Kekuwatan Data: Kepiye Organisasi Pimpinan Nggunakake Data Minangka Kauntungan Saingan

Dataladder: Daya Leveraging Data

Data minangka sumber daya saing saiki lan mangsa ngarep.

Borja Gonzáles del Regueral - Wakil Dekan, Sekolah Ilmu lan Teknologi Manungsa Universitas IE

Pimpinan bisnis ngerti pentinge data minangka aset dhasar kanggo pertumbuhan bisnis. Sanajan akeh sing ngerti pentinge, akeh sing isih berjuang kanggo ngerti carane bisa dimanfaatake kanggo ngasilake asil bisnis sing luwih apik, kayata ngowahi luwih akeh prospek dadi pelanggan, nambah reputasi merek, utawa entuk keunggulan kompetitif ing industri nglawan pemain liyane.

Daya saing industri bisa diduweni dening akeh faktor. Nanging wis diamati manawa akeh faktor kasebut bisa dikontrol lan dimanipulasi kanthi koleksi lan analisis data. Ing artikel iki, kita bakal sinau faktor sing mengaruhi daya saing perusahaan ing industri, lan carane data organisasi bisa kontribusi kanggo nambah daya saing.

Pesaing Ngalahake kanthi Inisiatif Data

Ing jaman saiki, konsumen duwe akeh pilihan sing bisa dipilih nalika nggoleki produk utawa layanan. Pengumpulan data lan analytics bisa mbantu organisasi supaya bisa dadi pemain sing mbedakake ing pasar.

Ayo goleki telung faktor paling ndhuwur sing mengaruhi pilihan konsumen nalika fokus babagan cara pengumpulan lan analisis data bisa nambah daya tarik merek marang pesaing liyane ing pasar.

Faktor 1: Kebutuhan pasar nyukupi penawaran produk

Fitur lan atribut unik produk mbedakake saka saingan. Yen sampeyan adol produk sing padha karo saingan, tanpa tambahan nilai unik, ana kemungkinan gedhe pesaing sampeyan bisa narik luwih akeh konsumen kanthi penawaran tambah nilai. Prediksi prilaku konsumen lan ngerti syarate minangka langkah penting kanggo entuk keunggulan kompetitif ing pasar.

Inisiatif data kanggo prédhiksi prilaku konsumen

Ana pola tartamtu ing mburi apa sing dituku konsumen ing pasar lan fitur apa sing digoleki nalika nggawe keputusan tuku. Sampeyan bisa nganalisa data pasar kanggo mangerteni:

  • Fitur produk apa sing entuk perhatian luwih saka konsumen?
  • Kabutuhan apa sing ditindakake konsumen kanthi tuku?
  • Produk apa sing biasane dituku bareng konsumen?

Faktor 2: Visi Strategis Kompetitif

Penting kanggo tetep ngerti babagan kompetisi lan gerakan strategis supaya sampeyan uga bisa nyelarasake keputusan sampeyan kanthi kompetitif. Apa promosi, diskon, utawa intelijen rega, penting kanggo nyimpulake informasi kasebut saka data kepungkur, tinimbang nuruti naluri usus.

Inisiatif data kanggo nggawe keputusan kompetitif

Analisis data bisa mbantu sampeyan ngerti kompetisi luwih apik babagan:

  • Apa skema promosi lan diskon sing ditawakake pesaing liyane?
  • Apa faktor sing mengaruhi tarif rega pesaing sampeyan?
  • Sepira puas pelanggan pesaing sampeyan karo tuku?

Faktor 3: Kasedhiya lan Aksesibilitas Produk Apik

Konsumen saiki ngarepake pangiriman produk kanthi cepet, uga pengalaman omnichannel sing lancar. Amarga iki, merek kudu mesthekake yen inventaris diisi kanthi jumlah lan jinis produk sing cocog miturut kabutuhan pasar. Kajaba iku, informasi produk pemasaran kanthi cara sing akurat, lan ngidini para pelanggan ngakses lan pesen produk sing padha saka saluran online uga ing toko penting banget.

Inisiatif data kanggo nambah kasedhiyan lan aksesibilitas produk

Analisis data bisa mbantu sampeyan mangsuli pitakon kaya:

  • Apa persentase dodolan ing toko dibandhingake karo online?
  • Apa lokasi sing paling umum kanggo pangiriman produk?
  • Ngendi konsumen maca babagan produk / layanan sampeyan?

Kekuwatan saka clean Data

Kanggo kabeh pitakonan sing disorot ing ndhuwur, sampeyan bisa ngira jawaban kasebut liwat naluri usus, utawa nggunakake data sing akurat lan dipercaya ing jaman kepungkur lan nggawe keputusan ing mangsa ngarep. Nanging rada rumit tinimbang iki. Data sing diklumpukake lan disimpen dening akeh organisasi ora ana ing format sing bener lan akurat kanggo digunakake kanggo analisis, lan kudu tundhuk ing siklus urip manajemen kualitas data sadurunge bisa digunakake kanggo alasan kasebut.

Siklus urip kualitas data njupuk data sampeyan liwat sawetara langkah kanggo njamin kegunaan lan akurasi data, kayata integrasi data, profiling, scrubbing, cleansing, deduping, lan gabung. Piranti kualitas data layanan mandiri wis luwih gampang kanggo ngotomatisasi manajemen kualitas data kanthi suda wektu, biaya, lan investasi tenaga kerja. Ngatur kualitas data ing wektu bisa ngaktifake pitungan nyata-wektu ukuran competitive, kayata syarat pasar, preferensi konsumen, rega lan promosi, lan aksesibilitas produk, etc.