Tuntutan Tindakan Kelas ing AOL Bakal ngewangi Privasi

AOLCarlo ing Techdirt nduweni artikel babagan carane tuntutan hukum tumindak mung bakal nglarani lan ora nulungi industri. Aku ora yakin manawa bakal setuju karo Carlo kang data sing dipasrahake menyang AOL lan dirilis liwat Internet. Dheweke nggawe asumsi yen Google lan Yahoo! sabanjure lan iki minangka masalah 'telusuran'.

  1. Pancen dudu masalah 'telusuran', nanging masalah 'tanggung jawab'. Ing jaman saiki, para penjahat mbukak kanggo internet kanggo njupuk lan nggunakake informasi pribadi masarakat kanggo nganggep identitase kanggo tujuan ilegal. Perusahaan dipasrahake data lan kudu nglindhungi. AOL ora mung ora nglindhungi, nanging uga ditolak menyang ngendi wae wong bisa nemokake!
  2. Dene para pengacara sing entuk dhuwit kabeh, dudu babagan sapa sing entuk. Babagan sapa sing mbayar. Perusahaan ora duwe kapribaden, ora duwe kalbu, lan siji-sijine tanggung jawab yaiku golek dhuwit kanggo para saham. Asile, ing mung cara kanggo ngukum perusahaan lan nggawe dheweke ganti arah yaiku nuntut dhuwit sing akeh banget.

Aku percaya marang kapitalisme lan aku pancen nglawan tuntutan hukum sing ora sopan. Aku malah percaya kudu ana undang-undang sing dilulusake supaya wong sing kalah mbayar kabeh biaya sing ana gandhengane karo setelan sing remeh. Nanging iki dudu salah sijine. Yen AOL dadi angel amarga iki, mula perusahaan liyane bakal menehi perhatian lan ngati-ati supaya perlu nglindhungi privasi kita.

Kita mbayar layanane. Dheweke entuk bathi saka data. Dheweke kudu tanggung jawab.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.