Formulir Kontak, Bot, lan Spam Tanpa Wirang

Depositphotos 52422737 s

Anti-spam minangka topik gedhe kanthi email. Wis pirang-pirang taun wong nyoba njaga kothak mlebu tetep resik amarga ora ngganggu spamarrest alat kanggo nyaring sampah-mail sederhana kanthi kemampuan aneh kanggo positip-palsu. Nyatane, spam email dadi gangguan yen pamrentah malah melu (mbayangno) lan nulis hukum babagan iki. Nanging ana salah sawijining jinis spam sing isih bisa dielingi para waspada… lan muga-muga sampeyan nulungi aku.

Miwiti mung gangguan, nanging saya suwe saya suwe saya ngganggu gangguan bisnis. Saben pengajuan formulir kanthi otomatis micu CRM. Artine suwene setaun kepungkur, aku duwe akeh petunjuk kanggo adol menyang perusahaan SEO sing bisa nggawa aku ing kaca 1 Google. Dadi, aku arep nggawe form-handler brew ing omah sing bakal mulai ngenali lan ngilangi spammer sing ora becik iki TANPA risiko positif palsu. Amarga, sawise aku sengit karo spam, aku luwih sengit karo kesempatan sing ilang.

Kanggo miwiti, aku nggodhok jinis spam sing bisa ngilangi rong kategori:

  1. Manungsa sejatine sing ngirim data sing salah mung kanggo entuk cookie ing mburi formulir ... sidhang gratis, kertas putih gratis, marketing netes isi lsp.
  2. Bot sing nyusup web ngirim link afiliasi lan data sing salah menyang formulir sing bisa ditemokake.

Kajaba iku, minangka bagean saka proyek kolaborasi cilik iki (sing bisa sampeyan gabungake kanthi menehi komentar ing kene), mangga dak tambahake parameter ing ngisor iki: TANPA CAPTCHA. Aku ora bisa maca bab-bab sing dawa banget setengah wektu lan ana sebab wedi yen CAPTCHA dhewe nyuda konversi timah kanthi cara kangelan wae.

Dadi, trik yaiku nggawe serangkaian tes logis sing bisa mbukak data sing dikirimake kanthi positif sing bakal ngenali spam kanthi persentase wektu sing penting nalika meh ora nate ngalangi petunjuk sing sah.

Ing kene aku ing:

  1. Lebokake input menyang formulir, jinis = teks, nanging style = "tampilan: none;". Bot kanthi alami nyuntikake nilai menyang kolom input teks ing upaya ngliwati checker lapangan sing dibutuhake. Nanging, yen lapangan tartamtu kasebut bakal dikirimake kanthi data, kita bisa ngerti manawa ana manungsa sing ora nindakake.
  2. Priksa "asdf." Aku ngerti, nanging laporan spam sejarah nuduhake yen iki minangka bentuk pangiriman palsu sing luwih populer. Yen asdf senar katon ing lapangan apa wae, spam kasebut.
  3. Priksa karakter sing mbaleni. Aku nyoba lan nyoba, nanging aku ora bisa mikir alesan sing sah yen karakter apa wae kudu dibaleni luwih saka 3 kali ing jeneng, jeneng perusahaan, utawa kolom alamat. Yen sampeyan bisa ngyakinake aku, apik. Minangka kanggo saiki, "Perusahaan Konsultasi XXXX" ora bakal dadi pemimpin utama kanggo aku.
  4. Priksa senar sing padha. Liyane saka tanggane Tim Allen, Wilson Wilson, ora ana sing ngerti duwe nilai senar sing padha ing kabeh bidang formulir kontak. Yen akeh banget lapangan sing padha, spam.
  5. Pungkasan, lan iki kunci: mriksa URL ing endi ora. Salah sawijining kasus spam paling klasik yaiku nyelehake URL ing lapangan sing dudu duweke. Ing njaba kothak "pesen" area teks, URL ora digunakake kanggo jeneng, nomer telpon, jeneng perusahaan, utawa liya-liyane. Yen dicoba, spam.

