Komposisi: Ngirim Janji Personalisasi

Komposisi dening Myplanet - Kerangka Personalisasi kanggo E-niaga

Janji personalisasi wis gagal. Pirang-pirang taun kita wis ngrungokake babagan mupangat sing luar biasa, lan para pemasar sing pengin ngupayakake nggunakake solusi sing larang lan larang kanthi teknis, mung bakal kasep, kanggo umume, janji personalisasi ora mung asep lan kaca. 

Masalahe diwiwiti kanthi cara ndeleng personalisasi. Posisi minangka solusi bisnis, bakal digawe liwat lensa pemecahan kabutuhan bisnis nalika nggawe personalisasi babagan wong kasebut (yen katon jelas, amarga). Nyisipake jeneng ngarep wong menyang email ora cocog karo kabutuhane. Nututi internet liwat iklan kanggo item sing dideleng ing situs sampeyan ora cocog karo kabutuhane. Ngatur konten kaca kebangkrutan bisa nyedhiyakake kabutuhane, nanging ora yen sistem sing ndhukung duwe bolongan data sing kurang lan manajemen konten sing ora apik, masalah umum sing nyebabake akeh personalisasi ngalangi bisnis sing kesandhung. 

Saben pendekatan kasebut padha karo marketing digital sing padha karo trik salon murah, lan para pelanggan ora mung ngerteni, dheweke uga nesu. Nanging ana jagad sing menehi pengalaman khusus sing duwe informasi, nawakake regane nyata kanggo para pelanggan, ngewangi dheweke nemokake, riset, lan tuku barang kanthi gampang ing saluran sing paling cocog. 

Kerep banget, merek nggunakake strategi personalisasi sadurunge ana ing posisi supaya sukses. Impen sing apik babagan kranjang sing luwih gedhe lan pelanggan mbaleni menehi kasunyatan sing angel: tanpa pendekatan data sing kuat lan arsitektur digital sing bisa nyengkuyung pengalaman omnichannel sing beda-beda, ngimpi bisa ditindakake. Nanging ora kudu kaya ngene. Personalisasi bisa sukses.

Dadi, kepiye kita bisa pindhah saka pengalaman sing nggawe para pelanggan rumangsa ora peduli (paling apik) menyang sing nyambungake karo apa sing dikarepake nalika lan kepiye kepinginan? Kanthi kombinasi teknologi lan strategi sing pas.

Gawe Data Sampeyan

Pertama lan paling penting, bisnis kudu ngurutake data. Elinga yen aku ora ngomong pemasar kudu ngurutake data nanging bisnis kanthi sakabehe. Akeh pemasar duwe data sing resik lan teratur. Mangkene uga kanggo pangembang produk, tim merek, lan saben segmen organisasi kanthi akses menyang irisan data dhewe. 

Mung pengalaman pelanggan sing ora urip ing silo cilik sing apik lan apik; kedadeyan ing saben level lan sawayah-wayah. Ngarepake pemahaman babagan kampanye target ulang kanggo menehi informasi babagan kabeh pengalaman pelanggan minangka dolanan wong bodho. Supaya bisa digunakake kanggo nggawe personalisasi, sampeyan kudu nggawe kabeh pengalaman, ora mung sak irisan.

Iki tegese bisnis sampeyan kudu bisa ndeleng siji-sijine pelanggan ing saben titik tutul. Platform Data Pelanggan (CDP) cocog kanggo iki, lan mitra sing dipercaya kaya Myplanet bisa mbantu sampeyan nemtokake CDP sing paling cocog karo kabutuhan sampeyan lan mbantu sampeyan ngetrapake. Kanthi ngilangi silo data departemen, sampeyan bakal miwiti tampilan lengkap babagan pengalaman para pelanggan, wiwit pungkasan nganti pungkasan. Personalisasi saiki dagang crita pelanggan lini biasane, nanging kasunyatane ora gampang.

Sampeyan uga kudu ngupayakake data wektu nyata (RTD) aplikasi. Kanthi RTD, sampeyan bakal njamin pengalaman sing dioptimalake — njamin informasi produk sing anyar lan fungsi telusuran bisa sukses — nanging minangka bagean penting kanggo nggawe pendekatan personalisasi sing efektif. Tumindak pelanggan ing siji saluran kudu bisa nyebabake reaksi merek ing saluran apa wae, kalebu saluran sing ana, lan mung bisa ditindakake RTD.

Nggawa data industri tambahan bisa mbantu sampeyan njupuk pengalaman luwih suwe. Wawasan pemasaran babagan istilah telusuran bisa mbantu nemtokake ora mung tembung sing paling umum sing digunakake pelanggan kanggo nemokake produk sing dikarepake nanging uga istilah komplementer sing ana gandhengane karo produk, sing bakal migunani nalika sampeyan siyap ngatur pengalaman karo rekomendasi produk .

