Cara Nggawe Kampanye kanthi Adeg Cuaca Kanthi Cepet Ora Katrampilan Coding

Kampanye Cuaca Pemasaran Cuaca Pemasaran

Sawise adol Jumuah Ireng, edan blanja Natal, lan adol pasca Natal, kita lagi mangsuli mangsa adol paling mboseni - adhem, abu-abu, udan lan salju. Wong-wong padha lungguh ing omah, tinimbang mlaku-mlaku ing mall. 

A 2010 sinau dening ahli ekonomi, Kyle B. Murray, ngandhakake manawa cahya srengenge bisa nambah konsumsi lan kemungkinan nggunakake. Semono uga, yen mendhung lan adhem, kemungkinan ngentekake mbuwang sithik. Kajaba iku, ing pirang-pirang negara, restoran, bar, lan pusat perbelanjaan ditutup amarga larangan pemerintah. Kabeh, ramalan kasebut katon ora janjeni banget.

Kepiye sampeyan bisa nambah dodolan ing musim salju sing abu-abu lan mboseni ing musim 2021? Salah sawijining strategi sing apik yaiku, ing wayah cuaca sing kurang apik, motivasi para pamirsa supaya tuku kanthi pesen kontekstual sing dipersonalisasi. Ing mangsa adhem, musim salju, sampeyan bisa ngluncurake kampanye adhedhasar cuaca sing bakal menehi insentif marang para pelanggan supaya bisa motivasi supaya luwih akeh - apa wae saka kode kupon, pengiriman gratis, freebie menyang kertu hadiah utawa uga poin loyalitas ekstra sing dipikolehi sawise dilebokake pesenan Swara sampurna, nanging kepiye target mung pelanggan sing ramalan cuaca bisa memenuhi syarat tartamtu? 

Apa sing diarani Pemasaran Cuaca

Pemasaran cuaca (uga pemasaran adhedhasar cuaca utawa pemasaran sing dipicu cuaca) minangka otomatisasi pemasaran sing kuat sing nggunakake data cuaca wektu nyata kanggo memicu iklan lan nggawe pesen pemasaran adhedhasar cuaca lokal.

Kayane rumit lan butuh wektu kanggo ngluncurake kampanye adhedhasar cuaca, nanging Untunge SaaS, solusi API-pisanan bisa ngasilake solusi cepet-menyang-pasar lan anggaran murah kanggo bisnis cilik lan menengah. 

Kanggo mbantu bisnis musim salju iki, kita, ing Voucherify, wis nyiyapake kasus panggunaan lan tutorial kampanye pemasaran cuaca kode murah kanggo inspirasi. Kita wis fokus ing skenario sing bisa disiyapake sajrone sawetara dina supaya sampeyan isih nggunakake musim iki. Kita wis nggawe eksperimen lan nyiyapake kampanye kupon adhedhasar lan global adhedhasar global lan lokal, nggunakake sethithik tanpa kode, kanthi nggunakake limang platform API-pisanan. Persiyapan mung mbutuhake sawetara jam, kalebu langkah ideasi. Kita mung kudu menehi kode formulir pop-up sing nglumpukake email lan nuduhake geolokasi adhedhasar IP pangguna, nanging yen sampeyan duwe formulir sing ora ana ing platform CMS, sampeyan bisa uga ora mbukak langkah kasebut. 

Kanggo nyiyapake kampanye, sampeyan butuh platform ing ngisor iki: 

Kabeh alat kasebut wis kasedhiya uji coba gratis wiwit Januari 2020, dadi sampeyan bisa nyoba panyiapan iki sadurunge nindakake langganan.

Kita wis nggawe rong skenario kampanye- siji kanggo perusahaan lokal lan liyane kanggo bisnis global. Mangkene ringkesan ringkih babagan apa sing bisa sampeyan atur ing sawetara jam nggunakake alat sing wis kasebut sadurunge lan langkah-langkah apa sing kudu sampeyan tindakake kanggo nyiyapake:

Tuladha 1: Berlin Café - Kampanye Cuaca Lokal

Iki minangka kampanye promosi kanggo kafe ing Berlin. Ing wiwitan musim salju, pangguna entuk rong kode promosi liwat pesen teks sing mung bisa digunakake yen salju (kode pertama aktif yen suhu ing ndhuwur -15 ° C, liyane yen suhu ing -15 ° C). Kupon dipateni utawa aktif saben dina kanthi otomatis, adhedhasar ramalan cuaca ing Berlin sing saben dina dipriksa jam 7 esuk liwat otomatisasi Zapier. Kupon kasebut bisa ditebus mung sapisan kanggo saben pelanggan. 

