Corong Pemasaran sing Ngganti?

pemasaran corong penjualan

Kaya sing wis dingerteni, sales lan marketing terus saya ganti. Mula, corong penjualan lan pemasaran wis ganti. Sanajan ora seneng, kita kudu adaptasi.

RainToday.com bubar nerbitake kiriman babagan topik iki, nampilake topik kita dhewe sponsor otomatisasi pemasaran, Tengen Ing Interaktif. Troy Burk, CEO lan pangadeg, nggawe sawetara poin apik. Nanging ana siji wawasan sing medeni para pemasar:

pemasaran corong penjualanMiturut Forrester Research, meh setengah saka kabeh pemasar B2B ujar manawa kurang saka 4% kabeh asil sing digawe pemasaran. Kajaba iku, kurang saka 25% kabeh penghasilan disebabake pemasaran.

Minangka pemasar, iku temenan sing medeni. Coba pikirake - tugas kita nggawe petunjuk lan ngrawat dheweke. Yen kita mung ngonversi 4%, para eksekutif level-c kita bisa uga ora seneng karo kita lan ora gelem nggunakake anggaran kanggo gaweyan. Sanajan statistik iki, iki sejatine ora bener.

Kita kudu ana ing kabeh organisasi. Nyatane, sanajan udakara 75% bathi saka laris lan referensi, umume anggaran pemasaran arep nggawe lan ngupayakake prospek anyar ing corong pemasaran. Kita bisa urip! Lan dibutuhake.

Masalah umum ing jagad digital saiki yaiku nyelarasake sales lan marketing. Biasane, iki mesthi dadi rong departemen kapisah. Ora preduli manawa dheweke wis utawa durung ana ing jaman anyar, rencana pemasaran lan rencana penjualan penting cocog lan duwe proses resmi supaya gawan tangan kasebut rapi lan tepat wektu. Otomatisasi pemasaran minangka cara kanggo nindakake iki. Sales ngirim alamat email timbal anyar menyang marketing, pemasaran nambahake menyang sistem, sistem otomasi pemasaran nggawe lan nglacak profil pelanggan, lan kalorone pihak saiki wis “ngerti” babagan apa sing ditindakake prospek lan nalika nindakake. Ora mesthi alur kerja, nanging mesthi dadi landhesan dalan sing bisa dadi dalan sing sukses kanggo nutup luwih akeh marketing.

Tujuan corong pemasaran lan corong penjualan bisa uga beda, nanging siklus tumindak lan tumindak bisa uga padha, saka sudut pandang digital. Napa ora kerja bareng?

Pemasaran lan penjualan uga penting banget kanggo pemasaran siklus urip - ayo mandheg gelut lan miwiti dadi siji.

4 Komentar

  1. 1

    Iki pancen masalah sing dakalami uga. Ora mesthi ana katresnan ilang ing antarane pemasaran lan penjualan, nanging kita duwe prioritas sing beda. Pemasaran (ing jagad iki) babagan metrik lan ROI (bisa uga produk sing kudu mesthi mbuktekake regane), dene dodolan luwih prihatin babagan interaksi siji-sijine lan nutup saben klien sekaligus.

    Putus sambungan sing paling gedhe yaiku nelusuri corong kabeh nganti proses nutup penjualan. Aku bisa nglacak petunjuk sing digawa, nanging kita kudu ngandelake staf sales kanggo log lan nglacak penghasilan nyata kanthi tepat, sing ora mesthi ngono. Gabungke karo kasunyatan manawa ing industri kita (layanan sing regane larang banget, umume), timbal bisa uga ana sawetara atusan sentuhan, lan nggawe ROI pancen angel kanggo kegiyatan tartamtu bisa uga angel.

    • 2

      Matur suwun komentar, Tyler! Aku setuju karo komentar sampeyan babagan macem-macem prioritas. Bener tenan. Nanging aku mikir yen kita loro-lorone ngerti manawa upaya kita bisa nggayuh tujuan sing padha kanthi nindakake kegiyatan sing beda-beda, mula kita bisa nyetel prioritas kanthi cara sing luwih apik (lan ngasilake hadiah!).

      Sajrone ROI, aku mesthi mikir yen angel nemtokake ROI kanggo dodolan utawa pemasaran kanthi sakabehe. Ana kegiatan sing ora bisa diwenehi "rega rega". Mesthi, wakil sales bisa duwe kopi kanthi prospek potensial lan dheweke mung ngeklik, lan nalika semono prospek mutusake pengin kerja sama karo perusahaan kasebut. Nanging konversi kasebut ora kedadeyan nganti 2 wulan mengko amarga ana faktor internal utawa eksternal liyane. Ing jagad "pirang-pirang titik tutul", kita ora ngerti kapan nggawe pangaruh. Kegiatan endi sing kudu duwe ROI? Kabeh ora jelas lan angel ditemtokake.

      • 3

        Aku mesthi setuju. Ora masalah gampang kanggo ngatasi. Pendekatanku yaiku nganakake analisis statistik saka sisih ndhuwur corong lan nemtokake jinis kegiatan sing paling penting kanggo sampeyan.

        Dadi, umpamane yen sampeyan ujar manawa 2% lalu lintas organik ing situs sampeyan ngirim panjaluk info liyane, lan 2% kasebut, 30% pungkasane dadi sales, lan adol kasebut udakara $ 100k, mula sampeyan bisa nganalisis ngramal regane saben pengunjung organik anyar sing sampeyan gawé - intine ROI sing kaiket langsung karo wektu / usaha SEO.

        Sampeyan bener yen sawetara titik tutul bisa dadi rumit. Oh - dipercaya kula - aku ngerti kabeh babagan iki. Nanging, aku paling ora kudu duwe pangukuran kira-kira supaya bisa ngoptimalake proses, ngoptimalake dolar, lan ngoptimalake wektu. (umpamane, apa kudu nglampahi 10 jam maneh saben wulan nggarap SEO? - luwih becik dibandhingake karo biaya).

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.