Survei CMO - Agustus 2013

survey cmo

Kepala petugas pemasaran (CMO) saya akeh ngalokasikan sumber daya menyang media sosial, nanging nomer sing nguwatirake ora weruh investasi nyata ing investasi iki, ujare Survei CMO.

Mung 15 persen saka 410 CMO sing survey karo profesor Christine Moorman of Sekolah Bisnis Fuqua Universitas Duke ujar manawa wis mbuktekake pengaruh kuantitatif ing pangeluaran pemasaran media sosial. 36 persen liyane nanggapi yen dheweke duwe pengaruh kualitatif, nanging dudu pengaruh kuantitatif.

Meh setengah CMO sing disurvei (49 persen) durung bisa nunjukake manawa kegiyatan media sosial perusahaan kasebut nggawe bedane. Senadyan mangkono, para pemasar dijangka nambah pangeluaran ing media sosial saka 6.6 persen dadi 15.8 persen sajrone limang taun ngarep.

Nuduhake pengaruh belanja pemasaran umume dadi masalah sing luwih umum kanggo perusahaan, miturut CMO sing disurvei. Mung sepertiga pemasar paling dhuwur sing disurvei nglaporake perusahaan sing bisa nduduhake pengaruh kuantitatif saka belanja ing pemasaran. Mula ora nggumunake, miturut Moorman, 66 persen CMO nglaporake manawa ngalami tekanan luwih akeh kanggo mbuktekake nilai pemasaran saka CEO lan dewan. Saka jumlah kasebut, rong pertiga nglaporake manawa tekanan iki saya tambah.

"Kepemimpinan pemasaran nuntut supaya CMO nawakake bukti sing kuat manawa investasi pemasaran strategis mbayari perusahaane ing jangka pendek lan jangka panjang. CMO mung bakal entuk 'kursi ing meja' yen bisa nduduhake efek saka belanja pemasaran, "ujare Moorman, direktur The CMO Survey.

Marketing Analytics, versi data amba pemasaran, saiki 5.5 persen anggaran pemasaran lan dikarepake bakal nambah dadi 8.7 persen sajrone telung taun ngarep. Panggunaan data gedhe iki tetep dadi tantangan, amarga persentase proyek sing dilapurake nggunakake pemasaran sing kasedhiya utawa sing dijaluk Analytics wis mudhun saka 35 persen setahun kepungkur dadi 29 persen saiki.

Iki cocog karo panemuan yen CMO nglaporake mung kontribusi pemasaran "rata-rata" Analytics kanggo kinerja perusahaan (3.5 ing skala 7-titik ing endi 1 "ora kabeh" lan 7 "banget"). Nomer iki wis mudhun saka pangukuran kaping pisanan setahun kepungkur nalika ana 3.9.

Pemasar uga nambah gaweyan nglumpukake data babagan prilaku pelanggan online. Udakara 60 persen sing nglumpukake data prilaku pelanggan online kanggo tujuan nargetake, lan 88.5 persen dikarepake bisa nindakake iki suwe-suwe.

Sanajan rame babagan pengawasan ing sektor publik lan swasta, privasi katon ora kuwatir para pemasar. Sèket persen responden duwe keprihatinan sing kurang, dene mung 3.5 persen mangsuli "kuwatir banget" babagan privasi.

Pemasar kudu menehi tawaran sing jujur ​​karo para pelanggan babagan masalah privasi –pelanggan kudu ngerti yen dheweke diamati, setuju karo pengamatan kasebut, lan entuk luwih akeh rega saka para pemasar, ujare Moorman.

CMO nglaporake tingkat optimisme paling dhuwur kanggo ekonomi AS umume ing patang taun. Ing skala 0-100, kanthi 0 paling optimis, skor CMO mlebu 65.7, yaiku meh 20 poin mundhak saka ukuran sing padha ing Agustus 2009, cedhak titik resesi sing endhek. Meh 50 persen pemasar paling dhuwur mangsuli manawa "luwih optimis" babagan ekonomi AS umume dibandhingake kuartal pungkasan. Ing taun 2009, para optimis teka mung 14.9 persen.

Temuan utama liyane yaiku

  • Wutah ing anggaran pemasaran yaiku samesthine bakal nambah 4.3 persen sajrone 12 wulan sabanjure. CMO nglaporake manawa pangowahan belanja bakal nambah 9.1 persen rong taun kepungkur, nuduhake yen level belanja iki pindhah kanthi cara kontriklik kanggo ekonomi umume.
  • Owahi pangeluaran pemasaran digital uga leveled nganti 10.1 persen (telung taun kepungkur, angka iki 13.6 persen).
  • Selawe patang puluh persen responden nyathet Eropa Kulon minangka pasar pertumbuhan penghasilan internasional paling dhuwur, banjur China lan Kanada (saben 18 persen).

Diadegake ing wulan Agustus 2008, Survei CMO nglumpukake lan nyebarake pendapat para pemasar utama ing Amerika Serikat kaping pindho saben taun. Sinau luwih lengkap ing Survei CMO.

5 Komentar

  1. 1

    Ayo miwiti melu upaya media sosial luwih akeh. Mangkene carane saiki akeh wong sing nemokake sampeyan. Yen sampeyan ora nggunakake, sampeyan bakal ilang kabeh calon wong sing bisa ndeleng sampeyan.

  2. 5

    Informasi apik Doug, matur nuwun kanggo nuduhake. Aku ngerti iki topik sing aku pikirake ing pirang-pirang kesempatan .... lan bakal terus. Kanggo aku, ana rong kunci sing penting lan penting kanggo dadi CMO / pemasar sing apik:

    1) Nggawe hubungan sing apik ing tim internal sampeyan, nanging uga hubungan eksternal. Aku nganggep manajemen relasional dadi penting kanggo sukses.
    2) Mbuktekake apa sing ana ing puding sampeyan. Kasedhiya data sing bisa mbuktekake ana sing bisa digunakake utawa ora bisa digunakake kanthi prediksi. Duwe kemampuan kanggo pivot nalika ana sing ora bisa digunakake, ditampilake (yen ora luwih akeh) babagan kemampuan para pemasar supaya bisa sukses nalika sampeyan takon.

    Kepiye perasaan sampeyan babagan loro poin kasebut?

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.