PHP: Kerangka Buku lan MVC sing apik kanggo PHP

Wong-wong sing liwat ing Publikasi Paket duwe kiriman anyar sing nyengkuyung pangembang / blogger PHP supaya maca buku lan blog anyar babagan iki. Aku seneng banget karo kesempatan kaya mangkene - sing ora njaluk postingan sing positif utawa negatif, mung review sing sejatine kanggo buku sing diwenehake (tanpa biaya).

1847191746Buku sing dak tampa yaiku CodeIgniter kanggo Pangembangan Aplikasi Rapid PHP, ditulis dening David Upton.

Buku favorit ing PHP / MySQL isih ana PHP lan Pengembangan Web MySQL. Iku PHP 101 lan MySQL 101 kabeh dibungkus ing buku sing apik lan lengkap kanthi conto conto kode. CodeIgniter minangka pujian sing sampurna, bisa uga pandhuan PHP 201. Sampeyan butuh kabeh kode keras PHP sing ketat lan nyedhiyakake kerangka kerja kanggo ngembangake kode kanthi luwih cepet lan kanthi praktik paling apik a MVC sistem.

miturut Wikipedia:

Model-view-controller (MVC) minangka pola arsitektur sing digunakake ing teknik perangkat lunak. Ing aplikasi komputer rumit sing nyedhiyakake data akeh kanggo pangguna, pangembang asring pengin misahake data (model) lan antarmuka panganggo (tampilan), saengga pangowahan antarmuka pangguna ora bakal mengaruhi penanganan data, lan data kasebut bisa diatur maneh tanpa ngganti antarmuka panganggo. Model-view-controller ngatasi masalah iki kanthi mbatalake akses data lan logika bisnis saka presentasi data lan interaksi pangguna, kanthi ngenalake komponen tengah: kontroler.

Kejaba ditulis kanthi apik karo conto-conto nyata, salah sawijining perkara sing paling disenengi karo buku iki yaiku nerangake apa sing ora sejatine. CodeIgniter minangka kerangka kerja open-source sing digawe ing omah. Kayane, sawetara watesan ngakoni. Buku kasebut rinci. Sawetara watesan sing ditemokake yaiku kekurangan komponen aksesibilitas ing tampilan komponen antarmuka panganggo kayata jangkar, tabel lan formulir lan referensi kanggo API XML REST lawas lan Layanan Web. Nanging, aku yakin opsi kasebut bisa uga ditambahake kanthi gampang ing versi mbesuk - kita bakal weruh!

Bagean CodeIgniter sing paling lengkap, miturut pendapatku, yaiku perpustakaan basis data. Aku nemokake nulis koneksi lan pitakon MySQL sing mbuwang wektu lan akeh tenaga. Aku pengin langsung golek menyang CodeIgniter kanggo nggunakake kerangka pangkalan data, aku yakin bakal ngirit wektu saya akeh - utamane kanggo nulis / nulis maneh pitakon! Ana uga sawetara tambahan sing apik kanggo manipulasi Ajax, JChart lan Image.

Yen kayane kaya aku mbahas CodeIgniter luwih saka buku, loro-lorone pancen sejajar. Buku iki minangka cara sing sampurna kanggo sinau teknik pangembangan canggih, ora mung nggunakake CodeIgniter. Aku nyaranake buku iki. Buku kasebut nyathet "Nambah produktivitas kode PHP kanthi kerangka open-source MVC CodeIgniter gratis!". Iki jujur!

Yen sampeyan seneng karo CodeIgniter, priksa manawa bakal nonton Video Pambuka.

2 Komentar

  1. 1

    Tujuane kerangka kerja yaiku supaya proses nulis aplikasi adhedhasar web luwih sederhana.

    Aplikasi sing dirancang ing sacedhake MVC luwih gampang dikelola amarga dipérang dadi tingkatan, sing ngidini pangembangan independen. Iki nyengkuyung panggunaan kode kanthi nggunakake model, sing bisa digunakake maneh sajrone aplikasi kasebut.

  2. 2

    Tujuane kerangka kerja yaiku supaya proses nulis aplikasi adhedhasar web luwih sederhana.

    Aplikasi sing dirancang ing sacedhake MVC luwih gampang dikelola amarga dipérang dadi tingkatan, sing ngidini pangembangan independen. Iki nyengkuyung panggunaan kode kanthi nggunakake model, sing bisa digunakake maneh sajrone aplikasi kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.