Kesalahan Pengembangan Tema umum karo WordPress

Depositphotos 20821051 s

Panjaluk pangembangan WordPress terus saya tuwuh lan meh kabeh klien saiki duwe situs WordPress utawa blog WordPress sing wis ditempelake. Iki minangka langkah sing kuat - ora disenengi kabeh wong nanging akeh tema, plugin, lan akeh pangembang sing bisa dingerteni. Kemampuan kanggo ngowahi ngarsane web tanpa ngilangi platform lan miwiti maneh minangka kauntungan gedhe.

Yen sampeyan duwe situs WordPress sing sampeyan sengit, utawa sampeyan ora bisa dienggo kaya sing dikarepake - cukup golek sumber sing bisa ndandani. Pelaksanaan WordPress mung apik karo wong-wong sing nggawe tema lan plugin sampeyan.

Wis akeh panjaluk supaya kita kudu mbukak layanan lan subkontraktor sing ngowahi file photoshop dadi tema, utawa kita tuku tema saka layanan pihak katelu. Kita seneng banget karo Themeforest kanggo kualitas lan pilihan (iku tautan afiliasi). Intine, sampeyan ora kudu nyunting file tema kajaba sampeyan nggawe drastis karo tema kasebut. Kabeh konten - kaca, kiriman, lan kategori, kudu diowahi liwat administrasi tema sampeyan.

Yen duwe tema sing dikembangake utawa tuku, mula asring ditemokake masalah umum:

  • Kategori tinimbang Jinis Kirim Khusus - Kadhangkala situs kasebut duwe macem-macem bagean - kayata Berita, Rilis Pers, Dhaptar Produk, lsp. Sing cocog karo format gaya blog sing duwe kaca indeks, kaca kategori banjur siji kaca kanggo nampilake konten lengkap. Nanging, kita ngerti manawa akeh pangembang tema trabasan kategori pangembangan lan hardcode dadi sampeyan mung bisa nggunakake blog kanggo ngirim konten iki. Iki minangka implementasi sing elek lan ora njupuk kauntungan saka Jinis Kiriman Khusus WordPress. Kajaba iku, yen sampeyan ngatur maneh kategori - sampeyan bakal kecing amarga tema biasane hardcoded. Kita asring mlebu, ngembangake jinis kiriman kustom, banjur nggunakake plugin kanggo ngowahi kategori kiriman menyang jinis kiriman kustom.
  • Custom Fields tanpa Advanced Custom Fields Plugin - Aku kaget tenan yen Custom Custom Fields durung dituku nganggo WordPress lan digabung karo produk inti. Yen sampeyan duwe kiriman sing mbutuhake informasi tambahan - kayata video, alamat, peta, iframe, utawa sawetara detail liyane, ACF ngidini sampeyan program entri elemen kasebut kanthi dinamis menyang tema sampeyan lan nggawe dibutuhake, gagal, utawa opsional . ACF kudu ana lan kudu digunakake dudu Custom Fields amarga kontrol sing diwenehake ing tema sampeyan. Pengin video ditempelake ing kaca ngarep? Tambah kolom khusus sing mung ditampilake ing kothak meta ing editor kaca ngarep.
  • Struktur Tema - WordPress duwe editor tema dhasar sing kudu digunakake nalika klien ora menehi akses FTP / SFTP kanggo ngowahi file. Ora ana sing frustasi tinimbang tuku tema lan ora bisa ngowahi gaya, header, utawa footer amarga file kasebut pindhah menyang subfolder. Ninggalake file ing root folder tema! Kajaba sampeyan wis ngemot sawetara kerangka kerja liyane, ora perlu kabeh struktur folder kompleks. Ora kaya sampeyan bakal duwe atusan file ing folder tema sing ora bisa ditemokake.
  • Sidebars lan Widget - Ora duwe sidebars kanggo nyakup widget ing saindhenging tema sampeyan nggawe frustrasi… banjur kakehan sidebars lan widget sing kudu dadi pilihan sing gampang uga nggawe frustasi. Sidebar kudu diwatesi kanggo konten sing statis ing sawetara jinis kaca tema sampeyan nanging dianyari kanthi berkala. Bisa uga Call-To-Action ing sisih konten sampeyan. Utawa bisa uga iklan sing pengin ditampilake sawise konten. Nanging dudu sidebar lan widget mung kanggo nampilake nomer telpon, kayata.
  • Pilihan kanthi kode keras - Link sosial, gambar, video, lan kabeh elemen liyane kudu dibangun dadi pilihan tema sing bisa diganti kanthi gampang. Ora ana sing nambah ala amarga kudu mbukak file tema inti kanggo nambah link profil sosial ing 10 titik sing beda. Tambahake kaca pilihan (ACF duwe tambahan) lan lebokake kabeh setelan ing kana supaya wong-wong marketing bisa kanthi gampang nambah utawa ngganti nalika nggawe tema lan tema.
  • Dhaptar Link yaiku Menu - WordPress biyen duwe bagean tautan lan pungkasane ora bisa ditrapake amarga menu minangka cara sing sampurna kanggo ngetrapake dhaptar link menyang sumber internal utawa eksternal. Kita asring ndeleng siji menu sing diprogram dadi pirang-pirang lokasi ing sawijining situs, utawa ndeleng dhaptar sing ditampilake ing widget sidebar. Yen dhaptar minangka lokasi permanen lan horisontal, vertikal, utawa hierarkis… saiki wayahe menu.
  • Indeks lawan Kaca ngarep - Kaca indeks kudu dicawisake kanggo blog lan menehi dhaptar kiriman sing sampeyan produksi. Yen sampeyan pengin duwe kaca ngarep khusus sing dudu kiriman blog, sampeyan kudu nggabungake a File template Kaca Depan menyang tema sampeyan. Setelan Administratif> Maca ing WordPress ngidini sampeyan nyetel kaca sing pengin dadi kaca ngarep lan kaca sing pengin dadi kaca blog ... gunakake!
  • responsif - Saben tema kudu responsif kanggo macem-macem dhuwur lan jembar plethora viewports wong nggunakake piranti seluler, tablet, laptop, lan tampilan gedhe. Yen tema sampeyan ora responsif, sampeyan bakal nglarani ati kanthi ora menehi pengalaman sing cocog karo piranti sing digunakake. Lan sampeyan bisa uga nyengsarakke dhewe kanthi ora entuk lalu lintas telusuran seluler menyang situs sampeyan.

Praktik gedhe liyane sing saiki kita tingali yaiku pangembang tema lan adol tema uga kalebu file impor WordPress supaya sampeyan bisa nggawe situs kasebut bisa digunakake kaya sing katon nalika sampeyan tuku - banjur sampeyan mung bisa mlebu lan ngedit konten . Tuku lan nginstal tema - banjur pratinjau kaca kosong tanpa unsur lan fitur sing hebat sing ditampilake desain tema dadi saya parah. Kurva sinau beda karo tema rumit lan pangembang asring ngetrapake fitur kanthi beda. Dokumentasi lan konten wiwitan minangka cara sing apik kanggo mbantu pelanggan metu.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.