Nyalin Konten Ora Oke

bart simpson copy1

Pisanan Penafian: Aku dudu pengacara. Amarga aku dudu pengacara, aku bakal nulis postingan iki minangka pendapat. Ing LinkedIn, a obrolan diwiwiti karo pitakon ing ngisor iki:

Apa sah nulis ulang artikel lan konten liyane sing dakkirim informatif ing blogku (mesthine menehi kredit kanggo penulis asli) utawa apa aku kudu ngobrol karo penulis dhisik…

Ana jawaban sing cukup sederhana kanggo iki, nanging aku pancen kepenak amarga wangsulane akeh ing obrolan kasebut. Umume masarakat umume menehi saran yaiku, legal kanggo nulis ulang artikel utawa konten sing ditemokake ing blog. Tulisan artikel ulang? isi? Tanpa ijin? Apa sampeyan kacang?

bart simpson copy1

Argumentasi hukum isih aktif babagan apa sing diarani panggunaan adil uga hak cipta nglindhungi perusahaan utawa individu yen konten sampeyan mlebu ing situs liya. Minangka wong sing nulis akeh konten, aku pancen ora ngerti yen salah. Aku ora ujar manawa ilegal… Aku ujar Salah.

Luar biasa, Tynt nyedhiyakake statistik kanggo konten sing disalin luwih saka 100 kaping dina dening pengunjung. 100 kali dina !!! Konten kasebut asring disebar liwat email ... nanging sawetara nggawe situs liyane. Sawetara konten minangka conto kode - bisa uga dadi proyek web.

Apa aku nulis ulang konten kanthi pribadi? Ya… nanging mesthi nganggo idin utawa kanthi ngetutake kabijakan situs sing nggawe konten kasebut. Tulung dimangerteni manawa aku ora ngomong atribusi. Mbuwang backlink ing konten sing sampeyan kirim ora duwe idin ... idin kudu diwenehake kanthi nyata. Aku asring nduwe perusahaan teknologi pemasaran ngunggahake aku ing platform utawa piranti lunak ... tinimbang nindakake tugas angel nulis review lengkap, aku asring takon marang sorotan sing pengin digawe ing posting kasebut. Dheweke menehi ... idin kanthi jelas kanggo nerbitake.

Ing njaba hak cipta, aku cenderung kesalah nggunakake Creative Commons. Umum Creative kanthi tegas nemtokake manawa karya ing situs kasebut bisa disalin nganggo atribusi mung, tanpa atribusi, utawa mbutuhake idin tambahan.

Ing jaman ing saben bisnis dadi penerbit konten, godaan kanggo nyalin lan nempelake postingan bebarengan karo konten wong liya pancen kuwat. Nanging, langkah sing mbebayani sing saiki dadi luwih mbebayani (mung takon karo para blogger sing dituntut Ravenaven). Ora preduli manawa tuntutan hukum kasebut bener… njupuk bokong sampeyan diseret menyang pengadilan lan kudu njaluk pengacara kanggo nglindhungi sampeyan mbutuhake wektu lan larang banget.

Aja nganti nulis konten sampeyan dhewe. Ora mung perkara sing aman, nanging uga tumindak sing apik. Kita wis nandur modal akeh wektu lan gaweyan kanggo ngembangake situs (kaya dene akeh perusahaan). Yen konten sampeyan diangkat lan ditampilake ing sawetara situs liyane… narik kawigaten lan uga malah entuk bathi… mung gampang.

gambar: Gambar Papan Tulis Bart Simpson - Pictures

13 Komentar

  1. 1

    Wong lanang sampeyan pancen bener ing kabeh legalitas vs sing salah. Ora bener lan iki bordernline ilegal ing sawetara kasus. Aku wis maca sawetara papan sing 10 nganti 20% ora apa-apa nganggo kredit +, lan kabeh uga gumantung karo kontekse. Sindiran, "kolase" lan jinis barang liyane bakal luwih entheng.

    Nanging aku kudu ujar manawa ijin mung perlu yen sampeyan "nulis ulang" kabeh perkara utawa bagean gedhe.

    Contone, yen aku nulis artikel ing media sosial lan aku pengin ngutip KAMU, Douglas Karr lan kirimanku yaiku 600 - 1200 tembung kanggo conto… lan aku pengin nggunakake kuota saka salah sawijining kiriman sampeyan, aku bakal nggunakake penawaran lan menehi atribusi tanpa njaluk idin.

    Sawise sampeyan ngirim kanthi online lan saiki sampeyan wis dadi "tokoh umum" lan yen aku kudu njaluk idin saka sapa wae sing dakkutip, mula ngirim sawetara perkara bakal dadi mokal - sawetara wong butuh pirang-pirang dina, minggu utawa ora nate nanggapi. Nanging cathet bagean babagan jumlah tembung… Kutipan kalebu 1 ukara… 2 maksimal dadi mung 1 ukara ing ukara 100 - 200.

    lan… aku dudu pengacara utawa liya, mula iki mesthine, miturut pendapatku dhewe.

