Ora apa-apa kanggo Nolak Komentar Negatif

NegativeNalika aku ngomong, kaya saiki, menyang pamirsa para pelaku bisnis sing kepengin blogging, iki minangka pratelan sing asring nggawe bolam ing sirahe.

Nggih Sampeyan bisa moderat komentar. Nggih Ora apa-apa kanggo nolak komentar negatif. Aku nyaranake kanggo kabeh bisnis supaya komentar moderat. Aku uga nyengkuyung bisnis sing padha, kanggo nganalisa kesempatan lan risiko sing ana gandhengane karo komentar negatif. Yen kritik konstruktif sing bisa ditindakake utawa wis dirampungake karo perusahaan sampeyan, mbukak kesempatan sing apik kanggo sampeyan nuduhake transparansi lan mbuktekake manawa sampeyan ora mung ngrungokake, nanging uga nindakake kritik pengunjung.

Pancen ironis yen kita kabeh njlentrehake ngandhani babagan terbuka lan transparan sing dikarepake para pengusaha lan perusahaan ... nanging nalika ana ing posisi sing transparan, kita asring mikir kaping pindho. Aku yakin ana skala komentar lan konten sing digawe pangguna sing kudu diawasi lan dianalisis kanthi teliti:

  1. Tegese Komentar

    Sawetara pengunjung pancen ora sopan, sindiran, sinis lan / utawa ngremehake. Aku ngajak bisnis sampeyan supaya langsung nanggapi wong-wong kasebut supaya bisa ngatasi kahanan kasebut lan menehi ngerti manawa sampeyan ora bakal ngidini konten kaya ngono ing situs sampeyan. Aku ora mikir manawa ana wong sing nyalahake bisnis amarga nolak komentar sing duweni potensi gawe piala bisnise. Iki dudu babagan transparansi, nanging nglindhungi bisnis sampeyan supaya karyawan bisa tetep urip.

    Ngandika, aja nolak komentar lan terusake kaya ora ana kedadeyan. Yen wong duwe keberanian kanggo ngina sampeyan ing situs web sampeyan dhewe, dheweke uga bakal duwe rasa wani kanggo ngina sampeyan ing situs web. Kesempatan kanggo bisnis yaiku ngobrol karo wong sing 'adoh saka wates'. Sanajan sampeyan ora bisa mbenerake kahanan kasebut, nglakoni sing paling apik kanggo nyegah iku demi kepentingan sampeyan.

  2. Komentar Kritikal

    Sawetara pengunjung bakal ngritik babagan pendapat, produk utawa layanan sampeyan. Iki minangka wilayah abu-abu ing endi sampeyan bisa milih nolak komentar lan menehi ngerti, utawa luwih apik - sampeyan bisa ngatasi kritik kasebut ing publik lan katon kaya pahlawan. Sampeyan uga bisa ngidini komentar lenggah… kaping pirang-pirang masarakat rumangsa seneng yen dheweke melu lan terus. Liyane wektu, sampeyan bakal gumun karo jumlah pamaca sing bakal mbela sampeyan!

    Yen kritik sing terkenal, bisa uga sampeyan bisa ngobrol karo wong sing kaya ngene ...

    Doug, aku nampa komentar sampeyan ing antrean moderatku lan saranane pancen gedhe. Aku luwih seneng ora nuduhake iki ing situs - muga-muga sampeyan ngerti - nanging pendapat sampeyan akeh tegese kanggo kita lan pengin njaluk sampeyan dadi dewan penasihat pelanggan. Apa iki bakal dadi minat sampeyan?

    Ana hadiah lan akibat kanggo ndhelikake negativitas. Sanajan sampeyan mikir yen ngisolasi blog saka negativitas, sampeyan bakal ora duwe kapercayan karo pamaca - luwih-luwih yen ngerti yen sampeyan terus-terusan ngindhari negativitas kasebut. Aku nganggep keseimbangan sing ati-ati, nanging sampeyan bakal bisa menang nalika sampeyan bisa ngatasi masalah kasebut, utawa kanthi jujur ​​nerangake dalan sampeyan.

  3. Komentar Positif

    Komentar positif bakal dadi mayoritas komentar sampeyan…. dipercaya kula! Pancen apik banget yen ana wong sing seneng banget ing web. Ing 'dina enom' ing web, istilah sing digunakake kanggo nulis email elek menyang wong liya diarani 'nyala-nyala'. Aku durung nate krungu babagan wong sing 'diobong' nanging aku yakin isih kedadeyan.

