10 Perkara 8 Jam ing CES 2017 Diajar babagan Teknologi Besok

IMG 7032

Kaya wong bodho, aku gabung karo 165,000 teknolog liyane sing kepengin banget gadget, pemasar, pengaruh, hucksters, lan macem-macem liyane ing CES 2017 minggu kepungkur.

IMG 0020 2

Mobil iki nduweni kebon kanthi mlayu

Umume aku ngenteni ketemu karo wong liya. Utawa, kanthi luwih akurat, ing Lyfts, Ubers, lan taksi sing nulungi lalu lintas Vegas saka neraka nalika arep ketemu wong-wong. Nanging aku cadangan wolung jam kanggo kabeh wong sing seneng teknologi kudu paling ora sepisan: ngumbara ing lantai aula konvensi utama ing CES, Consumer Electronics Show.

Apa sampeyan ndeleng? Sampeyan sesuk ndeleng.

Utawa, luwih becik, sesanti sesuk sing bisa uga kayektenan kayektenan.

Akeh sing muga-muga ora, kaya petinju sing bisa bukti radiasi kanggo pria, jins cilik kanggo wanita nom-noman sing semangat menehi pitunjuk marang dalan sing dikarepake Google Maps, utawa saka limang robot "cerdas" sing beda-beda sing pengin dadi virtual sampeyan kanca, tresna, utawa panggantos liyane sing penting, luwih-luwih yen sampeyan wong Jepang, enom, lan lanang.

Nanging yen mlaku ing lantai, jelas banget yen paling ora ana 10 tema mega sing nyakup perusahaan teknologi konsumen.

Mangkene, tanpa urutan tartamtu.

1: Barang ingon-ingon

Aku ora ngerti babagan pengalaman pribadi, nanging sejatine kita pancen tresna banget karo kewan kewan. Lan, kita pancen pengin ora ana ing cedhak dheweke.

Dadi, kita butuh teknologi pet sing larang sing ngidini kita menehi feed kewan kewan liwat app ing smartphone. Lan kita kudu bisa ngobrol video karo dheweke, supaya dheweke ngerti yen kita tresna, lan bakal enggal mulih.

Utawa paling ora, manawa feeder kewan otomatis ilang saka Kibbles & Bits.

2: Kunci omah sing cerdas

Ing acara "Pepcom" pra-CES, para peserta pameran sing mbayar luwih akeh bisa tuku dagangane kanggo meksa flunkies sing digodha kanthi panganan gratis lan wanita enom sing apik ing klambi klambi (aku ora ngerti sampeyan), aku ora weruh kurang saka limang, nanging bisa uga enem, utawa bisa uga wolung perusahaan sing duwe kunci sing cerdas.

IMG 0913

Iki minangka jam tangan sing ora katon kaya jam tangan sing cerdas…

Aku ora ngerti nomer nyata amarga akeh Corona gratis sing ditindakake dening penyelenggara kanthi paksa ing tenggorokan.

Kepiye wae, kunci wis ana ing ambang kepunahan, bisa uga apik banget amarga kekuwatan kasebut ora bakal entek ing komunitasku. Nanging kita bakal bisa menehi tombol kontrol app virtual karo wong liya kanthi kontrol akses sing winates wektu kanggo ngresiki omah, nyelehake barang lan layanan, lan bedhil liwat barang-barang.

3: Kursi pijet

Wartawan ngerti kabeh babagan kursi pijet ing CES. Wektu iki, aku lunga dhisik esuk, sadurunge wong akeh sing padha grusu malah dilebokake ing gerbang kastil.

Rong prekara sing apik babagan kursi pijet: dadi luwih murah (mikir $ 3,500, dudu $ 7,000), dheweke dadi luwih apik, lan dheweke mulai gaya kaya sing pas karo dekorasi omah sampeyan tanpa nggawe sampeyan katon kaya total jerkoff.

(Ya, aku ngerti iku telu, nanging Corona duwe efek sing awet. Dhudha.)

Waca bagian pungkasan kasebut kanthi tliti. "Miwiti" entuk gaya sing "katon kaya" "bisa" sejatine ora nggawe sampeyan katon serba salah. Kanthi tembung liyane: durung cukup tekan kana. Sing apik babagan gaya iki bakal gagal: bakal ngirit ewonan.

4: 4K lan TV 8K

4K sejatine minangka teknologi sing apik, lan aku ngarep-arep tuku nalika konten sing dakwenehake saka panyedhiya satelit, Netflix, Youtube, iTunes, lan sumber liyane sing sejatine biasane ndhukung.

IMG 8366

Aku bakal njupuk 5

(Lan nalika bisa stream menyang omahku tanpa didownload ing wayah wengi sadurunge.)

Nanging 8K malah luwih apik tinimbang 4K. Kaping pindho luwih apik, kaya sing sampeyan ngerteni manawa sampeyan ahli ing matematika. (Sejatine 4X luwih apik, yen sampeyan hebat ing matematika.)

Lan aku mutusake aku terus metu kanggo TV 98 ″ 8K sing dakdeleng ing ruang Samsung sing canggih. Regane $ 400,000, nanging aku ora kuwatir, amarga oligarki Rusia lan startup Silicon Valley Series B sing didhukung VC bakal tuku cukup kanggo mbiayai pangembangan produk luwih lanjut sing bakal mudhun rega sawetara pesenan ing limang taun ngarep.

Nalika semana, konten 4K bisa uga paling ora umum umum, lan aku bisa tuku doodad liyane kanggo nutup TV supaya bisa nambah nganti 8K kanthi "ora bisa ilang kualitas."

