Corong Pemasaran sing Ngganti?

pemasaran corong penjualan

Kaya sing wis dingerteni, sales lan marketing terus saya ganti. Mula, corong penjualan lan pemasaran wis ganti. Sanajan ora seneng, kita kudu adaptasi.

RainToday.com bubar nerbitake kiriman babagan topik iki, nampilake topik kita dhewe sponsor otomatisasi pemasaran, Tengen Ing Interaktif. Troy Burk, CEO lan pangadeg, nggawe sawetara poin apik. Nanging ana siji wawasan sing medeni para pemasar:

pemasaran corong penjualanMiturut Forrester Research, meh setengah saka kabeh pemasar B2B ujar manawa kurang saka 4% kabeh asil sing digawe pemasaran. Kajaba iku, kurang saka 25% kabeh penghasilan disebabake pemasaran.

Minangka pemasar, iku temenan sing medeni. Coba pikirake - tugas kita nggawe petunjuk lan ngrawat dheweke. Yen kita mung ngonversi 4%, para eksekutif level-c kita bisa uga ora seneng karo kita lan ora gelem nggunakake anggaran kanggo gaweyan. Sanajan statistik iki, iki sejatine ora bener.

Kita kudu ana ing kabeh organisasi. Nyatane, sanajan udakara 75% bathi saka laris lan referensi, umume anggaran pemasaran arep nggawe lan ngupayakake prospek anyar ing corong pemasaran. Kita bisa urip! Lan dibutuhake.

Masalah umum ing jagad digital saiki yaiku nyelarasake sales lan marketing. Biasane, iki mesthi dadi rong departemen kapisah. Ora preduli manawa dheweke wis utawa durung ana ing jaman anyar, penting supaya rencana pemasaran lan rencana penjualan padha-padha lan duwe proses resmi saengga hands-off lancar lan tepat wektu. Otomatisasi pemasaran minangka cara kanggo nindakake iki. Sales ngirim alamat email timbal anyar ing pemasaran, pemasaran nambahake menyang sistem, sistem otomasi pemasaran nggawe lan nglacak profil pelanggan, lan kalorone pihak saiki "ngerti" babagan apa sing ditindakake prospek lan nalika nindakake. Ora mesthi alur kerja, nanging mesthi dadi landhesan dalan sing bisa dadi dalan sing sukses kanggo nutup luwih akeh marketing.

Tujuan corong pemasaran lan corong penjualan bisa uga beda, nanging siklus tumindak lan tumindak bisa uga padha, saka sudut pandang digital. Napa ora kerja bareng?

Pemasaran lan penjualan uga penting banget kanggo pemasaran siklus urip - ayo mandheg gelut lan wiwiti dadi siji.

4 Komentar

  1. 1

    Iki mesthi masalah sing aku uga ngalami. Ora mesthi ana katresnan sing ilang antarane marketing lan dodolan, nanging kita duwe prioritas sing beda. Pemasaran (ing jagadku) yaiku babagan metrik lan ROI (mbok menawa produk kudu tansah mbuktekake nilai kita), dene dodolan luwih prihatin babagan interaksi siji-sijine lan nutup saben klien siji-sijine.

    Putus paling gedhe kita mung nglacak corong nganti proses penutupan penjualan. Aku bisa nglacak petunjuk sing digawa, nanging kita kudu ngandelake staf dodolan kanggo mlebu lan nglacak penghasilan sing bener, sing ora mesthi kedadeyan. Gabungan karo kasunyatan manawa ing industri kita (layanan biaya sing dhuwur banget, biasane), pimpinan kita bisa uga teka saka atusan sentuhan, lan pancene nggawe ROI ing kegiatan tartamtu bisa dadi angel.

    • 2

      Matur nuwun kanggo komentar, Tyler! Aku setuju karo komentar sampeyan babagan prioritas sing beda. Kuwi bener banget. Nanging aku mikir yen kita loro-lorone nyadari yen usaha kita makarya menyang tujuan sing padha kanthi nindakake kegiatan sing beda-beda, mula kita bisa nyelarasake prioritas kanthi cara sing luwih apik (lan entuk ganjaran!).

      Minangka ROI, aku tansah mikir yen angel nemtokake ROI kanggo dodolan utawa marketing sacara sakabehe. Ana kegiatan sing kita tindakake sing ora bisa duwe "rega tag" ing wong. Mesthi, a sales rep bisa duwe kopi karo prospek potensial lan padha mung ngeklik, lan nalika prospek sing mutusaké padha wanted kanggo bisa karo perusahaan. Nanging konversi ora kedadeyan nganti 2 wulan mengko amarga faktor internal utawa eksternal liyane. Ing donya "multiple touch point", kita ora ngerti kapan kita nggawe pengaruh. Aktivitas apa sing kudu duwe ROI? Iku kabeh banget samar lan angel kanggo nemtokake.

      • 3

        Aku mesthi setuju. Ora masalah sing gampang diatasi. Pendekatanku yaiku nindakake analisis statistik saka ndhuwur corong sampeyan lan nemtokake jinis kegiatan sing paling larang kanggo sampeyan.

        Dadi, umpamane, yen sampeyan ujar manawa 2% lalu lintas organik ing situs sampeyan ngirim panjaluk informasi luwih lengkap, lan 2% kasebut, 30% pungkasane diowahi dadi dodolan, lan dodolan kasebut total $ 100k, mula sampeyan bisa nindakake analisis ngira regane saben pengunjung organik anyar sing digawe - ateges ROI sing disambungake langsung karo wektu / usaha SEO sampeyan.

        Sampeyan bener yen sawetara titik tutul nggawe rumit. Oh - percaya marang aku - aku ngerti kabeh babagan iki. Nanging, aku kudu paling ora duwe pangukuran kira-kira supaya bisa ngoptimalake proses, ngoptimalake dolar, lan ngoptimalake wektu. (contone, apa kita kudu nglampahi 10 jam luwih saben sasi kanggo nggarap SEO? - ayo goleki biaya versus bali).

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.