Strategi Ngomentari: Apa lan Aja Nggawe

Nalika pisanan miwiti blogging, aku bisa uga ndeleng lan nambah komentar menyang 10 postingan ing situs liyane kanggo saben postingan sing dakkirim ing situsku dhewe. Obrolan ing blog nalika semana pancen apik… bisa nganti pirang-pirang kaca. Ngomentari minangka cara sing apik kanggo nggawe blog sampeyan katon dening panguwasa (isih ana) lan ngasilake lalu lintas menyang situs sampeyan dhewe.

Iku mung pendapatku, nanging aku yakin manawa Facebook mateni komentar blog kanggo sebagian besar. Ora duwe diskusi sing jejer karo postingan blog, nanging nuduhake kiriman ing Facebook lan ngobrol ing kana. Aku malah mikir bakal mindhah sistem komentar menyang Facebook, nanging aku ora bisa mindhahake kegiyatan liyane kebon tembok.

Akibate, komentar ora kaya biyen. Komentar rada langka ing umume blog lan umume dilecehake dening spammer komentar. Dadi pitakonan kudu takon, "Apa kita isih kudu nggabungake strategi komentar ing blog?".

Ya… nanging iki carane strategi komentarku diganti:

  • Nalika aku ora setuju utawa duwe perkara sing penting kanggo nambah obrolan, mesthi wae komentar babagan kiriman penulis banjur arahake wong-wong saka jaringan sosial ing kana kanggo nyoba lan ngrangsang obrolan kasebut.
  • Aku isih yakin manawa menehi komentar ing situs sing dakkarepake nggawe sesambetan minangka sebab sing pantes. Nalika aku ora mesthi entuk wangsulan, bola-bali nambahake nilai kanggo pacelathon pungkasane entuk perhatian saka penulis. Kanthi tembung liyane, dheweke ngerti sapa sejatine aku.
  • I aja nerbitake URL ing komentar sing dakkirim. Umume paket komentar menehi jeneng bali menyang situs, blog, utawa profil sing ana link menyang situs sampeyan. Spammers komentar meh mesthi nyurung tautan ing konten kasebut. Aku biasane nglaporake minangka spammer (menyang Akismet), dhaptar ireng (ing Disqus) lan mbusak komentar spam.
  • Aku saiki ora nggolek 10 situs, nanging aku isih menehi komentar sawetara postingan saben minggu. Umume, komentar kasebut digawe ing blog sing aku kanca, ngarep-arep bisa kekancan, utawa ngajeni blogger. Kaping pirang-pirang, blog anyar.
  • Aku tansah nyoba menehi komentar babagan kiriman sing nyebutake aku utawa isi kita.

Saka sudut pandang SEO, apa komentar bisa mbantu? Aku percaya komentar ing blogku dhewe kanggo nambah konten, indeksasi lan peringkat postingan kasebut. Aku ora percaya manawa ana kiriman sing paling akeh isi kanthi apik. Apa komentar sampeyan ing blog liyane mbantu SEO sampeyan? Ora mungkin… umume sistem komentar digunakake nofollow utawa mblokir tautan sing diterbitake. Aku ora ngarep-arep entuk manfaat SEO saka stategi komentarku.

11 Komentar

  1. 1
    • 2

      Ana plugin sing nyelarasake komentar WP lan Facebook. Aku dhewe ora seneng meksa nindakake perkara obrolan menyang Facebook kabeh. Aku wis mikir babagan komentar tab ing siji tab ing Disqus lan liyane ing Facebook… nanging banjur Google+ sabanjure, ora yakin kapan pungkasane bakal rampung.

  2. 3

    Doug, apa sampeyan ngerti yen ngirim komentar lan nggawe dialog mbantu nambah wong sing bali menyang situs sampeyan. Aku penasaran yen sawetara blog / podcast favoritku, sing populer banget, yen luwih becik nggawe debat, amarga akeh lalu lintas. Aku yakin kudu dipikirake kanthi apik lan bisa uga mbutuhake wektu, nanging intine yaiku kanggo narik perhatian lan nggawe minat ing antarane para pamirsa. 🙂

    - Ryan

    • 4

      Pancen angel, @brazilianlifestyle: disqus! Aku biyen ndeleng luwih akeh dialog lan obrolan ing komentar tinimbang saiki. Mungkin amarga blogging wis umum banget. Aku mikir yen obrolan kasebut kedadeyan luwih akeh ing Facebook lan Google+ tinimbang ing situs kasebut.

      • 5

        HI Doug,

        Yen, ngelingi, kahanan utamane kanggo situs kasebut, mula dakkira sampeyan bisa uga bener. Akeh blogging & komentar sing tundhuk karo topik sing saiki ditindakake lan keterlibatan para pamirsa ing situs kasebut. Yen kita nganggep manawa ana wong nyoba ngupayakake link bali kanthi cara cepet, mesthine menehi komentar babagan panganan. Nanging, aku yakin manawa kita kudu fokus ing panggon liya, yen dadi papan sing penting. White-Hat SEO isih dadi raja, yen sampeyan ana ing game iki kanggo apa wae sing ana gandhengane karo umur dawa. Amarga ora ana medium sing bakal nggawe sampeyan kekaisaran!

        • 6
          • 7

            Spamming dakkira gumantung karo apa sing sampeyan lakoni.

            Conto:

            Yen sampeyan ngakoni komentar komentar komentator lan uga sawetara crita cekak utawa anekdot, lan sampeyan dudu poster asline, mula bakal ana pedhang kamulyan bermata loro ing kene. Sampeyan ora mung nggawe lalu lintas kanggo poster utawa blogger, pamilik situs lsp, nanging sampeyan kanthi kolektif narik kawigaten supaya bisa klik!

            Aku nemokake ide iki liwat sumber, lan aku isih durung nyoba nganti esuk iki. Jujur wae, sejatine ora mbebayani yen tanggepan sampeyan apik banget lan ora ngormati para komentator lan postingan blog; jus link kanggo kabeh wong.

            Mesthi wae bisa ngalahake njawab pitakon sing ora jelas ing yahoo lan nyoba nggawe link bali kanggo link bali. Semono uga blogging saya akeh, saya bisa nulis kanthi gampang lan ngetik kanthi luwih cepet tanpa gaweyan sing luwih sithik :). Aku bakal nyoba lan miwiti ngrembug wiwit saiki! 🙂

          • 8

            Jujur, saiki aku luwih seneng wong ngakoni artikel kita kanthi nuduhake - iku minangka pujian utama nalika nulis konten kita. Kita seneng komentar kanggo menehi warna tambahan kanggo pacelathon, nanging mung cathetan sing nyebutake “artikel hebat” ora bakal menehi hasil maneh kanggo aku. 🙂

          • 9

            Douglas sampeyan pancen bener, nuduhake artikel, pancen media paling apik! Ngandika, aku bakal seneng, yen ora apa-apa karo sampeyan, gunakake situs sampeyan minangka referensi kiriman blog mbesuk! Sampeyan pancen wis nyoba akeh ing blog sampeyan, amarga sampeyan enggal bales!

            Sing lucu banget, diskusi iki kadang bisa dadi postingan blog amarga daging sing ana ing njero ati.

  3. 10
  4. 11

    Aku ora seneng meksa nindakake perkara obrolan menyang Facebook kabeh. Aku wis mikir babagan komentar tab ing siji tab ing Disqus lan liyane ing Facebook… nanging banjur Google+ sabanjure, ora yakin kapan pungkasane bakal rampung.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.