Formulir Kontak, Bot, lan Spam Tanpa Wirang

Depositphotos 52422737 s

Anti-spam minangka topik gedhe kanthi email. Wis pirang-pirang taun wong nyoba njaga kothak mlebu tetep resik amarga ora ngganggu spamarrest alat kanggo nyaring sampah-mail sederhana kanthi kemampuan aneh kanggo positip-palsu. Nyatane, spam email dadi gangguan yen pamrentah malah melu (mbayangno) lan nulis hukum babagan iki. Nanging ana salah sawijining jinis spam sing isih bisa dielingi para waspada… lan muga-muga sampeyan nulungi aku.

Miwiti mung gangguan, nanging saya suwe saya suwe saya ngganggu gangguan bisnis. Saben pengajuan formulir kanthi otomatis micu CRM. Artine suwene setaun kepungkur, aku duwe akeh petunjuk kanggo adol menyang perusahaan SEO sing bisa nggawa aku ing kaca 1 Google. Dadi, aku arep nggawe form-handler brew ing omah sing bakal mulai ngenali lan ngilangi spammer sing ora becik iki TANPA risiko positif palsu. Amarga, sawise aku sengit karo spam, aku luwih sengit karo kesempatan sing ilang.

Kanggo miwiti, aku nggodhok jinis spam sing bisa ngilangi rong kategori:

  1. Manungsa sejatine sing ngirim data sing salah mung kanggo entuk cookie ing mburi formulir ... sidhang gratis, kertas putih gratis, marketing netes isi lsp.
  2. Bot sing nyusup web ngirim link afiliasi lan data sing salah menyang formulir sing bisa ditemokake.

Kajaba iku, minangka bagean saka proyek kolaborasi cilik iki (sing bisa sampeyan gabungake kanthi menehi komentar ing kene), mangga dak tambahake parameter ing ngisor iki: TANPA CAPTCHA. Aku ora bisa maca bab-bab sing dawa banget setengah wektu lan ana sebab wedi yen CAPTCHA dhewe nyuda konversi timah kanthi cara kangelan wae.

Dadi, trik yaiku nggawe serangkaian tes logis sing bisa mbukak data sing dikirimake kanthi positif sing bakal ngenali spam kanthi persentase wektu sing penting nalika meh ora nate ngalangi petunjuk sing sah.

Ing kene aku ing:

  1. Lebokake input menyang formulir, jinis = teks, nanging style = "tampilan: none;". Bot kanthi alami nyuntikake nilai menyang kolom input teks ing upaya ngliwati checker lapangan sing dibutuhake. Nanging, yen lapangan tartamtu kasebut bakal dikirimake kanthi data, kita bisa ngerti manawa ana manungsa sing ora nindakake.
  2. Priksa "asdf." Aku ngerti, nanging laporan spam sejarah nuduhake yen iki minangka bentuk pangiriman palsu sing luwih populer. Yen asdf senar katon ing lapangan apa wae, spam kasebut.
  3. Priksa karakter sing mbaleni. Aku nyoba lan nyoba, nanging aku ora bisa mikir alesan sing sah yen karakter apa wae kudu dibaleni luwih saka 3 kali ing jeneng, jeneng perusahaan, utawa kolom alamat. Yen sampeyan bisa ngyakinake aku, apik. Minangka kanggo saiki, "Perusahaan Konsultasi XXXX" ora bakal dadi pemimpin utama kanggo aku.
  4. Priksa senar sing padha. Liyane saka tanggane Tim Allen, Wilson Wilson, ora ana sing ngerti duwe nilai senar sing padha ing kabeh bidang formulir kontak. Yen akeh banget lapangan sing padha, spam.
  5. Pungkasan, lan iki kunci: mriksa URL ing endi ora. Salah sawijining kasus spam paling klasik yaiku nyelehake URL ing lapangan sing dudu duweke. Ing njaba kothak "pesen" area teks, URL ora digunakake kanggo jeneng, nomer telpon, jeneng perusahaan, utawa liya-liyane. Yen dicoba, spam.