Mangkene logika promosi:

  • Yen salju ing Berlin, aktifake kupon publik -20%. 
  • Yen salju lan suhu mudhun ngisor -15 ° C ing Berlin, aktifake kupon umum -50%. 
  • Yen ora salju, mateni loro tawaran kasebut. 

Iki minangka aliran sing bakal digunakake kampanye: 

Kampanye Pemicu Cuaca - Voucherify, Twilio, Aeris, Zapier

Iki minangka langkah-langkah sing kudu sampeyan tindakake kanggo nyiyapake: 

  1. Ngimpor basis pelanggan menyang Voucherify (priksa manawa profil pelanggan kalebu lokasi lan nomer telpon). 
  2. Mbangun segmen kanggo pelanggan saka Berlin. 
  3. Gawe rong kode mandiri kanggo -20% lan -50% kanthi pola kode sing disesuaikan. 
  4. Nuduhake kode karo pelanggan liwat SMS liwat integrasi Twilio. Tuladha pesen kaya mangkene:

tandha cuaca sms twitter

  • Bukak Zapier lan bangun sambungan karo AerisWeather. 
  • Ing aliran Zapier, takon AerisWeather kanggo mriksa cuaca ing Berlin saben dina jam 7 esuk. 
  • Siapke alur kerja Zapier ing ngisor iki: 
  • Yen kahanan cuaca kepenak, Zapier ngirim panjaluk POST menyang Voucherify supaya voucher bisa digunakake.
  • Yen kahanan cuaca durung bisa dipenuhi, Zapier ngirim panjaluk POST menyang Voucherify supaya bisa mateni voucher kasebut. 

Tuladha 2: Kampanye Cuaca Global Kanggo Toko Kopi Online - Ayo Dadi Salju

Skenario kampanye iki ditujokake kanggo perusahaan global sing pangguna nyebar ing macem-macem lokasi. Kanthi aliran iki, sampeyan bisa target pangguna saka macem-macem kutha lan negara adhedhasar kahanan cuaca lokal.

Mangkene logika promosi: 

  • Yen salju, pangguna bakal entuk kupon kanggo termos gratis, sing bisa ditebus yen pesenan luwih saka 50 $. 
  • Yen salju lan suhune kurang saka -15 ° C, pangguna bakal entuk kertu hadiah 40 $ sing ditrapake kanggo pesenan luwih saka 100 $.

Aturan kampanye:

  • Bisa ditebus sapisan kanggo saben pelanggan. 
  • Validitas kupon pitung dina sawise diterbitake.  
  • Validitas kertu hadiah sajrone kampanye (ing kasus kita, wiwit 01/09/2020 nganti 31/12/2020). 

Lelungan pangguna ing kampanye iki bakal katon kaya mangkene: 

Iklan (umpamane, Google utawa Iklan Facebook) ngarah menyang kaca kebangkrutan kanthi formulir kanggo diisi. Ing formulir kasebut, pengunjung kudu ngaktifake nuduhake lokasi lan ngetik alamat email kanggo melu kampanye adhedhasar cuaca.

Kampanye Pariwara Dipicu Salju

Yen pangguna, ing lokasi (sing disedhiyakake browser), nalika ngisi formulir, duwe kondisi cuaca sing ditemtokake ing kampanye, dheweke bakal entuk kupon utawa kertu hadiah. 

Kampanye Pemasaran Email Email sing Dipicu Salju

Kupon utawa kertu hadiah bakal dikirim menyang pangguna sing mumpuni liwat distribusi email Braze. Kupon / kertu hadiah bakal divalidasi miturut aturan kampanye (dening Voucherify), lan mung pelanggan sing pesenan memenuhi kriteria sing wis disetel bakal bisa nebus. 

Kepiye cara kerja saka sudut pandang teknis?

