Crash… monggo ora ana foo-foo.

CrashWingi dina pertama aku mulih lan zonked metu. Dina iki aku nabrak. Kaya wong akeh, aku kalebu pakulinan. Apike, kebiasaanku saben minggu. Pungkasan akhir minggu aku meh mesthi aksi-aksi, dadi pakulinan apa wae sing daklakoni ing minggu sadurunge, biasane rampung nganti Setu sore. Yen telat kerja dina Senen, biasane seminggu telat. Yen aku kerja mengko dina Senen ... aku kerja telat kabeh minggu.

Akhir minggu kepungkur iki aku kerja ing akhir minggu. Kita bakal rilis kerja, lan aku juggling ora kurang saka 6 proyek sampingan sekaligus. Tumindak imbang iku nyenengake, nanging aku saya tambah akeh… lan saya makarya terus saya angel. Mau bengi iki kejiret karo aku lan aku ora turu. Bengi iki, aku nabrak. Aku lagi siyap. Lan aku wis miwiti 'minggu kebiasaan' dadi wiwitan sing ora apik. Saiki aku bakal kesel nalika mulih saka kerja lan bisa uga turu saben wengi nalika mulih. Argh

Ing sisih sing padhang, tegese aku dikarepake, mesthi dadi perkara sing apik! Ing sisih negatif, aku ora seneng ngrampungake kerja. Aku ngerti banget babagan ngirim kesempurnaan vs. Aku seneng sampurna. Aku sengit mung ngirim… sanajan klienku ora bakal ngerti bedane. Pangiriman asring ateges pirang-pirang wulan mengko aku nemokake 'nggawe' barang sing dakkarepake yen bisa rampung nalika ngirim nalika duwe tambahan wektu.

Pemasaran lan Piranti Lunak asring kaya iki, sampeyan ora mikir? Tenggat wektu nuntut eksekusi lan asring mbuwang kesempurnaan. Kalender asring luwih penting tinimbang asil. Kebutuhan ngirim luwih kuwat tinimbang kabutuhan ngirim kanthi sampurna. Asring, aku sok dong mirsani manawa klien luwih seneng ngorbanake fitur, fungsi, lan estetika supaya bisa entuk tangan luwih cepet tinimbang mengko. Apa iki cacat Amerika? Rush, rush, rush… nabrak? Utawa iki cacat global?

Aku ora nganjurake 'creep'. Nyusup nalika definisi rampung terus 'nyusup' nganti ora bisa ngrampungake proyek. Aku ngremehake 'creep'. Sanajan tanpa creep, kepiye kita ora bakal duwe wektu kanggo nindakake kanthi sampurna maneh?

Ing Pabrik Coklat Bend Selatan, aku pesen kopi karo ora foo-foo… Tegese ora sendok coklat, ora krim pecut, ora ana ceri, ora ana bledug coklat utawa sirup sirup ... mung kopi. Ora ana foo-foo sing menehi kopi, tanpa ngenteni barang liyane.

Cathetan: Yen sampeyan durung nate menyang Pabrik Coklat Bend Selatan, sampeyan ketinggalan ing papan sing apik karo karyawan sing apik. Dheweke duwe kepribadian ... dudu drone tanpa pikiran. Lan kaping pisanan sampeyan entuk mocha sing apik, mesthine entuk foo-foo. Enak tenan.

Bali menyang poinku ... perusahaan kaya Google, Flickr, 37 Sinyal lan sukses modern liyane nggawe 'foo foo'. Wong-wong iki nggawe piranti lunak sing apik tanpa foo foo foo foo foo foo foo foo foo foo foo foo. Dheweke nggawe aplikasi sing bisa ngrampungake pekerjaan, lan cukup negesake ora luwih saka iku. Iku bisa. Bisa mlaku kanthi apik. Sawetara bisa uga nganggep 'ora sampurna' amarga ora duwe foo-foo. Sukses lan tingkat adopsi sing gedhe banget ngandhani yen iki ora bener kanggo mayoritas. Dheweke pengin nggawe tugas kasebut - ngrampungake masalah! Aku ngerti nalika makarya, yen kita nggunakake akeh wektu kanggo foo-foo.

Aku kepengin weruh yen sampeyan nabrak tanpa foo foo.

Mbok menawi kita kedah miwiti ngatur kiriman kanthi cara iki supaya luwih cepet lan cepet bisa dikirim:

Foo-foo:Apa sing bakal diarani? Kepiye carane katon? Apa kabeh pilihan sing bisa dilebokake? Apa sing ditindakake pesaing kita? Apa sing dikarepake klien? Kapan kita kudu ngrampungake?
Ora foo-foo: Apa sing bakal ditindakake? Kepiye carane nggawe? Kepiye pangguna sing pengin ditindakake? Apa sing dibutuhake para pangguna? Suwene wektu kanggo rampung?

2 Komentar

  1. 1

    Foo-foo, foo-foo… isih nyoba ngerteni apa tegese gegandhengan karo piranti lunak, beda karo kopi. Kanthi kopi kayane cukup gampang, kaya ing foo-foo kabeh barang-barang ekstrane sing ora diombe kopi. Saka conto firma sing mbuwang foo-foo, kabeh web 2.0 katon, piranti lunak kasebut katon adhedhasar 'kesederhanaan', paling ora saka sudut pandang pangguna, kanthi fungsional lan estetis. Aku rumangsa bingung nalika sampeyan takon babagan foo-foo vs. ora ana pitakonan foo-foo, amarga aku ora yakin apa sawetara pitakon kasebut ngasilake foo-foo utawa ora ing catagory.

    Apa sing bakal diarani? Ya, google, flickr lan jeneng kanggo piranti lunak sing dirancang kanthi 37 sinyal kabeh katon apik banget lan penting, lan dakkira sawetara wektu bakal nerangake. Kepiye carane katon? Sederhana, resik, web 2.0… maneh ana sing mikir babagan perusahaan kasebut, opsi… isih daklakoni kanthi foo-foo. Apa sing ditindakake pesaing kita, isih penting, yen isih tumindak sabalikna, utawa paling ora nindakake apa sing ditindakake. Sing dikarepake klien iku penting… sing dianggep klien ora pati penting. Kapan kita kudu ngrampungake, isih penting, utamane ing bidang perangkat lunak internet.

    Apa sing bakal ditindakake? Kepiye carane nggawe? Aku ora mikir foo-foo ing kene. Kepiye pangguna sing pengin ditindakake? Kanggo kula, iki bisa uga foo utawa non-foo. Apa sing dibutuhake para pangguna? Aku mikir non-foo ing kene. Suwene suwene wektu kanggo ngrampungake. Ok, dadi pitakon nomer loro kayane ora nate foo. Set pertama yaiku sing nggawe aku bingung.

    Mungkin pitakon sing paling penting kanggo aku yaiku 'Napa prelu dibutuhake?'

  2. 2

    Summae,

    Sampeyan wis cocog karo maksudku. Pitakonane meh padha, nanging kabeh bakal padha karo pitakon sing sampeyan takon… 'Napa perlu?'

    Aku duwe kanca lan kanca, Chris Baggott, sing seneng takon "Masalah apa sing dirampungake?". Jeneng app, tampilan, pilihan, kompetisi, kekarepan, wektu ... kabeh digatekake ing jagad piranti lunak, nanging ora nate ditakoni ... "Masalah apa sing dipecahake?"

    Kita kudu nggunakake wektu kanggo pitakon sing bener, tinimbang mbuwang wektu kanggo mangsuli pitakon sing salah!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.