3 Lapuran Saben B2B CMO Kudu Slamet lan Mekar ing taun 2020

Laporan Marketing

Amarga ekonomi sing nyedhaki resesi lan anggaran perusahaan dipotong, kasunyatane kanggo para pemasar B2B taun iki yaiku yen saben dolar sing dibuwang bakal ditakokake, diteliti, lan kudu diikat langsung karo penghasilan. Pemimpin pemasaran kudu fokus ing laser kanggo ngowahi anggaran menyang taktik lan program sing selaras karo kasunyatan anyar para pembeli lan kerja sama karo sales kanggo nggayuh target penghasilan ing taun iki.  

Nanging kepiye CMO ngerti manawa dheweke nandur modal ing program lan taktik sing bener yen ora duwe sumber data lan analytics sing bisa dipercaya? Kepiye carane nggawe percoyo pemangku kepentingan bisnis utama lan tim eksekutif manawa pemasaran dudu belanja sing wicaksana nanging investasi ing bathi mbesuk lan mesin pertumbuhan bisnis?

Kanthi anggaran sing disuda lan alangan liyane sing ana gandhengane karo COVID-19, akses menyang data lan analytics sing andal luwih penting tinimbang saiki amarga CMO lan pimpinan pemasaran bisa mbuktekake ROI, nganakake kegiatan pemasaran kanthi langsung, lan nyoba macem-macem taktik lan saluran kanggo nemtokake masa depan investasi. Pemasar, miturut kudune, mesthine bisa dadi juru crita - dadi kenapa kita ora bisa crita karo data dhewe? Iki kudu dadi taruhan meja - ing taun 2020 lan sateruse. 

Nanging kasunyatane, manawa para pamimpin pemasaran bisa uga duwe akses menyang ewonan poin data lan atusan laporan, bisa uga ora fokus karo sing paling pengaruh ing bisnis - utamane nalika pasar saya ganti. Aku wis nyuda babagan apa sing dakdeleng minangka telung laporan paling kritis sing kudu ditindakake CMO saiki:

Laporan Dhukungan Kanggo Dhuwit

Apa MQL sampeyan ngasilake bathi? Apa sampeyan bisa mbuktekake? Katon kaya konsep sing gampang lan gampang supaya bisa nglacak sumber pemasaran lan nggawe data 'dikreditake' kanthi kesempatan pungkasan lan penghasilan sing ana gandhengane. 

Nanging, nyatane, penjualan B2B umure dawa lan kompleks banget, kalebu akeh wong ing akun kasebut lan macem-macem titik tutul lan saluran sajrone lelungan tuku. Kajaba iku, adol asring disurung kanggo ngasilake dhewe sing pungkasane saingan utawa malah bisa nyebabake pemasaran sing digawe ing CRM. Kanggo mesthekake kasucian data iki lan laporan sing cocog, penting yen CMO cocog banget karo kepala penjualan babagan proses ngasilake lan kesempatan. 

Pro Tip: Sapa wae sing wiwitan nggawe timbal (pemasaran utawa penjualan) kudu ngetutake kabeh cara kanggo nggawe kesempatan kanggo ngreksa aliran data. Keuntungan tambahan yaiku sampeyan bisa kanthi konsisten lan akurat ngukur rata-rata wektu kanggo nutup. 

Laporan Kecepatan Pipa

Kepiye sampeyan nduduhake - liwat data - manawa pemasaran wis selaras karo penjualan? Pemimpin pemasaran ngobrol babagan kemitraan cedhak karo dodolan kanthi rutin (maca: terus-terusan) nanging kudu mbuktekake manawa pamimpin sing nduweni kualifikasi pemasaran (MQL) duwe tingkat sing ditampa kanthi dodolan, tegese bisa dadi pandhuan sing nduweni kualifikasi (SQL) . Organisasi pemasaran sing wis nyiyapake proses resmi supaya sales bisa nampa lan nolak petunjuk lan nglumpukake data kualitatif amarga alasan penolakan yaiku organisasi sing disedhiyakake kanggo sukses nglaporake lan ngukur ing wilayah kritis iki. 

Kanggo organisasi sing duwe pemasaran adhedhasar akun (ABM), iki kabeh bakal ngganti game, amarga para pemasar nggabungake portofolio akun sing dijenengi menyang portofolio akun sing diarani salesperson. Mula, targete yaiku kanggo ngukur efektivitas efektivitas pasangan (pemasaran lan penjualan) gabungan (ngasilake penghasilan) vs saben efektifitas individu kaya sing diandharake ing ndhuwur. Umume organisasi B2B durung (durung) nindakake nglaporake ABM babagan rasio MQL karo SQL amarga duwe struktur pelaporan tunggal, mula ora ana insentif kanggo dilaporake bebarengan. 

Pro Tip: Ganti insentif lan pahala kanggo loro tim, pahala karo loro anggota tim adhedhasar metrik sing dituduhake kayata tingkat tumpang tindih antarane portofolio akun sales lan marketing, jumlah MQL sing dikonversi dadi SQL, lan sawetara SQL sing dadi kesempatan . 

Laporan Efektivitas Konten

Nalika akeh tim pemasaran saiki wis nggawe strategi konten sing kuwat adhedhasar personas panuku, dheweke isih berjuang nggawe laporan efektivitas konten sing jelas sing bisa ngidentifikasi konten sing performa dhuwur lan kurang. Sanajan konten kasebut bisa uga paling apik ing kelas, ora ana regane kajaba tim pemasaran bisa nduduhake sebabe penting lan apa pengaruhe ing bisnis. 

Biasane, laporan pemasaran kudu wong fokus, (yaiku lelungan pelanggan utawa siklus urip timbal), kanggo nglacak pengaruh bathi, nanging sampeyan uga bisa nimbang nglaporake kanthi fokus konten lan ngukur saben aset nganti bisa ngasilake. Ing sistem sing dibangun kanthi apik, titik tutul kasebut diselarasake liwat rekor wong kasebut. Proksi kanggo dhuwit yaiku wong lan pangukuran kanggo konten yaiku wong (lan konsumsi konten), saben titik sentuh konten bisa dianggep minangka penghasilan. Iki data sing padha sing ndhukung lelungan pelanggan, mung dideleng saka perspektif konten.

Pro Tip: Yen ngubungake bathi kanggo item konten individu pancen ora ana gandhengane, miwiti karo ngemot konten menyang MQL. Sampeyan bisa menehi peringkat konten miturut jumlah MQL saben aset sing digawe. Lan sampeyan bisa bobote divisi MQL ing struktur konten. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.