Lan pungkasane, penting kanggo memusat data produk sampeyan. Kanggo mesthekake pengalaman sing diduweni pelanggan kanthi online sing padha karo toko, ing app, nggunakake kios mandiri, ngomong karo Alexa, utawa faktor wujud liyane sing bisa uga interaksi karo para pamirsa, sampeyan kudu duwe saben titik tutul sing disambungake menyang pusat data pusat. Maneh, nalika sampeyan siyap nyusun lelungan pelanggan sing dipersonalisasi, data sing selaras bakal dadi balung pengalaman kasebut.

Gawe Modular

Nggunakake data kanthi efektif bakal mbantu nggawe pengalaman dadi apik, nanging supaya data bisa digunakake kanthi maksimal lan priksa manawa sampeyan menehi pengalaman kalah ing saben saluran, sampeyan kudu nimbang ngilangi pengalaman sampeyan. Arsitektur tanpa kepala (ngilangi pengalaman ngarep saka kerangka mburi) ora kanggo kabeh wong, nanging kanggo akeh kerangka modular minangka pilihan paling apik kanggo ngetrapake laju pangowahan teknologi.

Tanpa teknologi paling apik sing ngaktifake saben bagean pengalaman, bisa dadi angel kanggo njupuk pengalaman kasebut menyang level sabanjure kanthi orkestra. Kanggo nggoleki lelungan pelanggan saka interaksi obrolan sing nggawa merek sampeyan, menyang pengalaman online sing sinau babagan produk sampeyan, lan pungkasane tuku ing aplikasi iku angel banget yen sampeyan lagi ngoperasikake monolitik -pungkasi sing ora cocog karo wong liya. 

Komposisi dening Myplanet nawakake kerangka modular sing ngidini sampeyan ngoptimalake pengalaman e-commerce. Nggunakake pola e-niaga sing wis kabukten lan teknologi paling apik ing kelas, Composable nglengkapi sampeyan kanthi alat kanggo nggawe solusi omnichannel sejatine sing bisa memenuhi janji personalisasi: data sing gegandhengan kanthi lengkap kanggo mbantu sampeyan nemtokake konten sing dikarepake pelanggan; manajemen konten sing fleksibel supaya sampeyan bisa ngirim konten kasebut menyang segmen pamirsa sing bener; lan pondasi arsitektur modular kanggo tuwuh karo bisnis sampeyan, adaptasi karo peluang pasar anyar nalika muncul.

Monolit duwe papan, lan yen penawaran kasebut cocog banget karo kabutuhan sampeyan, sampeyan bakal bisa urip kanthi apik. Nanging nalika malang berkembang, angel banget kanggo ndeleng kepiye solusi monolitik bakal terus nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake merek, lan nawakake ing level paling dhuwur ing pasar. Kemampuan kanggo milih lan milih solusi sing diwenehake karo kerangka modular tegese nalika ana owah-owahan kanggo bisnis sampeyan - faktor formulir anyar sing pengin sampeyan akses, saluran anyar sing kudu dadi bagean - teknologi sing ndhukung bisnis sampeyan bisa ganti.

Coba waca munggah pasar ing 2-3 taun kepungkur. Pasar bisa menehi tambahan nilai nyata kanggo konsumen. Para pembeli bisa entuk kabeh sing dibutuhake ing sak panggonan, lan minangka bonus tambahan, bisa entuk nilai kasetyan utawa ngirit biaya pengiriman sekaligus. Ditambah maneh, padha mbukak kesempatan kaya rekomendasi produk komplementer sing bisa nambah pengalaman produk utawa luwih gampang nyandhang pengalaman blanja, kanthi nawakake luwih potensial tumrap konsumen. Manfaat bisnis kanggo teknologi iki didhasarake ing bathi konsumen lan nyambung langsung karo pendekatan personalisasi sing efektif - ana sebab pasar saiki bubar.

Nanging nyoba nggawa solusi pasar menyang platform sing wis ana bisa dadi tantangan. Teknologi anyar apa wae sing bakal ditindakake, nanging teknologi anyar ing ekosistem monolitik sing ana saiki bisa dadi mokal. Saben solusi duwe tenaga kerja lan wektu lan dhuwit. Fleksibilitas sing ditawakake modular, paling apik, tegese kabeh wektu lan tenaga kerja lan dhuwit ora bakal ilang nalika sampeyan kudu nyetel kanggo memenuhi panjaluk konsumen. 

Personalisasi durung bisa didhelikake nganti saiki, nanging bisa uga. Kita mung kudu luwih pinter babagan cara nggunakake teknologi sing bisa digunakake. Kita kudu nyiyapake dhasar sing kuwat kanggo panggunaan data amarga ndasari saben aspek personalisasi, lan kita kudu mesthekake arsitektur sing dipercaya kanggo ndhukung pendekatan personalisasi bisa nyengkuyung. Sing paling penting, kita kudu fokus ing strategi sing dipusatake karo pangguna. Strategi personalisasi apa wae sing nggawe bisnis luwih penting tinimbang kebutuhan pangguna bakal siyap lan gagal.

Nyuwun Demo Komposable

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.