Kapan Perusahaan kudu Dive menyang Media Sosial?

rencana media sosial

Umume obrolan kita ing sesi Blogging BlogINDIANA yaiku nalika perusahaan kudu nyelehake media sosial, carane dheweke kudu nyelehake media sosial, lan kepiye kudune ngatur reputasi online. Kanggo kiriman dina iki, aku bakal nuli takon nalika.

Akeh wong sing bakal ujar, dina iki! Saiki! Wingi! Aku ora. Aku saranake manawa media sosial lan blogging dudu strategi pemasaran, iku strategi perusahaan. Iku ora mung nyedhiyakake sampeyan menyang pasar mlumpat ing trek paling anyar lan konsumen bakal kumpul sampeyan. Media sosial butuh wektu, strategi lan sumber daya sing pas (alat uga wong).

nyilem kolam kosong

Foto saka KabehPosters.

Media Sosial mbutuhake tingkat transparansi lan keaslian sing akeh perusahaan ora kepenak. Perusahaan ora mung mangsuli pelanggan - nanging njawab kompetisi, industri, pemegang saham, karyawan lan prospek. Kanthi tembung liyane, media sosial bisa uga bakal mengaruhi saben departemen ing perusahaan lan karyawan ing saben level. Sampeyan kudu siyap.

Yen sampeyan mikir bakal sukses kanthi ngilangi blog WordPress, sampeyan salah. Sampeyan resiko noses ing ngarsane online sing ngisin-isini sing bakal entuk wektu sing luwih angel kanggo nyoba metu tinimbang ora nyelehake driji sikil. Konsultasi karo ahli media sosial sing ngerti macem-macem alat sing ana ing pasar lan kepiye sampeyan entuk bathi saka saben utawa saka kombinasi kabeh.

Sampeyan kudu melu kabeh pimpinan ing perusahaan sampeyan - sing dhewe strategi perusahaan. Yen sampeyan ora duwe pangerten lan tuku ing sisih ndhuwur rantai, alignment liwat saluran liyane bakal ilang. Panggolekan Pemasaran sing tanggung jawab kanggo strategi media sosial sampeyan menehi kunci ruang rapat kanggo wong-wong mau - bisa uga ora ngerti pengaruhe tumrap penjualan, dhukungan pelanggan, kepuasan pelanggan, kepuasan pemegang saham, lsp.

pakta pelanggan perusahaan Aku bakal ujar maneh, risiko bisnis mlebu ing bidang media sosial lan gagal luwih elek tinimbang ora mlebu babar pisan.

Apa iki tegese manawa perusahaan ora nate nyelehake media sosial?

Ora… nanging aku yakin iki sebabe ana adopsi alon pakta lan kontrak online kaya Pakta Pelanggan Perusahaan. Apa panulis pakta iki ngerti manawa sawetara perusahaan ora bisa menehi tandha pakta kaya iki?

Kagum banget lan ngelingake aku manawa akeh politisi sing mlaku saiki - dheweke njanjeni kabeh perkara ing sangisore srengenge kanthi sithik sumber daya sing bisa dikirim. Kasunyatane yaiku mayoritas perusahaan bisa uga ora bisa menehi pakta kaya iki! Secara pribadi, aku seneng perusahaan kanggo menehi tandha pakta - nanging aku ngerti manawa para pemegang saham lan kepemimpinan bakal tundhuk.

Perusahaanku malah ora nerbitake rilis pers kanggo fitur sing mbobol lapangan amarga wedi yen kompetisi bakal kesusu. Margine kita sempit, klien murah, lan persaingan ketat. Telat dadi opaque bisa menehi kita wates sing dibutuhake kanggo njupuk klien gedhe sabanjure sadurunge kompetisi rampung. Sanggahan: Aku ora tuku strategi iki kanthi lengkap, nanging aku ngormati pengalaman dewan sing ngatur perusahaan kita. Pungkasan, dhuwit kasebut sing kita mainake.

Kosok baline, risiko ora mlebu media sosial yaiku kompetisi utawa kompetisi sampeyan Panjenengan pelanggan sing ora marem (utawa luwih ala… karyawan) bakal! Ana conto perusahaan sing apik ngganggu serangan kritik by nyopot jubah sing dadi rahasia lan mlumpat metu menyang fray.

Pungkasane, aku yakin (muga-muga) kabeh perusahaan bakal didhukung karo kontrak kaya Pakta Pelanggan Perusahaan. Aku ngerti manawa kanggo akeh perusahaan, saiki dudu.

Terusake menyang Bagian 2 saka 3!

5 Komentar

  1. 1

    100% setuju nganti kabeh tuku umume, utamane ing level ndhuwur, lan padha karo biaya kegagalan. Perlu biaya akeh ton PR kanggo mbatalake entri panggang setengah sing gagal ing media sosial, lan yen masalah sing nate nyebabake ora tetep, mula bakal dibaleni kanthi cara liya. Saliyane, entuk tuku sing murah, kanthi rega sing murah, lan visibilitas perusahaan sing murah bisa uga angel banget. Mung ora bakal ditampilake ing radar, lan nalika bisa uga kedadeyan, dudu pergeseran paradigma ati lan pikiran kanthi cara apa wae. Paling ora bakal ana, nganti kedadeyan sing apik banget, utawa kedadeyan sing ala.

    Sajrone pakta perusahaan pelanggan dadi… pengacara bakal duwe lapangan dina. Apa sampeyan bisa mbayangake co telpon, perusahaan asuransi, co teknologi tinggi, utawa malah pabrikan ukuran pertengahan sing setuju karo syarat kasebut, kanthi asumsi dheweke ngerti prekara kaya ngono, lan ora mung jinis perkara sing apik? Dheweke duwe potensi sing apik ing teori ... nanging kanthi harfiah, ngomong babagan akeh kanggo pengacara penggugat, kanggo pesaing, kanggo info strategis, nanging uga rekrutmen, lan uga perekrut umume.

    Pakta perusahaan pelanggan dudu perkara sing ala, nanging konsekuensi sing ora dikarepake cukup signifikan, kajaba mung jinis layanan lambe.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.