Merek lan Pemasaran Konten: Ati-ati Hype

Sastranegara isi

Michael Brito, Wakil Presiden Senior Perencanaan Bisnis Sosial sing berbakat ing Edelman Digital (lan endhog sing apik), bubar nulis babagan rong merek sing kanthi agresif ngowahi fokus pemasaran dadi pusat media.

Aku seneng banget yen adopter perusahaan awal ngembangake strategi pemasaran konten dadi platform partisipatif sing luwih holistik. Nanging, bareng karo owah-owahan iki, ana tren pemasaran liyane sing kudu kita tindakake kanthi kritis, lan aja bingung media perusahaan karo jurnalisme.

Tren

Ana tren gedhe sing kedadeyan ing industri pemasaran, lan duwe rong komponen. Kapisan yaiku obrolan sing isih ana babagan kabeh perkara marketing konten, sing siji, sawetara tingkat, ditambah karo pemanggih crito efektif.

Komponen nomer loro yaiku pemahaman jurnalisme merek, manawa merek bisa dadi panyedhiya media, ora mung konten lan crita sing fokus ing produk utawa layanan merek, nanging uga tumindak minangka outlet berita. Perusahaan dadi mantra transisi media tradisional sing nggegirisi, lan kamardikan jurnalistik sejatine, menyang wilayah digital. Dumadakan, kabeh wong dadi jurnalis warga (sing mung omong kosong).

Coca Cola bubar digawe berita utama kanthi meksa nggawe situs perusahaan menyang majalah konsumen, didhukung luwih saka 40 panulis lepas, fotografer, lan liya-liyane. Saiki wis dadi menarik amarga njupuk sing dadi "sumber sing bisa dipercaya", dheweke bakal menehi wektu udhara menyang kolom opini sing bisa uga ora cocog karo konten sing disenengi merek.

Pengecualian

Ing kene aku nyathet, lan kajaba. Merek ing pirang-pirang kasus saiki ngerti manawa kanggo bersaing kanthi efektif, paling ora kudu mbayar layanan lip kanggo masalah wiwit saka kelestarian lingkungan, nganti hak asasi manungsa. Bagéyan saka komitmen kanggo tanggung jawab sosial iki negesake manawa perusahaan kudu mriksa kanthi tliti babagan bisnis, lan ngupayakake ningkatake sing ana gandhengane karo praktik bisnis. Amarga ana masalah sadurunge Coca Cola ing India lan Afrika sing dadi masalah utama, pramugari banyu, aku ora ngarep-arep upaya sing bisa dibayangke ing situs Journey. Nanging aku salah.

Coca Cola wis akeh usaha kanggo ngrembug masalah iki, uga kemasan berkelanjutan, dampak pertanian, lan liya-liyane. Aku ngajak sampeyan maca Laporan Keberlanjutan 2012.

Saiki iki minangka wiwitan sing apik, lan aku menehi pinuji marang Coca Cola amarga nyakup informasi kasebut. Nanging ora jurnalisme merek. Kita aja nganti bingung crito subyektif kanthi crita wong tuwa lan bocah-bocah, crita sing diwaca lan dirembug ing papan ibadah, crita kulawarga.

Langkah sabanjure sing apik kanggo Coca Cola yaiku nggawe platform sing dadi masalah utama lan pusat, ing endi komunitas konsumen, aktivis, lan tangga teparo bisa sesambungan. Aku uga ngajokake manawa ombudsman konsumen dadi perlengkapan permanen ing komunitas iki, lan dheweke bakal diwenehi otonomi supaya bisa nesu kadang-kadang.

Hype

Yen korporasi nate mikir sedhela jurnalisme bisa ana ing wates saka marketing, dheweke mung posisi kanthi bener ing tengah siklus hype sabanjure.