Chasing The Tail: Harry Potter lan buntut dawa

Yen Harry Potter dadi General ElectricSetu diwiwiti karo mampir biasa kanggo Wates. Aku pesen Google Map Hacks saka Amazon dadi aku bisa nggarap sawetara antarmuka pemetaan sing wis kliwat kanggo ResortPub akhir minggu iki. Aku mesen pengiriman 2 dina nanging bukune ora teka… dilacak menyang Columbus, OH. Kayane iki pisanan aku ora nampa pesanan saka Amazon kanthi tepat waktu - muga-muga ora kedadeyan maneh.

Mbalik menyang poinku ... Aku ing Border lan bisa ndeleng buku kasebut Yen Harry Potter dadi General Electric. Aku lagi maca Long Tail lan nerangake konsep sing nyenengake manawa teknologi maju ing komputer, internet, lan distribusi nyebabake penjualan produk sing ora ana ing persentase paling dhuwur. Iki buku sing apik banget. Sawise maca Freakonomi, iki minangka pujian sing sampurna.

Nalika ndeleng judhul Yen Harry Potter dadi General Electric, Aku ora bisa ngerteni banget yen penulis Tom Morris, nalika panulis mantep kanthi ulasan sing apik, nggunakake sukses Harry Potter kanggo nyurung bukune 'munggah buntut'. Pengunjung menyang Amazon sing nggoleki Harry Potter bakal nemokake buku iki ing nomer 30 ing asil telusuran. Harry Potter bisa dadi seri buku sing paling sukses ing kabeh wektu. Bocah-bocah lan wong tuwa padha jejeg lan kepengin banget golek buku sabanjure. Nalika ndeleng Amazon, aku ora bisa ngerteni pirang-pirang ewu wong sing tuku buku iki.

Aku uga penasaran apa iki strategi pemasaran sing disengaja dening Pak Morris lan Penerbit! Sakabèhé, bukuné ana regane # 66,951 ing Amazon, lan bukuné pungkasan yaiku # 154,295. Apa Tom Morris mung dadi panulis sing luwih apik sajrone 3 taun kepungkur? Utawa apa bukune ngoyak Harry Potter lan nggawe dheweke luwih suwe The Long Tail?

Robert Scoble & Shel Israel ngandika babagan tren iki kedadeyan karo Pacelathon Wuda. Menarik banget kanggo mikir manawa iki bisa digunakake minangka strategi!

2 Komentar

  1. 1

    Hai Douglas! Matur nuwun wis ngelingi buku! Aku durung maca crita Harry Potter nganti udakara 3 utawa 4 taun kepungkur, sawijining filsuf enom ngundang aku supaya njaluk esai kanggo buku sing bakal diowahi - Harry Potter lan Filsafat. Aku ora duwe wektu kanggo njupuk proyek kasebut, lan ora duwe karep, nanging dheweke minangka siswa salah sawijining siswa PhD favoritku, dadi dheweke lan gurune, sing dheweke njaluk nelpon babagan Proyek, aku setuju paling ora kanggo ndeleng buku Potter sing kapisan. Aku langsung kecanthol, lan maca kabeh 6 kaping saben! Aku nulis esai kanggo buku profesor enom lan ora bisa mandheg anggone nulis. Ana akeh pemahaman sing luar biasa babagan urip lan kepemimpinan ing crita sing populer banget sing ora ana sing ngomong. Sakcepete aku duwe 300 kaca - buku! Iki diarani "Harry Potter and the Meaning of Life" nanging editor bisnis paling dhuwur, kanca saka agenku, nyekel, ndeleng level kawicaksanan kepemimpinan ing kono, lan takon apa aku bisa dadi buku sing bakal dadi buku bisnis minangka pandhuan urip. Wiwitane saya sangsi, nanging nalika maca maneh saya yakin.

    Sawise mulang ing Notre Dame 15 taun ing jurusan filsafat, saiki aku ngomong karo klompok bisnis gedhe ing saindenging negara. Editor Doubleday ngerti manawa judhul bisnis bakal narik kawigaten para pamirsa. Dheweke ujar "Kabeh wong ing Doubleday seneng karo buku 1997 Yen Aristoteles Ran General Motors uga saben CEO sing aku kenal, apa sampeyan gelem nggawe judhul paralel?" Aku akeh riset lan uga Doubleday, lan kita setuju yen Harry Potter Ran General Electric minangka cara sing nyenengake.

    Perusahaan wis pesen ewonan salinan, CEO wis njupuk banjur tuku kanggo kabeh laporan lan execs, lan saiki fandom Harry Potter nemokake. Dadi buku pertama wiwit 97 sing entuk dhaptar laris (musim panas iki The Wall Street Journal, CEO Read, BookJive).

    Iki minangka piranti pemasaran sing menarik - judhul sing deskriptif, nyenengake, jelas, nyenengake, lan narik kawigaten kanggo rong publikasi tuku buku sing beda banget.

    Lan - omongane - aku mikir manawa saben buku sing dakserat paling apik sing daklakoni, nanging pirang-pirang taun mengko aku tresna kabeh padha kaya bocah-bocah.

    Matur nuwun wis ngelingi !!!!!

    Tom Morris

  2. 2

    Seneng karo artikel Harry Potter iki. Apa sampeyan wis mriksa Forum Harry Potter Thats sing kaping pisanan sing ngirim warta babagan Film Harry Potter paling anyar, Harry Potter lan Urutan Phoenix.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.