Konten Sementara, Kepercayaan lan Integritas Awet

Depositphotos 13876076 s

Sawetara minggu kepungkur aku metu saka kutha lan ora bisa nyawisake akeh wektu kanggo nulis konten kaya biasane. Ora mbuwang sawetara postingan separo bokong, aku ngerti yen iki musim liburan uga kanggo para pamiarsa lan aku milih ora nulis saben dina. Sawise dasawarsa nulis, iku kalebu perkara sing nggawe aku edan - nulis minangka bagean saka aku, dudu apa sing daklakoni.

Akeh wong sing pancen berjuang kanthi nulis isi. Sawetara duwe kesulitan kanggo nyampurnakake tembunge, sing liyane angel nyoba mikir apa sing bakal ditulis, lan liyane uga sing ora seneng. Konten dadi detak jantung meh kabeh gaweyan pemasaran online ... lan tetep bisa ngalahake bisa dadi tantangan.

Sayange, ngerti konten sing gedhe minangka cara kanggo nggawe bisnise - sawetara wong nyolong. Lan kayane dadi luwih nyebar.

Mark Schaeffer bubar nulis ing Facebook:

Sawise pirang-pirang taun suwene ing jagad digital iki, aku nemtokake manawa plagiarisme minangka jalur karir sing sah. Malah sawetara "guru" paling dhuwur wis nggawe merek kanthi nyolong telek. Ora ana sing ngerteni utawa peduli. Cukup bukti wis diklumpukake kanggo mratelakake manawa iki cara sing sukses kanggo sukses. Kadhangkala aku kudu nyoba kanggo ngerti yen jagad iki nyata lan ora ana etika utawa pamikiran kritis sing penting.

Mangkene teori kula. Pirang-pirang taun kepungkur, wong-wong sing ora duwe kemampuan isih bisa urip kanthi sukses liwat koneksi lan politik. Ing web, ora ana sing bisa digunakake. Dadi supaya bisa urip, dheweke kudu nyolong konten lan ide wong liya supaya duwe wewenang lan cerdas. Internet iku jembar banget lan jubin gedhe banget dadi palsu bisa suwe banget, sanajan ana sing ngerti. Iki minangka model bisnis anyar.

Steve Woodruff uga nyathet kanthi sindiran:

Geek konten / pemasaran terus ngomong babagan media sing Dibayar, Diduweni, lan Entuk. Kabeh wong ora nggatekake media sing Disilih, Dibajak, lan Disgraced. Aku mikir ana kesempatan bisnis ing kene…

Durung suwe, aku uga kelingan Tom Webster nampilake ing ngendi ana sing mbusak logo perusahaane saka sawetara diagram sing disebarake nalika nuduhake ing Internet.

Yen sampeyan wis suwe maca ing blog iki, sampeyan bakal ngerti aku nuduhake pirang-pirang konten wong liya. Aku kurasi konten saben dina saben dina - saka nada, saka kanca, lan infografis lan presentasi. Aku ngubungake langsung bali menyang situs, ngutip jenenge ing konten (kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur) lan malah ndorong pamirsa supaya golek sumber ilmu liyane.

Para pamirsa ngurmati konten kasebut ... manawa aku sumber konten utawa ora penting. Nyatane, aku yakin kasunyatan manawa aku ngenalake dheweke menyang akeh ahli industri, merek, produk lan layanan sing kapercayan lan panguwasa saya tambah akeh karo para pamiarsa.

Lan ora mung regane pesen sing dakkandhakake kanggo sampeyan, nanging uga rasa hormat lan kekancan ing industri sing menehi deviden. Akeh banget wong sing ndeleng rekan industri kasebut minangka persaingan sing kudu dianggep mentor, pendidik, sumber daya lan uga kanca industri.

Aku yakin manawa nyedhiyakake kredit kanggo ide lan tembung wong liya ora adil tumindak sing bener, iki uga menehi kesan kanggo para pamiarsa babagan sapa sejatine sampeyan. Konten sing sampeyan pikir babagan nyilih utawa nyolong langsung mung sawetara ... nanging integritas lan kesan sing sampeyan lakoni marang wong liya bakal tetep suwe banget.

Yen wis ilang kapercayan karo wong liya, pancen ora bisa ditanggulangi maneh. Meh saben dina, aku njaluk panjaluk nggunakake konten sing wis digawe - sawetara ing buku, poster, ing whitepaper, lan liya-liyane. Aku ora nate nolak nalika dijaluk lan aku ora nate ngisi wong liya. Aku matur nuwun mung bisa nggayuh pamirsa sing luwih anyar. Lan meh saben minggu, aku nemokake konten ing situs sing nyolong lan aku ngupayakake supaya bisa mandheg. Aku ora bakal bisnis utawa mbantu wong-wong mau….

Dadi… yen mbesuk sampeyan macet lan nggoleki utang konten utawa malah mung ide utawa premis sing dikerjakake wong liya, luwih becik nuduhake lan menehi sorot pangripta! Sampeyan bakal kaget amarga kerjane, kepiye rasane, lan rasa hormat lan kekaguman sing ditampa saka kanca-kanca.

Lan sampeyan ora kudu ngorbanake integritas kanggo nindakake.

2 Komentar

  1. 1

    Hai Douglas,
    Minangka panulis, aku yakin sampeyan duwe kosakata sing bisa dipilih. Aku luwih kepengin ngerti apa sing bakal sampeyan omongake yen bakal nyelehake slang sing ora sopan kayata "Setengah-Bokong." Aku ngerti manawa wis dadi slang umum kanggo gaweyan separo, kualitas sing kurang, nanging aku nganggep nyinggung.

    Kutipan sing dikirim maneh uga ngemot kata-kata. Ora sejatine sing dak goleki ing email bisnis.

    Sugeng Preinan,

    Rob Bagley

    • 2

      Hai Rob,

      Sampeyan duwe hak nesu lan bisa langganan yen sampeyan pengin, nanging aku ora bakal enggal-enggal nyetel lingo. Aku ora nemokake tembung kasar tenan.

      Cheers,
      Doug

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.