5: Drone sing pancen nindakake perkara

Taun kepungkur CES nampilake drone. Lan drone. Lan luwih akeh drone. Taun iki, beda banget.

IMG 0998

Drone warna-warni ing CES. Iki ora nindakake apa-apa (kajaba mabur)

Isih ana drone, lan drone, lan liyane drone. Nanging drone kasebut pancen nindakake apa-apa. Paling ora, kanthi video sing wis ditulis kanthi skrip lan mung-retouch saka pabrik sing ora adil.

Aku ndeleng drone sing nindakake videografi tingkat film pro. Drone balapan kasebut. Drone sing bisa dijupuk. Drone militèr. Drone patroli tapel wates. Drone pertanian sing nyemprotake pestisida nanging mung kanthi cara sing disetujoni dening ekologis. Drone sing njupuk organ sing anyar panen saka cadavers menyang rumah sakit sing dibutuhake. Lan drone sing ngeterake pizza nalika sampeyan luwe, kesed, lan ora minat karo panganan sing sehat.

Ditambah maneh, mesthine bedhil merjaya drone.

6: VR / AR / MR

Kasunyatane pancen angel lan biasa - contone: umume tugas sampeyan. Kasunyatan augmented muni luwih akeh… ditambah, kasunyatan virtual luwih apik, lan kasunyatan campuran bisa nggabungake sing paling apik ing jagad iki.

IMG 6590

Deleng, Ma, aku mabur…

Katelu kasebut minangka bukti ing CES 2017, kanthi headset VR sing luwih murah sing ngidini sampeyan nyekel telpon sawetara inci saka praupan sampeyan lan sok dong mirsani kepiye piksel sing kudune definisi definisi luwih dhuwur tinimbang definisi tinimbang perusahaan VR sing bakal sejatine slamet nganti acara taun ngarep.

Nanging karyawan Zeiss meh negesake manawa iPhone 8 Apple bakal nindakake kasunyatan sing ditambah.

7: Wireless kabeh

Kabeh kabel, teknolog konsumen katon wis mutusake, kudu mati. Iki minangka kabar gembira, minangka pamilik bangga saka PlayStation VR set kanthi kabel luwih saka Apollo 13.

Alam semesta menehi lan alam semesta njupuk, nanging, lan saiki batere penting banget.

8: Kabeh pinter

Intelijen buatan minangka "kabeh alami" sing anyar, ujare wong anyar, lan jelas kabeh pemasar gadget entuk pesen sekaligus, sadurunge CES.

Kabeh wis cerdas, kabeh ditambah karo AI, lan kabeh mesthi sinau babagan cara ngladeni sampeyan kanthi luwih apik kanthi paningkatan tambahan adhedhasar panggunaan. Undhang-undhang anyar dilaporake dening Kongres, lan ora ana produk anyar - sikat rambut, jamban, lan cangkir - bisa diluncurake tanpa sensor, radio, kamera, chip, lan kabeh aplikasi sing nyambung sing bisa ngontrol kabeh.

9: Antarmuka pangguna obrolan

Kaya sing kita ngerteni, narik telpon, ngotentikasi awake dhewe, nemokake lan mbukak aplikasi, lan ndeleng layar sampeyan 2016 banget.

IMG 4390

Mobilku lan Google kaya kuncup sing paling apik

Ing 2017, kita mung ngobrol karo teknologi.

Lan, mesthine bakal ngobrol maneh karo kita.

Amazon Echo wis umure luwih saka setaun, nanging 2017 minangka taun sing bakal diluncurake, kanthi jumlah "katrampilan", utawa mini-app sing ditindakake, tikel mung ana ing seminggu CES. Karo Cortana, Viv, Asisten Google, lan ya, mbah Siri, kita entuk masa depan teknologi obrolan sing penting.

10: Kasunyatan kuping kanggo kuping

Nuduhake barang mripat sing ora nyata iku siji. Nanging ora nyenengake yen ditinggal, lan kuping nggawe komite tumindak politik kanggo njamin hak-hak dheweke dihormati.

Dadi kasunyatan kuping sing ditambahi ana ing CES, lan sejatine, iku apik banget.

Pabrikan ngasilake piranti ing-kuping gaya AirPod sing luwih adhem tinimbang alat pangrungon bapak, lan ngidini sampeyan milih swara sing ngganggu - kaya swarane pasangan sampeyan. Gabungke karo headset kasunyatan virtual lan ditambah, lan sampeyan bakal bisa ngontrol saringan pangertèn sing ngidini sampeyan nyipta kasunyatan kaya sing dikarepake.

Kanthi tembung liyane, kaya gelembung kasunyatan Facebook, nanging luwih apik.

Nanging… aku isih seneng teknologi

Seneng banget nyenengake gadget anyar ing CES. Nanging yen kudu serius, mung luwih nyenengake yen mung mlaku-mlaku ing lantai lan gumun karo macem-macem gadget sing diidham-idhamake wong.

Lan ngerti manawa piye wae, sawetara cara kasebut bakal dadi mainstream ing wektu sing ora adoh banget.

3 Komentar

  1. 1
  2. 3

    Hi John,
    Teknologi nggawe revolusi ing jagad. Pracaya kita ngarep-arep bisa nemokake terminator nyata. Salah sawijining conto paling apik yaiku Google, kepiye algoritma telusuran semantik nggawe pitakon telusuran luwih relevan. Kepiye cara sinau mesin duwe peran penting kanggo ngerti cara sesambungan karo wong lan njupuk keputusan adhedhasar. Aku wis rampung wawancara karo spesialis telusuran Semantik David Amerland, Sawise diterbitake aku bakal menehi ngerti. Ing wawancara kasebut David jelas nerangake kepiye cara panelusuran.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.