Sapa sing Nduwe Pengikut Twitter Perusahaan Sampeyan?

perusahaan lawan pegawe

Akun sing cukup menarik ing New York Times kepiye Phonedog lagi gugat pegawe sadurunge kanggo entuk akses menyang pengikut Twitter ing akun sing digawe minangka bagean saka outreach media sosial.

Miturut standar pegawean saiki ing negara iki, aku kira PhoneDog pancen nduweni hak… karya sing sampeyan lakoni nalika perusahaan biasane diduweni dening perusahaan. Nanging, media sosial duwe diganti kaloro pemahaman lan interaksi antarane perusahaan lan jaringan. Biyen wong bisa ngadeg ing mburi merek kanggo komunikasi karo jaringan. Kita sinau liwat pariwara, merek, logo, slogan lan kesempatan sponsor liyane. Masalahe yaiku media sosial saiki nggawe masarakat ing ngarep perusahaan lan langsung berhubungan karo merek. Kepercayaan pribadi aku, amarga media sosial ngganti aliran komunikasi, pola kepemilikan uga bakal ganti.

Hindsight mesthi 20/20, nanging gampang kabijakan media sosial mesthine bakal nggawe iki ing ngarep. Nalika Phonedog bisa menang ing perang ukum yen duwe inisiatif utawa ora, kasunyatan manawa dheweke ora nemtokake pangarepan kasebut ing kabijakan media sosial minangka kesalahan. Miturut pendapat saya, aku sejatine percaya manawa kasus kasebut ora duwe bathi adhedhasar iki. Aku yakin manawa dadi tanggung jawab perusahaan kanggo netepake ngarep-arep kerja lan kepemilikan.

Nuh Kravitz Ati-ati Tweet

Amarga ora ana sing duwe bola sihir, sampeyan kudu mikir babagan iki karo karyawan lan netepake pangarepan sing cocog:

  • Yen sampeyan ora pengin karyawan dhewe pandherekipun, sampeyan saged ngatur lan komunikasi akun disponsori perusahaan. Tuladha: Ora dadi karyawan sing ngatur akun dhewe, kita menehi akses menyang @dknewmedia karo Hootsuite lan penyangga. Aku wis ngerteni manawa ana wong sing bakal duwe jeneng perusahaan, dene jeneng asli ing akun kasebut yaiku karyawan. Aku yakin manawa bisa diarepake para pamirsa lan perusahaan sing duwe akun kasebut.
  • Aku wis ngelingi perusahaan liyane sing duwe karyawan mlebu karo Twitter kanthi gagang lan jeneng gabungan. Contone, yen aku pengin duwe saben karyawan duwe akun perusahaan… Aku bisa nyiyapake @dk_doug, @dk_jenn, @dk_stephen, lsp. Aku ora ngira iki pendekatan sing ala banget, nanging aku ora seneng ndeleng ngetutake akun sing pungkasane ditinggalake!
  • Pilihan pungkasan, miturut pendapatku, paling apik. Ngidini karyawan sampeyan nggawe jaringan lan njaga. Aku ngerti sampeyan kaget banget, nanging nguatake karyawan supaya sukses iku kuat. Aku seneng kasunyatan sing Jenn lan Stephen kalorone asring ngomong babagan DK New Media ing akun. Yen padha nggawe pandherekane luar biasa, aku ngerteni minangka mupangat supaya dheweke bisa kerja bareng karo kita lan iku kalebu nilai tambahan kanggo perusahaanku. Aku uga tanggung jawab kanggo njamin dheweke seneng lan aku bisa njaga dheweke ing kene!

Sosial diwiwiti karo wong, dudu perusahaan. Pengikut kasebut dudu pandherekipun Phonedog… padha ngurmati konten kerajinan tangan sing Nuh Kravitz bisa berkembang atas jenenge Phonedog. Nalika Phonedog bisa uga mbayar Nuh, nanging para pandhereke bakat Nuh padha kesengsem.

Tembung pungkasanku babagan: Aku sengit karo tembung kasebut dhewe lan kepemilikan nalika nerangake perusahaan, karyawan lan pelanggan. Aku ora percaya yen perusahaan duwe karyawan uga duwe pelanggan. Karyawan iku perdagangan… golek dhuwit. Pelanggan uga perdagangan… produk kanggo dhuwit. Karyawan utawa pelanggan duwe hak tetep ing watesan keterlibatan kontrak. Perusahaan kaya Phonedog sing mikir dhewe pandherekipun bisa menehi kabeh bukti ing jagad iki kenapa dheweke ngetutake Nuh lan dudu akun Phonedog.

2 Komentar

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.