    Masalah karo 'nyala-nyala' yaiku nesu-nesu lan negativitas sampeyan duwe papan permanen. Internet kayane ora lali ... ana wong, ing endi wae bakal bisa menehi komentar kotor sampeyan. Aku yakin aku wis menehi komentar negatif ing njaba, nanging dina iki aku luwih cocog karo njaga reputasi sing sehat online. Aku percaya umume wong (waras) ngerti reputasi online saiki lan bakal ngupayakake supaya bisa dilindhungi.

    Kasus kasebut yaiku John Chow ngumumake babagan maniacal, sanajan cethek, plot blogger kanggo nggunakake komentar kanggo bisnis kanthi jujur. John nindakake tugas banget kanggo nyelidiki lan mbuktekake ora jujur ​​saka blogger sing dimaksud. Jeneng John saka jabatane sampurna… blogger iki ngrusak reputasine dhewe. John nembe lapor!

Secara pribadi, aku nemoni para blogger sing menehi komentar babagan sawetara kirimanku. Reaksine apik tenan, umume wong ora nggatekake kritikku mau ... dheweke nanggepi njijiki tumrap negatipitas 'flamer' kasebut. Ing sisih liyane koin, aku duwe blogger (sing wis kondhang) sing menehi utang marang aku kanggo produk sing dikembangake kanggo dheweke. Dheweke uga nyingkiri agensi koleksi sing dakparingake.

Aku ora bakal 'metu' dheweke ing blogku sanajan nggodha banget. Aku mung percaya manawa wong bakal nganggep aku minangka wong kasar. Aku yakin dheweke bakal entuk apa sing bakal kedadeyan. Blogosfer cenderung dadi jaringan sing erat saka kanca lan kolega sing saling nyenengake. Para 'sengit' kayane ana ing pinggir, lan 'flamers' ana ing mburine.

Aja mikir babagan negativitas ing web… risiko sing ana gandhengane karo transparan sampeyan luwih gedhe tinimbang manpaat jaringan lan panguwasa bangunan lan reputasi. Lan aja lali yen ora menehi komentar negatif.

9 Komentar

  1. 1

    Pos sing apik, Doug. Iki mesthine minangka wilayah abu-abu sing akeh wong ora ngerti. Tujuane umume, mesthine kudu cerdas (luwih gampang tinimbang rampung, aku ngerti). Mung amarga sampeyan * bisa * komentar moderat lan ngindhari komentar negatif ora ateges sampeyan kudu liar lan nyoba nampilake gambar babagan organisasi, produk utawa merek sampeyan sing kebangeten banget.

    Nyatane, ngatasi komentar kritis bisa dadi luwih kuat tinimbang mung nuduhake komentar sing apik. Luwih nyata lan nuduhake kekuwatan lan keprigelan.

  2. 2

    Doug

    Aku ora yakin mblokir jinis # 2, komentar kritis minangka ide sing apik. Utamane kanthi ujar manawa sampeyan ora pengin "nuduhake menyang situs - muga-muga sampeyan ngerti."

    Terus terang, ora aku ora ngerti.

    Lan undhangan gabung menyang Dewan Penasihat Pelanggan - apa kuwi? Istilah sementara sing ora ana artine? Apa sing paling bisa dadi email saben wulan sing takon? Utawa apa Dewan nyata sing ana sing kualifikasi minangka asil saka komentar negatif? Aku curiga manawa akeh sing bakal percaya yen 'pilihan' kaya ngono iku mung cara kanggo mbusak komentar lan bisa rampung.

    Yen organisasi bakal mbusak komentar kritis sing jujur ​​lan ditulis kanthi apik lan ora "kejiret", mula komentar kasebut bakal tetep ana. Yen ora, sensor defacto ing jaman transparan iki.

    • 3

      Hei Jonathan, aku mikir kita padha karo siji liyane, bisa uga aku ora cukup nerangake dhewe. Aku mesthi ngomong babagan blog bisnis lan ora blog umum. Ing blog perusahaan, aku yakin saben komentar kritis kudu dievaluasi kanthi bener kanggo mutusake apa ana mupangat kanggo nerbitake komentar kasebut.

      Komentar kayata, "Aku seneng karo aplikasi sampeyan, nanging apa sampeyan ngerti manawa bisa ngliwati proses sandhi kanthi nindakake x, y lan z?". Iki minangka komentar sing migunani, lan migunani, nanging meh ora sampeyan pengin ngirim kanggo masarakat amarga nggawe bisnis dadi resiko.

