Mandheg Killing sabab Marketing

Nalika siswa butuh dhuwit kanggo madhang sekolah, iku ora duwe akibat utawa asale saka ngendi dhuwit kasebut. Dheweke mung luwe lan butuh dana. Ora mung mangan awan, nanging dana siswa lan beasiswa, barang-barang medis, tutor, perawatan bocah, lan liya-liyane. Dhaptar kabutuhan tanpa wates lan, ing ekonomi sing mudhun, terus berkembang.

Sumbangan kanggo Pengikut

Nalika gempa bumi ing Haiti kedadeyan, Internet rame babagan kabeh kabutuhan moneter lan fisik sing dibutuhake negara kasebut. Nalika semana, aku ora duwe bisnis. Aku bapak siji lan dhuwit ora bakal akeh. Nanging kedadeyan kasebut narik ati ing atiku Aku nawani nyumbang dhuwit yen Aku entuk sawetara pengikut ing Twitter.

Serangan nuli langsung. Wong-wong bengok-bengok ngomong yen aku ora duwe ati lan tumindak sing ala banget. Aku gumun tenan ... Aku mung kepengin nambah panguwasa ing Twitter lan iki kayane sebab sing pantes. Aku bisa njupuk dhuwit lan tuku pariwara ing sawetara situs kanggo promosi akunku ... nanging aku mikir iki bakal luwih apik amarga dana bakal ditrapake kanggo wong-wong sing paling mbutuhake.

Akhire aku nyerah. Aku duwe akeh wong sing ora ngerti aku, mula aku mundur tawaran (lan menehi sumbangan).

Iki kudu mandheg.

Aku bubar ngobrol karo CMO perusahaan gedhe sing ngandhani yen dheweke seneng menehi dana beasiswa lan beasiswa kanggo siswa kanggo menehi konten lan promosi barang lan jasa. Tanggepan padha kanggo strategi iki… akeh masarakat sing bengok-bengok manawa perusahaan kucing lemu dheweke mung ngeksploitasi siswa lan dheweke kudu menehi dana lan beasiswa.

Mung ana siji masalah… dheweke ora bisa. Ora ana anggaran kanggo hibah lan beasiswa. Dheweke ora bisa menehi dhuwit kanthi anggaran yen kudu tanggung jawab lan nambah penghasilan. Dheweke kudu investasi dhuwit lan entuk investasi maneh ing dana kasebut. Kanthi tembung liyane, dheweke duwe anggaran pemasaran lan bisa nggunakake apa wae - yen bakal ngasilake asil bisnis. Dheweke ora nduwe amal, dheweke nggawe bisnis.

Akeh perusahaan sing seneng nggawe kalorone

Nanging, dheweke tetep mbayar mbayar saben klik, iklan, konten lan strategi liyane karo bisnis sing ora bakal difitnah umum. Iku kapitunan total. Kritikus banget sing nganggep perusahaane kaya monster (lan nganggep akeh perusahaan kaya monster) sing mateni nyebabake pemasaran. Dhuwit kasebut banjur dituju menyang perusahaan gedhe liyane tinimbang ngrewangi sing paling dibutuhake.

Perusahaan duwe bisnis supaya entuk bathi, nanging ora ateges ora golek kesempatan kanggo nulungi wong sing kurang mampu, utawa lingkungan, utawa wong sing butuh. Mungkasi pembunuhan nyebabake pemasaran lan ngerteni manawa ana miliaran dolar sing bisa dibuwang kanggo mbantu wong-wong sing paling mbutuhake, nanging perusahaan mung bisa nandur modal yen ngerti yen ana laba investasi kasebut.

Aja nganti mateni sabab pemasaran.

Ing ngisor iki sawetara conto sing apik kanggo Amarga Pemasaran

Gedhe Klip makarya karo AdoptAClassroom.org golek guru sing pantes lan kaget karo cita cita kelas. Video iki, bagean saka Great Clips 'terintegrasi njalari kampanye pemasaran, - minangka sing pertama ing sejarah perusahaan sing nggabungake sosial, digital, toko, ing omah, TV, radio lan cetak.

9 Komentar

  1. 1

    "Maksudku, yen kita mung duwe kreta. Iki bakal dadi sesuatu. " - Westley, AKA Dread Pirate Roberts.