5 tes logis iki nyuda pangiriman spam luwih saka 70% sajrone wulan kepungkur formulir kontak gratis produk Aku seneng nambah tokoh sing luwih dhuwur. Nomer spam paling gedhe sing isih diluncurake yaiku tawaran SEO sing salah. Dadi, iki tantangan sabanjure: Apa sampeyan bisa nggawe serangkaian istilah kunci lan ambang kerapatan sing bakal nuduhake manawa isi pengajuan kasebut babagan SEO? Mesthi wae, iki bisa dadi ide sing ala kanggo bocah ing SlingShot sing kudu ditrapake ing situs kasebut, nanging kanggo kita, umume cocog.

Pengembang web gabung: apa maneh sing kudu dites?

5 Komentar

  1. 1

    Aku seneng banget idea nambah kolom kanthi tampilan: ora ana. Wis akal! Aku nulis postingan pirang-pirang wulan kepungkur babagan teknologi Captcha sing elek tenan ... ngukum wong sing ora bersalah lan nambah langkah tambahan sing ora perlu kanggo pangguna. Iki minangka antitesis saka pengalaman pangguna. Aku bisa nyoba lapangan sing didhelikake!

  2. 2

    Aku seneng banget idea nambah kolom kanthi tampilan: ora ana. Wis akal! Aku nulis postingan pirang-pirang wulan kepungkur babagan teknologi Captcha sing elek tenan ... ngukum wong sing ora bersalah lan nambah langkah tambahan sing ora perlu kanggo pangguna. Iki minangka antitesis saka pengalaman pangguna. Aku bisa nyoba lapangan sing didhelikake!

  3. 3

    Pancen bisa digunakake kanthi tenan, nanging yen sampeyan nggulung formulir sing wis ana, bisa uga butuh sawetara wektu kanggo efek propogate. Bot asring cache formulir sampeyan lan ngirim kaya sing dideleng minggu kepungkur nganti bali lan dideleng maneh. Dadi, yen lagi dikirim menyang formulir cache, dheweke bakal bisa ngrampungake. Kira-kira sewulan, sampeyan kudu miwiti ndeleng asil.

  4. 4

    1. Timer;
    2. Angel kanggo mbedhakake jeneng lapangan formulir;
    3. validasi formulir sisih server;
    4. kolom formulir sing ora diarepake duwe regane;
    5. nduwe JavaScript nganyari lapangan sing didhelikake lan kirimake formulir;
    6. ngowahi atribut formulir nalika ngirim w / JavaScript;

    # 1 iku favoritku. Miwiti wektu nalika kaca kontak (utawa kaca) wis dimuat. Ing sisih server atur wektu sing diarepake kanggo ngisi formulir. Yen dikirim cepet banget, pangguna bakal ndeleng pesen / akun dipateni / admin nampa email / lsp. Iki pancen ngilangi 99.9% jinis kegiatan bot.

    # 2 nyimpen jeneng lapangan ing sawijining sesi lan wenehi jeneng acak ing kolom. Nggawe angel kanggo sinau bot.

    # 3 sing siji iki penting. Email bisa diverifikasi kanthi akurat kanthi ekspresi reguler, kolom nomer telpon mestine ngemot 10 nomer, 2 utawa luwih kolom kanthi nilai = bot padha, lsp.

    # 4 nerangake ing artikel sampeyan, 5 lan 6 sawetara pilihan skrip.

  5. 5

    Matur suwun kanggo kiriman kasebut, Nick. Apresiasi bagean.

    Martin - Aku mikir wektu iku ide sing apik. Aku nganggep bot bakal ngliwati lan ambang bakal kurang ... bisa uga 5 detik? Aku penasaran amarga wis ngemot formulir kanggo pangguna sing sejatine uga pangguna sing bali menyang kaca lan ngerti manawa dheweke pengin ngisi formulir. mung rong duwitku. Aku ngerti aku udakara udakara setaun pungkasan ing kiriman iki, dadi ora ngarep-arep balesan, mung dakarepake kanthi ngarep-arep

    matur nuwun maneh!

    -Dave

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.