      Dewan penasihat pelanggan biasane klompok pelanggan 'dipercaya' sing sampeyan ajak ajeg kanggo ngevaluasi produk lan layanan kanggo menehi saran. Yen sampeyan duwe wong sing kritis kanggo perusahaan lan menehi pesen konstruktif ing situs sampeyan, sampeyan bisa uga kudu ngrekrut ing kapasitas kasebut.

      Apa sampeyan ngirim komentar utawa ora - sampeyan setuju karo sampeyan, luwih asring ora, nerbitake kritik negatif BISA bisa dibayari ing jangka panjang yen bisnis sampeyan duwe kapercayan kanggo ngrampungake masalah kasebut.

      Matur nuwun kanggo nambah obrolan iki!

      • 4

        Hai Douglas

        Aku ora bisa ujar manawa aku ora setuju karo sampeyan, utamane menehi conto, nanging aku ora percaya (dudu argumen sampeyan) babagan perusahaan sing katon seneng banget nempatake wong ing sawetara jinis nasihat minangka sarana kanggo ngusir dheweke . Aku wis melu politik lan ndeleng akeh mentalitas sing overcontrol-pesen dadi nguciwani.

        Yen wis dikandhani, komentar sing nyeselake kudu nerangake panjelasan. "Produk sampeyan nyedhot" ora bisa digunakake.

  3. 5

    Aku mikir sampeyan entuk masalah utama "tenang" ing blogging. Perkara sing padha kanggo moderat apa sing diomongake karyawan ing blog perusahaan.

    Aku mikir ana rong jinis "transparansi" sing kedadeyan amarga blog perusahaan aktif:
    1. Obrolan asli karo pelanggan.
    2. PR sing dipersonalisasi nalika nggawe kesalahan.

    Sing pertama mupangate mupangat nyata saka munggah blogging. Luwih gampang entuk umpan balik langsung saka pangguna, mungkin amarga wong rumangsa luwih nyaman nulis ing blog sing bisa uga ora kepenak dikandhani ing telpon utawa ing mekanisme umpan balik sampeyan dhewe. Lan yen sampeyan bisa langsung nanggapi komentar utawa ing blog sampeyan dhewe, kabeh bakal menang.

    Kapindho yaiku sing katon salah kaprigelan amarga transparan sing nyata. Yen sampeyan ngakoni "hei, kita pancen nggawe kesalahan nalika mbebasake produk pungkasan" sawise kabeh wong wis nuduh sampeyan nggawe kesalahan, kepiye pancen transparan? Keuntungan utamane yaiku supaya wong bakal luwih gampang amarga sampeyan wong sing nulis blog, dudu departemen PR tanpa wajah. "Kita nggawe kesalahan. Kita mung manungsa. Kita ora jahat. Kita nyoba. Mbesuk bisa luwih apik maneh. ”

    • 6

      Iki minangka titik sing apik banget! Kesempatan duwe blog perusahaan yaiku mimpin pacelathon lan ora nanggepi. Aku kerja karo siji vendor sing duwe 2 outage akhir-akhir iki lan ora ana tembung apa-apa sing ana ing blog.

      Aku mandheg maca bloge. Jelas manawa dheweke ora pengin mbukak lan jujur ​​karo aku, dheweke pengin nyoba ndhelikake masalah kasebut. Wektu optimal kanggo dikirim yaiku sak outage ing supaya masarakat ngerti yen dheweke ana ing ndhuwur. Nanging, dheweke wis ngilangi kabeh kapercayan karo aku.

  4. 7

    Doug - Posisi sing apik lan apik. Aku percaya tenan manawa kejujuran, negativitas, tulus, lan liya-liyane wis bisa dadi salah sawijining topik eksplosif sabanjure kanggo individu lan perusahaan ing web.

    Adhedhasar pengalamanku dhewe, aku wis wiwit kerja bareng wong ing topik ngatur "reputasi online" utawa "merek pribadi" online, sing kalebu bagean saka kabeh fenomena iki. Manajemen reputasi ora anyar, nanging kita saiki wis suwe ora bisa ngontrol lan mesin telusuran tegese konten - apa sejatine utawa ora bener - sejatine bisa bertahan ing salawas-lawase. Algoritma Google, utamane, cenderung menehi popularitas, dudu kapercayan sing bisa nyebabake masalah kanggo sapa wae sing cukup umum kanggo narik perhatian lan komentar.

    Pesenku mesthi padha: ngontrol nasibe dhewe ing web. Gawe kapribadian digital dhewe, konten sampeyan dhewe. Lan - ing kiriman sampeyan ngidini wong TIDAK ngirim komentar sing sejatine dudu tegese kanthi tulus utawa asli - aku bakal ujar manawa pesen kita cocog banget.

    Thanks kanggo posting.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.