  1. Pangguna teka menyang landing page lan ngisi formulir kanggo nuduhake informasi email lan geolokasi liwat browser API
  2. Formulir ngirim data pelanggan liwat webhook menyang Zapier: 
  3. Zapier ngirim data menyang Segmen. 
  4. Segmen ngirim data menyang Braze lan Voucherify.
  5. Zapier takon karo AerisWeather babagan cuaca lokal kanggo pangguna, adhedhasar informasi geolokasi. Ana rong jalur sing bakal ditindakake Zapier: 

  • Yen salju lan suhu ngisor -15 ° C,
    • Zapier njaluk Voucherify kanggo nganyari pelanggan sing digawe karo metadata: isCold: true, isSnow: true.
    • Distribusi kertu hadiah kertu hadiah kanthi otomatis, dipicu nalika pelanggan mlebu babagan sing relevan. Segmen kasebut bakal nglumpukake pelanggan sing memenuhi rong syarat metadata yaikuCold: true AND isSnow: true.
  • Yen ing lokasi pangguna salju, lan suhu paling ndhuwur -15 ° C, mula: 
    • Zapier njaluk Voucherify kanggo nganyari pelanggan kanthi metadata: isCold: false, isSnow: true.
    • Distribusi kode diskon termos gratis otomatis, dipicu nalika pelanggan mlebu segmen sing relevan. Segmen kasebut bakal nglumpukake pelanggan sing memenuhi rong syarat metadata yaikuCold: false AND isSnow: true.

Mangkene ringkesan langkah-langkah sing kudu sampeyan lakoni kanggo nyiyapake kampanye iki: 

  1. Gawe metadata pelanggan ing Voucherify. 
  2. Mbangun segmen pelanggan ing Voucherify. 
  3. Siapke rong kampanye - kupon lan kertu hadiah sing unik ing Voucherify. 
  4. Siapake distribusi otomatis nganggo Braze nggunakake fitur Atribut Khusus. 
  5. Gawe kaca kebangkrutan kanthi formulir kanggo nglumpukake informasi pelanggan lan tombol kanggo ngaktifake nuduhake lokasi. (ing kene sampeyan bisa uga kudu pangembang kanggo mbantu sampeyan yen ora duwe formulir ing njaba kothak ing platform e-commerce / CMS).
  6. Setel integrasi Segmen kanggo nyekel data sing asale saka formulir lan transfer menyang Braze lan Voucherify.
  7. Bukak Zapier lan gawe Zap nganggo plug-in AerisWeather, Segmen, lan Voucherify.

Sampeyan bisa kanthi bebas ngatur aliran kanggo memenuhi target bisnis sing unik. Aliran ing ndhuwur adhedhasar validasi kahanan cuaca nalika pelanggan ngisi formulir ing kaca kebangkrutan. Sampeyan bisa ngganti aliran iki supaya kahanan cuaca dicenthang nalika sampeyan nebus insentif ing toko sampeyan. Ing kampanye semacam iki, kabeh pelanggan bakal nampa tawaran kasebut nanging mung bisa digunakake ing kahanan cuaca sing wis ditemtokake. Terserah sampeyan aliran sing cocog karo kabutuhan sing luwih apik. 

Kaloro promosi kasebut cukup gampang disiyapake lan nggunakake solusi API-first sing nawakake uji coba gratis. Sampeyan bisa nyiyapake dhewe, diluncurake sajrone pirang-pirang dina lan ndeleng asile, sadurunge nindakake langganan mbayar. Yen sampeyan pengin nyiyapake, sampeyan bisa maca pandhuan lengkap nganggo tangkapan layar lan pandhuan langkah demi langkah kanggo skenario kampanye ing Majalah Voucherify.io 200 OK.

Kaloro kampanye kasebut mung minangka salah sawijining panggunaan platform sing kasebut ing ndhuwur. Ana akeh promosi liyane sing ora bisa digunakake kanthi nggunakake platform kasebut lan / utawa API liyane. 

Babagan Voucherify.io

Voucherify minangka Sistem Manajemen Promosi pertama API kanggo Tim Digital sing nguatake tim pemasaran kanggo ngluncurake kupon kontekstual, rujukan, diskon, hadiah, lan kesetiaan kanthi luwih cepet.

Miwiti Voucherify

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.