakake.

Craig Macdonald, wakil presiden senior lan pimpinan pemasaran Kovario, nggawe ringkesan babagan cara mlebu Optimisasi Cross Marketing. Presentasi lan sesi kasebut diarani CMO Anyar: Optimisasi Cross Marketing. Craig ora menehi rinci babagan saben saluran lan proses, mula aku bakal nyoba menehi rincian tambahan kanthi pemahaman babagan proses kasebut.

Prosese pindhah saka cilik nganti gedhe tinimbang kosok balene. Data pelanggan dipisah-pisah ing organisasi ing salur, sistem, proses, lsp. Nggabungake data pelanggan menyang datamart mbutuhake implementasi basis data bisa lincah… kaya nggawe tulang punggung. Saben saluran minangka disk. Cakram kasebut digabung dadi tulang belakang. Sawise utomo wis ana, balung bisa ditambah, banjur daging ing balung, tinimbang kulit ing daging, lan liya-liyane. Analogi kasar, aku ngerti… nanging bisa digunakake.

utomoNemtokake proses ing saben saluran minangka langkah pertama. Salah sawijining conto proses saluran yaiku langkah-langkah sing ditindakake prospek online saka nemokake bisnis sampeyan dadi konversi, ing Saluran Mesin Telusuran. Bisa uga diwiwiti karo mesin telusuran, banjur mlebu ing sawijining kaca, banjur klik kanggo nambah item menyang keranjang belanja, banjur ringkesan pesen, banjur kaca konversi. Kunci kanggo ngerti mesin telusuran sing ditemokake ing…

  • Kata kunci apa sing digoleki?
  • Apa landing page adhedhasar tembung kunci kasebut?
  • Apa sing diklik kanggo nambah item menyang keranjang belanja?
  • Apa dheweke ngowahi utawa nglirwaake?
  • Browser, Sistem Operasi, Alamat IP, lsp.?

Kabeh bagean data kasebut kritis kanggo ngevaluasi corong sampeyan supaya sampeyan bisa nemokake potongan sing efektif lan ora efektif ing saben jalur. Saben elemen utawa bagean data meta sing bisa dijupuk babagan lelungan pelanggan iku penting, mula entuk kabeh, tanpa preduli sepele. Sawise data wis kasedhiya, optimalisasi saluran cukup gampang.

Sawise saben proses tartamtu ditetepake, dijupuk lan dioptimalake, sentralisasi data minangka langkah sabanjure. Pemusatan data ngidini perusahaan saiki mbandhingake saluran, efektifitas, lan sing paling penting, kepiye pengaruh saka saluran liyane. Apa sampeyan menehi upaya kanibal kanthi nggunakake dhuwit kanggo mbayar saben klik ing tembung kunci sing wis menang kanthi organik? Apa proses tuku (murah) sing nuntun wong supaya (larang) nelpon perusahaan sampeyan?

Optimisasi lintas media penting yen perusahaan pengin ngatasi biaya lan ngasilake akeh. Minangka upaya rumit sing bisa mbutuhake taun (lan bakal terus diganti), nanging yen wis rampung, keputusan bisa digawe kanthi yakin. Ora mung strategi kanggo organisasi perusahaan, nanging uga penting kanggo bisnis cilik.

Craig nyathet manawa perusahaan pancen nyuda sumber daya sing dibutuhake kanggo entuk bathi ing optimalisasi lintas media. Dheweke yakin manawa ~ 10% biaya pemasaran / IT sampeyan kudu digandhengake karo analisis lan optimalisasi. Yaiku pil sing angel ditelan yen ora bisa nggawe cadangan biaya kanthi investasi bali. Aku ora yakin yen bisa, mung dakkira yaiku pitik utawa endhog. Kepiye sampeyan mbenerake 10% yen sampeyan durung nindakake. Kepiye sampeyan bisa nindakake kajaba sampeyan mbuwang 10%?

Mbok manawa lumaku menyang investasi nalika mlebu proses iku kunci. Optimisasi siji saluran bisa uga ngasilake sing dibutuhake kanggo nggedhekake staf lan sumber daya sampeyan.

2 Komentar

  1. 1

    Seneng analogi Doug, pancen ora kasar banget, cara mikir babagan struktur sing logis, lan fleksibel. Aku setuju yen bisa uga. Aku kepengin weruh kepiye pemasar sing pancen mikir babagan masalah kaya saiki ing ekonomi saiki? Dheweke mesthine kudu, nanging amarga macem-macem sebab, kira-kira aku ora fokus karo iki. Menarik kanggo pamiarsa liyane kanggo mikir babagan sikap babagan ngoptimalake optimasi lintas media sejati? Pos sing apik, dipikirake masalah.

    • 2

      Matur suwun Chris! Apresiasi sampeyan mampir. Aku seneng uga ngrungokake para pemasar liyane! Ana sawetara conto ing konperensi kasebut - sanajan kalebu medium adhedhasar jembar kayata televisi lan koran. Sampeyan butuh sawetara gaweyan kanggo nangkep konversi kasebut… nomer 1-800 kustom, kode diskon khusus, utawa para pelanggan sing ora pati ngerti.

      Apa wae sing bisa ditindakake bisnis kanggo nglacak prospek ing ngarep uga dadi kunci strategi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.