Google Analytics: Pengelompokan Konten kanggo Analisis Kinerja Konten

pengelompokan konten analytics google

Fitur ing Google Analytics iki bisa uga minangka salah sawijining fitur paling gedhe lan paling migunani sing wis suwe dirilis! Nalika ngasilake konten kanggo klien, kita bakal mesthi nggabungake statistik ing level topik kanggo ngerti apa sing ditindakake contnet karo kunjungan lan konversi. Sejatine kita wis niru prilaku nglaporake iki kanggo klien kanthi nggawe macem-macem akun lan nambah tampilan kaca kanthi segmen adhedhasar konten… nanging Pengelompokan Konten ing Google Analytics ngotomatisasi proses lan nggabungake menyang saben aspek pelaporan - saka aliran pengunjung menyang pelacakan konversi.

Pengelompokan Konten ngidini sampeyan klompok konten dadi struktur logis sing nuduhake cara sampeyan mikir babagan situs utawa aplikasi, banjur ndeleng lan mbandhingake metrik gabungan kanthi jeneng klompok saliyane bisa nyelehake URL, judhul kaca, utawa jeneng layar. Contone, sampeyan bisa ndeleng jumlah tampilan kaca sing dikumpulake kanggo kabeh kaca ing grup kaya Pria / Kaos, banjur latihan kanggo ndeleng saben judhul URL utawa kaca.

Nalika ngowahi kode pelacakan, sampeyan nggunakake nomer indeks (1-5) kanggo ngenali Pengelompokan Konten, lan nggunakake jeneng grup kanggo ngenali Klompok Konten:

analytics.js: ga ('set', 'contentGroup','');
ga.js: _gaq.push (['_ setPageGroup', '','']);

Contone, yen sampeyan ngonfigurasi Pengelompokan Konten kanggo Busana sing diidentifikasi kanthi Indeks Nomer 1, lan ing njero nggawe Klompok Konten diarani Men, sampeyan duwe kaya ing ngisor iki:

analytics.js: ga ('set', 'contentGroup1', 'Men');
ga.js: _gaq.push (['_ setPageGroup', '1', 'Men']);

Kajaba saka kode nelusuri, sampeyan uga bisa nggawe Grup Konten sing nggunakake ekstraksi capture regex, utawa aturan.

pengelompokan kontenSampeyan bisa nggawe tampilan nggunakake Pengelompokan Konten, menehi tampilan kinerja pemasaran konten sing luar biasa.

Fitur liyane sing apik kanggo Pengelompokan Konten yaiku nglaporake adhedhasar kunjungan unik, ora total tampilan. Iki nyedhiyakake bisnis sampeyan gambaran sing jelas babagan pirang-pirang pengunjung sing nggunakake konten, miturut topik, dudu karo tampilan kaca - sing bisa nggawe laporan manawa ana pengunjung tartamtu sing ngunjungi puluhan artikel ing situs sampeyan kanthi topik sing padha.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.