5 tes logis iki nyuda pangiriman spam luwih saka 70% sajrone wulan kepungkur formulir kontak gratis produk Aku seneng nambah tokoh sing luwih dhuwur. Nomer spam paling gedhe sing isih diluncurake yaiku tawaran SEO sing salah. Dadi, iki tantangan sabanjure: Apa sampeyan bisa nggawe serangkaian istilah kunci lan ambang kerapatan sing bakal nuduhake manawa isi pengajuan kasebut babagan SEO? Mesthi wae, iki bisa dadi ide sing ala kanggo bocah ing SlingShot sing kudu ditrapake ing situs kasebut, nanging kanggo kita, umume cocog.

Pengembang web gabung: apa maneh sing kudu dites?

5 Komentar

  1. 1

    Aku pancene seneng ide nambah lapangan kanthi tampilan: ora ana. Iku pinter! Aku nulis kirim pirang-pirang wulan kepungkur babagan teknologi Captcha sing elek… ngukum wong sing ora salah lan nambah langkah tambahan sing ora perlu kanggo pangguna. Iku antithesis saka pengalaman pangguna. Aku bisa nyoba lapangan sing didhelikake sampeyan!

  2. 2

    Aku pancene seneng ide nambah lapangan kanthi tampilan: ora ana. Iku pinter! Aku nulis kirim pirang-pirang wulan kepungkur babagan teknologi Captcha sing elek… ngukum wong sing ora salah lan nambah langkah tambahan sing ora perlu kanggo pangguna. Iku antithesis saka pengalaman pangguna. Aku bisa nyoba lapangan sing didhelikake sampeyan!

  3. 3

    Kerjane apik banget, nanging yen sampeyan muter ing formulir sing wis ana, bisa uga butuh sawetara wektu kanggo efek kasebut. Bot asring nyimpen formulir sampeyan lan ngirim menyang kaya sing katon minggu kepungkur nganti dheweke bali lan ndeleng maneh. Dadi, anggere dheweke ngirim menyang formulir sing di-cache, dheweke bakal entuk. Ing babagan sasi, sampeyan kudu miwiti kanggo ndeleng asil.

  4. 4

    1. Timer;
    2. Hard kanggo guess jeneng lapangan wangun;
    3. validasi formulir sisih server;
    4. lapangan wangun ora samesthine duwe nilai;
    5. gadhah JavaScript nganyari kolom didhelikake w / formulir ngirim;
    6. ngganti atribut formulir ing ngirim w / JavaScript;

    #1 iku favoritku. Miwiti timer sanalika kaca kontak (utawa kaca apa wae) dimuat. Ing sisih server nyetel wektu sing dibutuhake kanggo ngisi formulir kasebut. Yen dikirim cepet banget, pangguna bakal weruh pesen / akun dipatèni / admin nampa email / etc. Iki sejatine ngilangi 99.9% kabeh jinis kegiatan bot.

    # 2 nyimpen jeneng lapangan ing sesi lan menehi kolom jeneng acak. Nggawe bot angel sinau.

    #3 iki penting. Email bisa diverifikasi kanthi akurat kanthi ekspresi reguler, kolom nomer telpon mesthine ngemot 10 nomer, 2 utawa luwih kolom kanthi nilai sing padha = bot, lsp.

    #4 diterangake ing artikel sampeyan, 5 lan 6 sawetara opsi skrip.

  5. 5

    Matur nuwun kanggo kirim, Nick. Maturnuwun share.

    Martin - Aku mikir wektu iku ide sing apik. Aku nganggep bot bakal mbukak lan batesan bakal rada sithik… mungkin 5 detik? Aku mung kepengin weruh amarga formulir sing wis diisi kanggo pangguna nyata uga pangguna sing bali menyang kaca lan langsung ngerti yen dheweke pengin ngisi formulir kasebut. mung rong dhuwitku. Aku ngerti yen aku wis telat setaun ing kiriman iki, mula ora ngarep-arep balesan, mung dilebokake kanthi pangarep-arep 🙂

    matur nuwun maneh!

    - Dave

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.