Canonicals Cross-Domain ora kanggo Internasionalisasi

internasional

Optimisasi Mesin Telusuran kanggo situs web internasional wis mesthi a subyek Komplek. Sampeyan bakal nemokake akeh tips online nanging ora kudu ngetrapake saben tip sing sampeyan rungokake. Luangake wektu kanggo verifikasi informasi sing ditemokake kanthi online. Nalika ahli bisa nulis, ora mesthi tegese bener.

Kasus ing titik, Hubspot ngeculake ebook anyar 50 Tips SEO & Situs Web kanggo Marketer Internasional. Kita penggemar Hubspot lan agensi kita duwe wewenang Agensi Hubspot. Nanging, ebook anyar iki menehi tips ala sing bisa nggawe masalah SEO nalika ngoptimalake situs internasional. Kita takon babagan iki liwat sosial lan nyedhiyakake referensi Google - nanging ora ana reaksi sing bakal didandani. Asile, kita nulis kiriman iki kanggo ngelingake sing maca.

Tip SEO Internasional

Nalika nggunakake luwih saka siji domain level paling dhuwur (TLD), Hubspot dianjurake nggunakake tag kanonik lintas domain kanggo ngarahake saben situs internasional menyang situs inti. Iki dudu tip sing apik lan sejatine bakal nyengsarakke upaya SEO sampeyan. Ing tag rel = "kanonik" digunakake kanggo ngilangi masalah isi duplikat saka situs web. Iki digunakake kanggo ngandhani Google versi pilihan sekumpulan kaca kanthi konten sing padha banget sing pengin sampeyan indeks lan ditampilake Google ing SERP. Profesional SEO menehi saran manawa mbenerake konten duplikat, AJA ngetrapake tag kanonik.

Mangkene tip kasebut Hubspot kasedhiya:
Cross Domain Canonical

Canonicals Cross-Domain Ora Solusine

Umpama aku duwe 3 gTLD kanggo situs web internasional - mysite.com, mysite.co.uk, Lan mysite.de. mysite.com lan mysite.co.uk duwe konten sing padha; mysite.de duwe konten sing padha nanging nganggo basa Jerman.

Ayo ngleksanakake apa sing diandharake ebook. Situs utama saya yaiku mysite.com. Dadi aku bakal menehi tautan kanonik minangka mysite.com ing .co.uk lan .de domain. Nalika Googlebot tekan domain .co.uk, aku bakal ngetutake tag tautan kanonik lan ngindeks domain .com.

Yen aku nindakake iki, Google ora bakal ngindeks my .co.uk lan .de domain lan kaca iki bakal ora nate katon ing telusuran Google regional! Aku bakal ilang kabeh panguwasa sing digawe kanggo domain regional menyang situs .com!

Ngleksanakake hreflang minangka Solusi sing Cocog

Yen sampeyan pengin njaga situs web regional lan yen sampeyan bisa nggawe panguwasa kanggo saben kode negara TLD, ORA nggunakake tag kanonik. Google sejatine mangsuli pitakon iki ing forum Webmaster Pusat sing dibantu (Matur suwun Anju Mohan). Google ujar "aja nggunakake tag kanonik" yen sampeyan pengin situs web multiregional diindeks dening Google. Google ujar nggunakake rel = "sulih" hreflang = "x" gantine.

The rel = "sulih" hreflang = "x" dikenalake Google khusus kanggo situs web internasional - multiregional lan multibahasa. Iki mbantu Google nampilake versi situs regional sing bener kanggo para panelusur. Ing skenario ing ndhuwur, aku bakal ngetrapake tag hreflang minangka:


Tambahake set iki menyang header saben kaca regional lan elinga yen hreflang tag khusus kaca. Saiki yen ana wong sing nggoleki layananku ing Google UK, bakal nuduhake versi basa situs web sing bener yaiku mysite.co.uk.

7 Komentar

  1. 1
  2. 3
  3. 4
  4. 5

    Napa yen "Google ora nganggep terjemahan basa asing dadi konten sing diduplikasi" kita kudu ngetrapake tag hreflang minangka
    Thanks in advance

    • 6

      Yen sampeyan duwe versi basa asing situs ing sub domain utawa ing gTLD sing beda, mula ora prelu nggunakake tag iki amarga sampeyan ora duwe konten duplikat. Tag iki paling migunani yen sampeyan duwe konten sing padha ing siji basa kanthi variasi regional kayata sampeyan duwe konten basa Inggris sing ditargetake kanggo para pamiarsa ing AS lan Inggris lan uga nalika versi basa asing ana ing subfolder. Sampeyan bisa nggunakake tag iki kanggo ngandhani Google manawa kanggo wong sing nggoleki ing Google UK versi sing disenengi kanggo ditampilake ing asil telusuran yaiku versi Inggris ing situs sampeyan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.