Cara Ngaktifake Pelacakan UTM Google Analytics Otomatis ing Salesforce Marketing Cloud

SFMC - Marketing Cloud: Konfigurasi Google Analytics kanggo Pelacakan Klik Otomatis nganggo Parameter UTM

Kanthi gawan, Salesforce Marketing Cloud (SFMC) ora terintegrasi karo Google Analytics kanggo ditambahake UTM nelusuri variabel querystring kanggo saben link. Dokumentasi babagan integrasi Google Analytics biasane nuduhake Google Analytics 360 integrasi… sampeyan bisa uga pengin ndeleng iki yen sampeyan pengin njupuk analytics menyang tingkat sabanjure amarga ngidini sampeyan nyambungake keterlibatan situs pelanggan saka Analytics 360 menyang laporan Marketing Cloud.

Nanging, kanggo integrasi Pelacakan Kampanye Google Analytics dhasar, cukup gampang kanggo nambahake saben parameter UTM kanthi otomatis menyang saben pranala metu ing email Salesforce Marketing Cloud. Sejatine ana 3 unsur:

  1. Parameter pelacakan link ing sudhut akun ing Setelan Akun.
  2. Parameter Link tambahan ing Email Builder sing bisa dikonfigurasi kanthi opsional menyang paramèter UTM.
  3. Track Links aktif ing tuntunan Kirim Email.

Pelacakan Link Google Analytics ing Tingkat Unit Bisnis SFMC

Aku nyoba ngindhari langkah-langkah ekstra ing wektu kirim amarga yen sampeyan nglakokake kampanye, ora ana maneh. Ngirim kampanye email lan banjur ngelingi sampeyan ora ngaktifake pelacakan kampanye cukup ngelu, mula aku ngajak paramèter UTM dhasar supaya dilacak kanthi otomatis ing tingkat akun ing SFMC.

Kanggo nindakake iki, administrator akun sampeyan bakal navigasi menyang Persiyapan Akun (pilihan ing sisih tengen ndhuwur ing jeneng pangguna sampeyan):

  • Navigasi menyang Setup > Administration > Data Management > Parameter Management
  • Sing mbukak kaca setelan ing ngendi sampeyan bisa ngatur setelan sampeyan Konektor Web Analytics

sfmc google analytics konektor web analytics

Kanthi gawan, ing paramèter diatur kaya ing ngisor iki kanggo pelacakan internal kampanye:

cm_ven=ExactTarget&cm_cat=%%EmailName_%%&cm_pla=%%ListName%%&cm_ite=%%LinkName%%&cm_ainfo=%%AdditionalInfo_%%&%%__AdditionalEmailAttribute1%%&%%__AdditionalEmailAttribute2%%&%%__AdditionalEmailAttribute3%%&%%__AdditionalEmailAttribute4%%&%%__AdditionalEmailAttribute5%%

Rekomendasiku yaiku nganyari iki menyang:

cm_ven=ExactTarget&cm_cat=%%EmailName_%%&cm_pla=%%ListName%%&cm_ite=%%LinkName%%&cm_ainfo=%%AdditionalInfo_%%&%%__AdditionalEmailAttribute1%%&%%__AdditionalEmailAttribute2%%&%%__AdditionalEmailAttribute3%%&%%__AdditionalEmailAttribute4%%&%%__AdditionalEmailAttribute5%%&utm_campaign=SFMC&utm_source=%%ListName%%&utm_medium=Email&utm_content=%%EmailName_%%&utm_term=%%__AdditionalEmailAttribute1%%

CATETAN: Kita wis weruh ngendi strings substitusi beda antarane klien. Sampeyan bisa uga pengin verifikasi senar kanthi dhukungan Marketing Cloud. Lan, mesthi, sampeyan kudu ngirim menyang dhaptar tes nyata lan verifikasi kode UTM ditambahake.

Iki nambahake ing ngisor iki:

  • utm_campaign wis disetel kanggo SFMC
  • utm_ Medium wis disetel kanggo email
  • utm_source disetel dinamis kanggo Panjenengan dhaftar Jeneng
  • utm_content disetel dinamis kanggo Panjenengan Jeneng Email
  • utm_term is Opsional nyetel nggunakake atribut email tambahan saka tukang email sampeyan

Simpen setelan lan parameter bakal ditambahake kanggo akun kasebut.

Nganyari Atribut Email Tambahan Panjenengan

Aku wis ndhelikake data tingkat akun saka gambar iki, nanging sampeyan bisa ndeleng manawa aku bisa ngowahi parameter atribut email tambahan kanggo nyetel utm_term pilihan. Aku bisa uga pengin nggunakake iki kanggo klasifikasi dhasar email kaya upsell, cross-sell, retention, news, how-to, etc.

email builder utm istilah atribut email tambahan

Track Links Nalika Ngirim ing SFMC

Kanthi gawan, Lacak Klik diaktifake nalika ngirim ing SFMC lan aku nyaranake supaya ora mateni pilihan kasebut. Yen sampeyan nindakake, ora mung mbusak pelacakan UTM sampeyan, nanging uga mbusak kabeh pelacakan kampanye internal kanggo kiriman kasebut ing Marketing Cloud.

Lacak Klik ing Salesforce Marketing Cloud

Mekaten… wiwit saiki kapan email dikirim liwat akun kasebut, sing bener Google Analytics UTM Tracking querystring ditambahake supaya sampeyan bisa ndeleng asil marketing email ing akun Google Analytics.

Bantuan Cloud Marketing Salesforce: Ngatur Parameter

Yen perusahaan sampeyan butuh bantuan implementasi utawa integrasi karo Salesforce Marketing Cloud (utawa layanan liyane sing gegandhengan karo Salesforce), njaluk bantuan liwat Highbridge. Pambocoran: Aku partner ing Highbridge.