Pemasaran Wis Dadi Lynchpin Sukses Cross-Functional ing Perusahaan

Kepemimpinan Pemasaran Fungsional

Pancen angel kanggo nemtokake apa karier sing nyiapake aku supaya sukses. Nalika aku ing Angkatan Laut, nalika aku dadi Listrik, minangka insinyur aku uga dadi petugas pemadam kebakaran. Aku uga ditunjuk ESWS, sertifikasi spesialis perang permukaan sing terdaftar sing menehi ringkesan babagan saben proyek lan sistem ing kapalku. Pengetahuan lan pengalaman lintas fungsi minangka dhasar pengalaman kepemimpinan sing isih enom.

Sawise Angkatan Laut, aku kerja ing koran dadi tukang listrik industri. Kemampuan kanggo sinau lan kerja kanthi lintas fungsi nyebabake promosi awal. Sawise dadi pejabat wong liya, perusahaan nandur modal akeh ing pangembangan, nggawe aku liwat pelatihan perusahaan saka pelatihan sumber daya manusia, penganggaran perusahaan, pembinaan, pembangunan terus-terusan, lan sawetara program manajemen lan kepemimpinan liyane. Aku bisa kanthi gampang ganti dadi posisi kontroler lan analis, banjur dadi pemasaran basis data.

Wis rong dekade aku kerja ing posisi kepemimpinan pemasaran lan eksekutif ing saindenging negara. Rong puluh taun kepungkur, ruang lingkup tugasku biasane ana ing departemen pemasaran, nanging saiki aku ketemu karo pimpinan senior tinimbang sadurunge. Alesané yaiku pemasaran digital wis dadi indikator lan prédhiksi kinerja perusahaan sing bisa dipercaya.

Rong puluh taun kepungkur, pemasaran umume strategi siji arah sing nyebarake merek lan kampanye banjur ngukur tanggapan sajrone pirang-pirang taun. Saiki, nyata-wektu riset lan data pemasaran nyritakake kinerja saben indikator kinerja utama organisasi - yaiku kepuasan karyawan, retensi pelanggan, posisi kompetitif, lsp. Amarga iki, luwih akeh perusahaan sing nyewa kepemimpinan senior lan ngetrapake peran kepemimpinan lintas fungsi sing nggabungake upaya pemasaran.

Akeh ahli manajemen organisasi sing ningkatake panggunaan integrasi lintas fungsi ing perusahaan. Sanajan milih nganggo bentuk hirarki iki mbutuhake reorganisasi lan nyebarke tanggung jawab maneh, ngetrapake integrasi lintas fungsi minangka tanggepan sing cocog kanggo nambah prevalensi data gedhe lan tren anyar liyane. 

Kepiye Perusahaan Bisa Nggawe Integrasi Cross-Functional

Integrasi inti kanggo fungsi salib yaiku break-down silos lan bangunan kekaisaran ing organisasi. Ing ruang rapat sing sehat, para pimpinan ora mandhiri - ngerti manawa pengorbanan sing digawe ing departemen dhewe bisa nyebabake peningkatan kesehatan perusahaan kanthi sakabehe. Aku wis ngobrol terus karo perusahaan lan ngobrol karo dheweke ngurangi pangeluaran pemasaran digital nalika kita nyadari sumber daya dodolan liyane wis tampil luwih apik. Iki asring ditindakake amarga kapitunan agensi dhewe - nanging tumindak sing bener kanggo kesehatan klien.

Ing ruang rapat sing ora berfungsi, saben pimpinan berjuang kanggo nambah jumlah, nambah pangeluaran anggaran, lan dheweke ndeleng departemen kasebut minangka inti organisasi. Iki amarga mati amarga saben departemen kudu urip lan berkembang. Pangembangan lan inovasi produk sing mati, ngrusak penjualan lan penylametan mbesuk. Upaya dodolan lan pemasaran ora bisa ditindakake kanthi maksimal. Kurangi layanan pelanggan lan reputasi online sampeyan kanthi entuk keuntungan pemasaran ing organisasi sampeyan. Mupangat keuntungan lan bakat inti sampeyan dadi perusahaan.

Statistik Dhukungan Integrasi Lintas Fungsional:

  • Perusahaan sing nganakake analisis data pelanggan bakal luwih cepet
  • Organisasi sing nyebar tanggung jawab pemasaran ing tim biasane duwe strategi pemasaran sing luwih integral karo strategi bisnis umume
  • Integrasi lintas fungsional ngidini model struktural angkatan tugas sing bisa lincah nalika ditugasake ing proyek

Kanthi tembung liyane, pemasaran sampeyan luwih apik kanthi wawasan lan pengaruh saka kabeh organisasi, lan departemen liyane nambah kanthi wawasan babagan kinerja pemasaran sampeyan kanthi umum. Iki dudu babagan pemasaran sing dadi kepemimpinan, nanging babagan pemasaran digabungake ing kabeh organisasi.

Nanging, integrasi lintas fungsi angel, lan statistik uga nuduhake manawa ana tingkat kegagalan sing ana gandhengane karo implementasi sing kurang. Kanggo sinau luwih lengkap, priksa infographic ing ngisor iki sing digawe dening New Jersey Institute of Technology Master Administrasi Bisnis Online degree program.

Kepiye Perusahaan Bisa Nggawe Integrasi Cross-Functional