    Marang wong sing butuh, sampeyan bakal nulungi, nanging luwih dhisik sampeyan njaluk supaya sampeyan ora nulungi. Dudu amal. Iku dudu sumbangan. Ora menehi. Iki eksploitasi. Nguntungake. Dagang jaran klasik.

    Kuwi dudu katresnan sejati. Sing katon saben dina.

    Nyumbang kanggo sabab. Goleki formulir pamindhahan pajak. Tulis pernyataan rilis pers sampeyan. Digunakake karo tim PR kanggo mesthekake sampeyan entuk kabar. Nindakake kanthi bener.

    Nanging umume, tindakake kanggo wong-wong mau, sing mbutuhake. Nindakake amarga atimu kepengin banget. Aja nindakake iku kanggo golek pamrih. Yen sampeyan butuh ROI langsung ing 'upaya sebab' kanggo wong-wong sing keluwen lan sangsara, nangis lan lara lan lara amarga ciloko, keluwen lan dehidrasi, mlaku-mlaku ing selokan diare, saluran disentri lan kolam renang ing klambi sing padha suwene 3 minggu, ndedonga nglawan keputusan sing luwih apik yen bisa ditindakake ing wayah wengi ing tengah penjarahan lan kerusuhan lan kanibalisme, mula sampeyan ora bisa entuk.

    CEO perusahaan gedhe wis entuk anggaran kasebut. "CMO perusahaan gedhe" sampeyan ngapusi sampeyan utawa ora bisu. Dheweke butuh tamparan lan dipilih. Utawa dheweke kudu turu wengi karo para korban. Bakal ngganti siji. Neraka, kita seneng-seneng awan-awan ing LM kanggo acara kaya ngono. Kita uga nggunakake alat lan bakat kanggo njupuk wektu sawise kerja kanggo mbantu masarakat. Peluang Usaha dadi favorit.

    Tulis tulisan. Kirim donga. Menehi sawetara pangowahan kanthong. Nanging apa ora nyoba nyoba njupuk pangsa pasar ngarsane web lan sawetara klien kanthi nyuda kasusahan lan musibah wong liya.

    Sampeyan dudu bajak laut. Sampeyan dudu bakul pasar ireng. Sampeyan pahlawanku. Sampeyan salah sawijining mentor. Ati sampeyan ana ing panggonan sing bener. Aku ngerti. Nanging iki minangka salah sawijining gelut paling gedhe sajrone dina Denom U: menehi sebab vs. Iki sebabe industri CRM bakal diatur sajrone sawetara taun.

    Sampeyan ora butuh kabeh perdagangan jangka pendek, jaran. Sampeyan duwe swara paling apik ing industri. Sampeyan duwe perhatian, lan iku butuh akeh. Aku turu maca sebagian besar retorika kanca-kanca. Sampeyan mung kudu wani sora kaya 20 ing level ndhuwur sampeyan lan sampeyan bakal pindhah gunung. Sing paling penting, sampeyan duwe pangowahan. Gunakake hadiah, dudu gimik. DM New Media bakal luwih apik ing jangka panjang.

    Lan jagad iki bakal dadi papan sing luwih apik.

    - Bromance kanggo urip

    Finn

    • 2

      Ok, @natfinn: disqus - iki minangka tanggapan sing ora konyol lan pancen ora cocog kanggo aku nanggapi. Sampeyan ngina kanca apikku uga ing pacelathon. Pemahaman sampeyan babagan bisnis ora cukup ngerteni uga bodho. Aku wis kerja ing akeh perusahaan lan duwe anggaran jutaan dolar - lan pemasaran ora nate duwe anggaran kanggo nyumbang kanggo amal, uga ora ana perusahaan sing dakgawe entuk "pengembalian sumbangan" sing bisa diukur. Nanging kita DID duwe dhuwit kanggo marketing. Intine yaiku supaya bisa nandur modal dhuwit kasebut dadi amal tinimbang bisnis liyane sing bisa uga ora amal. Tampilan sampeyan pancen masalah sing dakkritik - ora logis. Sampeyan luwih seneng amal entuk APA.

      • 3

        Yen sampeyan ora bakal ngrungokake wong-wong sing nesu amarga nyoba lan sampeyan ora bakal ngrungokake, coba nyumbang $ 500 kanggo korban Bom Maraton Boston lan tuku Gumballhead saben-saben nggunakake tembung kasebut, "nyogok." Amarga iku sing diarani tampilan public goodwill utawa dhukungan kanggo ijol awis.

