Nggawe Roadmap Digital Kanggo Bisnis Sing Nggoleki

digital

Wiwit pandemi kasebut njeblug, kita wis nyekseni revolusi digital, kanthi owah-owahan menyang karya jarak jauh lan luwih akeh akses digital menyang layanan saka sadurunge - gaya sing bakal terus dilanjutake sawise pandemi. Miturut McKinsey & Perusahaan, kita terus maju limang taun ing adopsi digital konsumen lan bisnis sajrone sawetara minggu. Luwih saka 90 persen eksekutif ngarepake kejut saka COVID-19 kanggo dhasar ngganti cara bisnis ing limang taun ngarep, kanthi meh kabeh sing nyoroti pandemi bakal duwe pengaruh sing awet marang prilaku lan kabutuhane pelanggan. Pancen, 75 persen konsumen sing pertama kali nggunakake digital wiwit rencana pandemi kanggo nerusake pasca-COVID-19. Dheweke gabung karo tentara sing akeh Pelanggan sing Disambungake, sing mung sesambungan karo merek liwat saluran digital kayata situs web lan aplikasi. 

Pelanggan sing Disambungake, kalebu saben generasi, ngerti pengalaman merek kanthi umum lan wis biasa karo layanan online sing unggul. Pelanggan kasebut mbandhingake pengalaman sing apik lan ora apik, ora langsung saingan karo produk lan layanan. Dheweke bakal ngadili pengalaman Uber karo Amazon, lan pengalaman sing paling nyenengake bakal dadi pangajab minimal kanggo sabanjure. Tekanan tetep saya tambah kanggo perusahaan supaya menehi perhatian banget marang merek ing njaba ruang lan tetep karo inovasi paling anyar. Laporan HBR nyebutake nomer siji sebab luwih saka setengah (52 persen) Fortune 500 ilang wiwit taun 2000 yaiku kegagalan nggayuh pangowahan digital. Mesthekake saluran digital padha karo, utawa luwih apik tinimbang, pesaing langsung lan ora langsung bakal dadi kunci pertumbuhan sing berkelanjutan.

Nambah Perjalanan Pelanggan 

Lingkungan sing gegandhengan karo hyper dina iki, ditambah pengaruh saka pandemi, nyepetake pangarepan konsumen kanggo peran digital ing pengalaman merek fisik. Kanggo akeh perusahaan, lelungan pelanggan online asring rusak lan ketinggalan jaman, amarga wis dadi tantangan kanggo konsumen supaya duwe pengalaman positif nalika melu merek kanthi digital. 

COVID-19 uga wis nemokake sawetara rasa nyeri pelanggan sing durung ngerti sing bisa ditindakake digital kanggo ngatasi. Unsur lelungan pelanggan sing nyebabake pre-pandemi frustasi, kayata nunggu antri lan pembayaran, saiki kudu digawe tanpa kontak lan aman, njaluk intervensi digital. Bar kanggo keunggulan saiki tambah akeh; Pangowahan jangka panjang ing pangarepan konsumen kanggo interaksi staf sing winates bakal tetep. 

Ganti Budaya

Supaya organisasi miwiti pangowahan kanggo masa depan digital, penting banget kanggo pindhah kanthi cepet lan tujuan, lan ngilangi silo. Pemasaran merek, pengalaman pelanggan, kasetyan lan operasi kabeh kudu nggabungake kanggo ndhukung tujuan umum. Kanggo ndandani perjalanan pelanggan sing rusak lan entuk target pertumbuhan, kabeh wong ing organisasi kudu nyawiji babagan visi digital sing umum. Visi iki banjur kudu diterjemahake kanthi ngembangake program digital - tinimbang proyek digital - kanthi fokus sing tetep tanpa wates karo pelanggan. Organisasi sing dibebani pola pikir proyek jangka pendek lan tim sing ora dikepengini biasane bakal nggawe pengalaman pelanggan sing ora nyenengake lan ninggalake kesempatan pertumbuhan sing signifikan ing meja. Saliyane, tumindak ing visi umum kanggo keunggulan digital bakal ngasilake sing apik. Iki bakal dadi perusahaan sing duwe tim terintegrasi - nggunakake, sinau, lan tumindak ing wawasan data - sing bakal bisa mindhah kanthi cepet lan bukti mbesuk.

Kepiye organisasi bisa nyadari visi digitale? 

Kanthi elinga jangka panjang, nemtokake pentinge pertumbuhan perusahaan sing strategis lan bisa diukur minangka penting. Imperatif kasebut bisa uga ana gandhengane karo diferensiasi, nilai, kualitas, utawa leveling lapangan main kompetitif, lan kudu ana hubungane karo visi digital perusahaan.

Sanajan khusus kanggo lelungan saben perusahaan lan level kematangan digital saiki, iki sawetara prinsip utama sing kudu dianggep bisnis kanthi siyap digital kanggo normal anyar: 

  • Pengalaman sing gampang, berkesan, lan streamline - ngidini pelanggan supaya cepet lan gampang nindakake apa sing dikarepake
  • Personalisasi pengaruh yen bisa - gunakake teknologi kanggo nyukupi kebutuhan individu konsumen
  • Nyengkuyung frekuensi lan nyetir kesetiaan - nggunakake kekuwatan data kanggo ngerti tumindak lan nyurung tumindak 
  • Nggabungake teknologi sing ana lan nggunakake kekuwatan kolektif - cara mung tuwuhing skala yaiku kanthi tumpukan teknologi sing apik lan kuat 
  • Mecah silo - golek cara kanggo kolaborasi kanthi sengaja kanggo entuk manfaat sing luwih gedhe 

Saran saran sing bisa ditindakake bisnis ing iklim saiki yaiku rencana sesuk, ora dina iki. Saben merek kudu ngupayakake lan njaga roadmap digital sing holistik kanggo ndukung keberlanjutan lan pertumbuhan pendapatan. Yen krisis wis mulang apa-apa, mula ora ana wektu sing luwih apik kanggo ngrancang lan nggawe inovasi kanggo jagad sing saya digital.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.