Ngonfigurasi PC Internal kanggo Akses Eksternal

akses router

Kanthi nggunakake firewall lan router, nyambung menyang komputer liyane liwat Internet dadi tantangan nyata. Yen sampeyan pengin ngonfigurasi komputer supaya akses eksternal bisa ditindakake, ana sawetara pangowahan konfigurasi jero sing kudu sampeyan lakoni menyang jaringan.

jaringan1

Entuk Alamat IP utawa Alamat DynDns

Langkah pertama kanggo nemokake sampeyan yaiku njaluk alamat sampeyan. Ing jagad Internet, iki dikenal minangka Alamat IP lan bisa dilacak kanthi gampang.

  1. Temokake manawa duwe alamat IP Statis (ora owah) utawa alamat IP Dinamis (ganti). Kemungkinan yen sampeyan DSL utawa DSL Pro uga duwe alamat IP dinamis. Yen sampeyan ana ing Business DSL utawa Cable Modem, mesthine sampeyan statis.

    Iki alamat IP sing diwenehake menyang titik mlebu ing jaringan sampeyan. Yen sampeyan statis, ora bakal kuwatir. Yen sampeyan Dinamis, dhaptar kanggo layanan kayata DNS Dinamis. Umume router modern duwe kemampuan komunikasi karo DynDNS supaya alamat IP sampeyan dianyari. Banjur, tinimbang menehi alamat IP kanggo wong, sampeyan bakal menehi domain kayata findme.homeip.net.

  2. Yen sampeyan ora ngerti Alamat IP eksternal, sampeyan bisa nggunakake situs kayata Apa Alamat IP Kula kanggo ngerteni.
  3. Ping DynDns utawa alamat IP sampeyan lan delengake yen sampeyan entuk wangsulan (Bukak "Command Prompt" utawa "Terminal" lan Run: ping findme.homeip.net
  4. Yen sampeyan ora nampa wangsulan, sampeyan kudu ngaktifake Pinging ing konfigurasi router. Waca dokumentasi router sampeyan.

Aktifake PORT Forwarding ing Router sampeyan

Saiki yen wis ana alamat sampeyan, sampeyan kudu ngerti apa dening kanggo ngetik Panjenengan ngarep liwat. Iki dikenal minangka PORT ing komputer. Aplikasi sing beda-beda nggunakake macem-macem PORT, dadi penting supaya PORT mbukak lan diuripake menyang komputer. Kanthi gawan, mayoritas router nutup kabeh port supaya ora ana sing bisa mlebu jaringan sampeyan.

  1. Supaya PC sumber bisa komunikasi karo PC sing dituju, Router sampeyan kudu ngarahake lalu lintas menyang PC.
  2. Kita ngomong babagan pentinge Alamat IP Statis kanggo jaringan sampeyan, saiki sampeyan kudu duwe Alamat IP Statis kanggo PC ing Jaringan Internal. Waca dokumentasi Router babagan cara ngatur Alamat IP statis kanggo PC Internal.
  3. Gumantung saka jinis aplikasi sing pengin sampeyan sambungake, sampeyan kudu ngaktifake PORT maju saka Router menyang Alamat IP statis internal PC.
    • HTTP - yen sampeyan pengin mbukak server web saka PC internal lan bisa diakses kanthi eksternal, PORT 80 kudu diterusake.
    • PCAnywhere - 5631 lan 5632 kudu diterusake.
    • VNC - 5900 kudu diterusake (utawa yen sampeyan wis ngatur port liyane, gunakake sing).

Aktifake Setelan Firewall ing PC

  1. PORTS sing padha sing wis diterusake menyang PC sampeyan kudu ngaktifake piranti lunak Firewall PC. Hubungi dokumentasi firewall lan cara ngaktifake aplikasi lan / utawa port sing pengin diakses kanthi eksternal.

Owahi konfigurasi kasebut ora gampang, nanging yen kabeh wis sukses, sampeyan kudu bisa ngakses PC liwat aplikasi sing sampeyan pilih saka ngendi wae sampeyan pengin.

CATETAN: Preduli program apa wae sing sampeyan gunakake, priksa manawa nggunakake jeneng pangguna lan sandhi sing angel banget! Peretas seneng nggoleki jaringan kanggo nggoleki port sing mbukak supaya bisa ngakses lan / utawa komando PC kasebut. Kajaba iku, sampeyan uga bisa matesi alamat IP sing bakal diwenehake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.