        Badan amal ora mung entuk apa-apa nalika nyoba pendekatan kaya ngono, umume kabeh ora bakal trima. Nopo nopo Dheweke ngerti yen bakal mbukak banjir donor sing ngarep-arep entuk ijol-ijolan awis. Dheweke pungkasane ngentekake luwih akeh wektu kanggo menehi hasil karo donatur tinimbang sebabe. Iki nggunakake lan nggawe cara kanggo luwih jero, luwih tuwa tinimbang kategori korupsi. Lereng lunyu. Makane ana hukum sing nglarang.

        Hai, aku Nat Finn. BA ing Agama, BS ing Bisnis. Klien agensi jutawan sing ana ing agensi 'Sony - Samsung, Sealy, Trump University, TELEBrands - sing asale saka' As Seen Seen on TV, 'Russ Whitney (sing klien kalebu "Robert Rich Dad, Poor Dad.") Robert Kiyosaki " , All Star Products, (sing produke kalebu "Snuggie"), ngerti paling ora kanggo nyumbang bathi kanggo panyebab. Dheweke ngrancang. Sedhih banget, amarga wong-wong kasebut bisa uga ngerti babagan ekonomi sing nyebabake marketing. Dheweke ngerti pengaruh lan ngerti frekuensi kedadeyan kaya ngono. Mula aku ngenteni bales. Aku mung sedhih yen kedadeyan kasebut dadi tragis.

        Coba dipikirake maneh babagan pemasaran sebab. Sampeyan pancen apik tenan. Sampeyan golek gaweyan kanggo kanca. Sampeyan mbukak omah kanggo wong sing butuh. Sampeyan nyisakke repes. Sampeyan lan kanca CMO sing apik bisa nindakake luwih akeh. Luwih akeh maneh.

        • 4

          Ok, aku bakal nyoba maneh iki. Kita ora duwe BUDGET AMAL. Kita duwe BUDGET PEMASARAN. Utawa entuk investasi maneh kanthi BUDGET PEMASARAN utawa metu saka BUSINESS.

          Dadi, sampeyan luwih seneng amal ora entuk apa-apa. Aku ngerti. Lan ora, aku ora mikir maneh sikepku. Aku luwih seneng ndeleng bisnis sing kerja lan entuk bathi bareng karo wong sing butuh tinimbang ora.

  2. 8

    Aku seneng perspektif alternatif ing kene babagan pengumpulan dana lan mulane…

    Sekolah anakku duwe acara “Nedhah kanggo Adonan” saben minggu sawetara. Premis sederhana, bukak mangan ing restoran sing kaya ngono lan restoran kasebut menehi sekolah 10% saka kabeh dodolan kanggo sore kasebut. Saka perspektif Doug, iki padha karo pariwara restoran "ayo padha mangan bareng ing wayah wengi lan kita bakal menehi 10% saka dodolan kanggo sekolah lokal sampeyan". Pungkasane, sekolah entuk 10% tanpa preduli sapa sing njaluk panjaluk kasebut.

    Bedane ing kene yaiku kepiye carane wong ngerti tawaran kasebut. Nalika sekolah njaluk dhuwit, kita ujar "kita tresna marang sekolah, mula ayo nulungi dheweke". Nalika bisnis njaluk, kita ujar "bisnis kasebut mung nyoba nambah sales nalika nggunakake sekolah bocah". Pungkasane, asil pungkasane padha.

    Aku bakal ngakoni, nganti maca artikel iki lan ngerti perspektif liyane, aku uga bakal nesu. Yen mundur, apa bedane siswa sing nggunakake tas ransel utawa peralatan liyane sing ana logo? Pendugaanku yaiku gir sing wis duwe logo lan ora entuk dhuwit.

    • 9

      Iki wawasan sing apik tenan @ google-607b0d9455bf19307cf8bf2968785187: disqus - sampeyan pancen bener, tumindak kasebut padha nanging perspektif beda. Intine ora kanggo 'ngeksploitasi', pancen investasi investasi dolar supaya bisa ngasilake investasi. Menarik banget carane negatif kita babagan bisnis wis pirang-pirang taun. Pancen penting yen duwe bisnis sing nandur modal ing amal. Sumbangan pancen apik, nanging sumbangan biasane ora duwe laba investasi. Dadi… kajaba yen aku sugih karo dhuwit sing kakehan, aku kudu nyelehake dhuwit supaya bisa ngasilake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.