Kepiye Kayane Efek Tuku Tuku?

Kepriye Pengaruh Warna Tuku Tuku

Ilmu warna iku apik banget, miturut sandi. Desainer hebat - apa wae otomotif, dekorator omah, desainer grafis, utawa pangembang antarmuka panganggo uga ngerti kerumitan warna lan pentinge. Saka ing palet warna dipilih kanggo mesthekake yen menehi harmoni - kanggo warna nyata sing digunakake - duweni pengaruh sing signifikan marang prilaku pangguna.

Sinau luwih lengkap babagan Warna lan Palet Warna

Werna nambah pangenalan merek kanthi 80%, langsung menyang kapercayan konsumen. Mangkene carane warna pengaruh marang konsumen Amerika:

  • Kuning - optimis lan enom, asring digunakake kanggo narik kawigaten para pembeli jendhela.
  • Red - sregep, nyipta semangat, nambah denyut jantung, lan asring digunakake ing sales clearance.
  • Blue - nggawe sensasi kapercayan lan keamanan. Werna sing luwih peteng asring katon ing bank lan bisnis (kaya merekku).
  • Lampung - digandhengake karo bandha. Werna sing paling gampang diolah mripat mula digunakake ing toko kanggo santai.
  • Orange - agresif. Iki nggawe ajakan-ajakan sing kuwat kanggo langganan, tuku, utawa adol.
  • Pink - romantis lan feminin, digunakake kanggo produk pasar kanggo wanita lan bocah-bocah wadon enom.
  • Black - kuat lan ramping. Digunakake kanggo pasar produk mewah.
  • Purple - digunakake kanggo nyenengake lan tenang, asring katon ing produk kecantikan lan anti-penuaan.

Kanggo pengecer, blanja minangka seni sing mbujuki. Sanadyan ana akeh faktor sing pengaruhe babagan cara tuku konsumen. Nanging, akeh sing bisa diputusake kanthi isyarat visual, warna sing paling kuat lan paling ngyakinake. Nalika pemasaran produk anyar, penting banget yen konsumen milih tampilan lan warna visual ing ndhuwur faktor liyane kayata swara, mambu, lan tekstur.

Kepiye Warna Nggawe Pilihan lan Tuku pangguna?

Mangkene narik banget infographic saka KISSmetrics babagan warna lan pengaruhe ing keputusan tuku. Sawetara wawasan:

  • Pembeli Impuls - cenderung menehi reaksi biru, oranye, ireng, lan kraton. Sampeyan bisa ndeleng warna kasebut ing panganan cepat saji, mall outlet, lan sales clearance.
  • Pembeli Anggaran - luwih cenderung berinteraksi karo blues lan jati navy, sing katon ing bank-bank lan department store sing luwih gedhe.
  • Sing Tuku tradisional - kepincut karo warna pink, biru langit, lan warna mawar sing ditemokake ing toko sandhangan.

Siji cathetan penting ing infographic yaiku budaya sing beda kena pengaruh warna kanthi beda!

tuku warna lrg

6 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Temuan iki apik tenan ... Aku mikir arep adol spesial kanggo para pelanggan "kanthi anggaran". Lan saiki aku ngerti warna sing arep digunakake!

    Matur suwun wong! Salam kanggo Manning "Apik" (sampeyan ngerti, sing sejatine QB!) 😉

  3. 3

    Migunani banget Aku mung mikir babagan kasebut nalika nggawe sampul buku dina liyane. Matur nuwun kanggo nuduhake!

  4. 5
  5. 6

    Kirim Douglas sing apik, inforrafi sampeyan nyedhiyakake alat referensi sing apik. Aku seneng psikologi warna lan pengaruh ing marketing. Nalika nerangake panjelasan babagan warna, ora angel langsung ngelingi conto sing didhukung. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.