  2. 2
  3. 4
    • 5

      Ora kaya sing dak rasakake karo dheweke, Lorraine ... kaya sing dirasakake pemilik situs. Kutipan isih nyalin konten - ora preduli saka sithik materi kasebut. Para pendukung bakal ujar manawa kutipan kasebut 'nggunakake wajar' yen sampeyan nindakake prekara kayata ndhidhik wong liya. Nanging, kita sing duwe blog sing nggawe merek lan bisnis entuk bathi saka kutipan kasebut. Sanajan ora langsung, sampeyan bisa uga dituntut.

      • 6

        Aku nganggep yen kutipan mesthi nggunakake adil. Masalahe yaiku supaya masarakat nyalah gunakake lan nyalah gunakake kabeh konsep panggunaan wajar. Pitakon babagan kutipan kasebut lan kepiye cara nemtokake apa sing sejatine penting ing kene.

        Panganggone adil wis ditetepake kanthi jelas lan sampeyan mung kudu maca apa sing digunakake kanthi adil. Jelas banget ing kene: http://en.wikipedia.org/wiki/Fair_use

        Ana cara teknis supaya pamilik situs menehi kutipan, lan yen penulis menehi conto liwat umpan, mula dimangerteni manawa iki * kutipan * ora gumantung karo kita minangka blogger kanggo "milih lan milih" paragraf apa sing pengin digunakake minangka kutipan.

        Yen kutipan ora ditetepake, mula ora masalah nggunakake kutipan saka artikel kanggo menehi konteks tulisan lan menehi tautan. Priksa manawa artikel sampeyan asli lan kutipan / kutipan mung kasedhiya kanggo menehi katrangan utawa ngutip wong. Iki mesthine minangka bagean cilik saka artikel kasebut dadi ora plagiarisasi utawa mung refrasa, nanging kudu kalebu editorial, kritik, satira lan sapanunggalane.

        Iku mesthi bali menyang jumlahe tembung sing digunakake saka artikel asli lan pinten-pinten sing sampeyan tulis manawa sampeyan nambah nilai ing obrolan utawa topik? Utawa sampeyan mung nulis ulang apa sing dikandhakake wong liya lan artikel sampeyan mung adhedhasar lan meh kabeh ditulis ing tulisan kasebut? yen sampeyan ora nambah nilai, aku bakal takon apa sing sampeyan lakoni. Yen sampeyan ana ing tangan liyane, ngutip wong utawa artikel kanggo ndhukung pendapat sampeyan, coba coba. Iku mung bakal nggawa luwih akeh pajanan menyang artikel asli lan yen blogger sing dimaksud nggawe dhuwit nalika nulis, mula bakal bisa mbantu.

        • 7

          Sampeyan nantang maksud sampeyan dhewe, Oscar… lan ndhukung aku. Kunci masalah yaiku TIDAK ana syarat tartamtu sing mbuktekake utawa mbantah apa sejatine "panggunaan wajar". Nomer tembung ora ana gandhengane (Deleng: http://www.eff.org/issues/bloggers/legal/liability/IP) Yen sampeyan dituntut… sampeyan bakal diadili lan ing kono diputus. Nalika semana, dugaanku yaiku sampeyan wis ngenteni akeh wektu lan bisa uga dhuwit. Aku menehi peringatan - blogger kudu ati-ati.

  4. 8

    Minangka pangembang, aku kerep ndeleng blog pangembang. Pangembang bakal njupuk kode saka situs kayata Microsoft Developer Network (MSDN), nggabungake menyang postingane, gagal menehi referensi saka endi sumber mula banjur menehi komentar babagan kode kasebut kaya duweke dhewe. Sanajan ora jelas-jelas nyebutake babagan pakaryan asli, dheweke uga ora nyebutake pakaryan kasebut. Iki nggawe sampeyan duwe kesan yen karya kasebut asli lan dheweke duwe wewenang babagan masalah kasebut.

    Kabeh konten iki pancen bali menyang sing wis kita sinaoni, utawa kudune wis sinau, ing sekolah menengah babagan ngutip karya liyane lan plagiarisme. Sanajan katone ora mbebayani kanggo akeh wong, iku ora etis. Sanajan poster kasebut entuk idin kanggo ngirim maneh konten, dheweke isih duwe kewajiban nyebutake sumber kasebut.

  5. 9

    Waca artikel sampeyan kanthi minat, muga-muga umume kita kabeh salah ngirim / nerbitake konten hak cipta kanthi idin saka pemilik.

    BTW, mung kepengin weruh, apa sampeyan entuk idin kanggo ngirim grafik Bart Simpson?

  6. 11
  7. 12

    Hai Douglas.

    Aku kepengin ngerti, yen IS isi disalin saka blog liyane menyang situs web. . . lan blogger kasebut banjur ganggu, njaluk kontene dicopot. . . konten banjur langsung dicopot LAN njaluk pangapura. . . Apa blogger kasebut duwe hak kanggo mbayar biaya?

    Matur nuwun lan aku ngarep-arep bisa bali saka sampeyan

    • 13

      Ya, Kelsey. Nyolong isi nyolong, njaluk ngapura sawise sampeyan dicekel ora ngowahi kasunyatane. Ngandika - Aku ora nate ngupaya ngupayakake sapa wae kanthi sah sawise nyopot.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.